K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Vyberáme mobil pod stromček pre každú peňaženku

Radi by ste pod vianočným stromčekom našli okrem tradičných ponožiek aj nový smartfón? Je úplne jedno, či ho chcete pre seba, alebo plánujete obdarovať niekoho z blízkych. Zamerajte sa na modely, ktoré za to naozaj stoja.

V rámci 4ky vám radi odporučíme to najlepšie z každej cenovej kategórii. Nadeliť si k nim môžete aj Paušál Moja 100vka s 1 GB dát a 100 minútami alebo SMS-kami len za 5 eur mesačne.

MaxCom MM128 pre seniorov

  • 14,99 EUR

Neohúri síce žiadneho tínedžera a jeho fotoaparát využijete iba na núdzové “cvaknutie” poznámok, no je lacný a bez operačného systému so zložitým ovládaním.

Starší z nás určite ocenia veľké tlačidlá, umožňujúce klasické “vyťukávanie” SMS správ a samostatné pozície pre to najdôležitejšie - príjem a odmietnutie hovoru. Pridajte si k tomu viacdňovú výdrž batérie na jedno nabitie, prehrávanie hudby a klasické FM rádio – a to všetko za bezkonkurenčnú cenu.

maxcom_tlacidlovy telefon pre seniorov

Huawei P8 Lite

  • 170 EUR

Za necelé dve stovky už môžete mať plnohodnotne výkonný smartfón s päť-palcovým HD displejom a operačným systémom Android. Naplno tak budete môcť surfovať na internete aj sťahovať hry a aplikácie z obchodu Google Play. Do tenučkého tela výrobca dostal 2200 mAh batériu, ktorá by mala vydržať celodennú prevádzku.

Nesklame ani 13-megapixelový fotoaparát a šikovná grafická nadstavba EMUI s niekoľkými vylepšeniami navyše. Pre tento telefón je dostupná široká paleta príslušenstva a ochranných obalov.

Huawei P8 Lite

Motorola Moto G5S

  • 229 EUR

Dual SIM smartfón Moto G5S stále nesie DNA slávnej značky Motorola. Bleskurýchle reakcie zabezpečí Android 7.1 bez akýchkoľvek grafických nadstavieb. Na pár naozaj návykových vylepšení sa však nezabudlo. Jemný Full HD displej s 5,2'' uhlopriečkou totiž dokáže zobrazovať aktuálny čas a zmeškané notifikácie aj bez rozsvietenia vypínačom.

Motorola túto funkciu nazýva Moto obrazovka. Tej sekundujú Moto gestá - spúšťanie osvetľovacej LED baterky v tme zatrasením a okamžitá aktivácia 16-megapixelového fotoaparátu pohybom zápästia.

K tomu si prirátajte silnú 3000 mAh batériu, rýchle nabíjanie, dual SIM, bleskovú čítačku odtlačkov prstov, 3 GB RAM, 32 GB vnútorné úložisko a ochranu proti kontaktu s tekutinou. To už stojí za zváženie...

Apple iPhone SE

  • 339 EUR

Samozrejme, najviac pozornosti na seba pútajú najnovšie iPhony 8, 8 Plus a najmä brutálne drahý iPhone X. Lenže – nie všetky smartfóny s “nahryznutým jablkom” v logu musia vyčerpať celý váš vianočný rozpočet.

iPhone SE kúpite nový, spolu s dvojročnou zárukou, už od 369 EUR. Ten ponúka výkonný hardvér a kvalitný fotoaparát, ktorý je rovnaký ako pri jeho väčšej verzii iPhone 6S. Zároveň však vyhovie každému, kto hľadá naozaj kompaktné rozmery, spolu s 3,5 mm audio konektorom pre slúchadlá – plus tých “fanúškov jabĺčok”, ktorí smútia za starým dizajnom.

Samsung Galaxy S7

  • 439 EUR

Podobnou voľbou z rozumu môže byť aj kúpa minuloročnej vlajkovej lode od Samsungu. Novší model Galaxy S8 ponúka komfortne natiahnutý a zaoblený displej. Za nevýhodu ale považujeme fakt, že čítačku odtlačkov prstov, po ktorej siahate desiatky ráz denne, výrobca umiestnil dozadu.

S7-čka je oveľa lacnejšia a menej stojí aj oprava nešťastne rozbitého 5,1-palcového Super AMOLED displeja s rozlíšením 1440 x 2560 bodov.

Výkon je naďalej bezkonkurečný. Vo vnútri je 4 GB RAM, 32 GB interná pamäť, či silná 3000 mAh batéria podporujúca aj bezdrôtové nabíjanie. Celý smartfón vydrží ponorenie pod vodu a 12-megapixelový fotoaparát robí jedny z najlepších fotografií na svete.

Samsung Galaxy S7

LG G6

  • 449 EUR

V kategórii do päťsto EUR je ale k dispozícií oveľa užší výber. Svojho zástupcu tu má aj značka LG. Model G6 odolá ponoreniu pod vodu, prinesie vysoký výkon a špičkovo jemný 5,7'' displej s rozlíšením 1440 x 2880 bodov.

Silná batéria dostala kapacitu 3300 mAh, kovové telo zas odolnosť voči vode a prachu IP68. To najzaujímavejšie je však vzadu.

Na chrbte nájdeme dva 13-megapixelové objektívy s rôznym ohniskom. Ten prvý obstará klasické fotografie, jeho dvojička zasa širokouhlé zábery prírody, veľkých skupiniek na rodinných oslavách a budov na dovolenkách. Sú to vlastne dva fotoaparáty v jednom, len bez zložitej výmeny objektívov na klasickej zrkadlovke.

LG G6

Xioami Mi Mix 2, HTC U11,  iPhone 8, iPhone X, Samsung Galaxy S8 a Note 8

  • od 510 do 1148 EUR

V rámci najvyššej cennovej kategórie mobilov chybu neurobíte ani s jedným z týchto kúskov. Záleží len na vašich preferenciách používania, dizajnu a náklonnosti k Androidu či naopak konkurenčnému iOS.

  • Xiaomi Mi Mix 2 vsádza na displej natiahnutý až úplne k okrajom mobilu. Drahšia verzia dostala aj elegantné, no mimoriadne krehké keramické telo.

  • Okraje HTC U11 dokážu reagovať na silné zovretie v dlani a spustia fotoaparát alebo inú aplikáciu.

  • Samsung Galaxy S8 ponúkne elegantný vzhľad.

  • Galaxy Note 8 zas pridá pero a fotoaparát s 2-násobným zoomom.

  • Aj Apple vám dá na výber. Medzi klasickým iPhonom 8, jeho väčšou verziou Plus a modelom X bez ikonického tlačidla pod displejom. Odomykanie telefónu zabezpečia špeciálne kamery na rozpoznávanie tváre.top smartfony

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google