K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Herné novinky na dlhé jesenné večery

Cez prázdniny neodpočívajú len učitelia, školáci a dovolenkári, ale aj veľké herné štúdiá a firmy. S príchodom septembra sa však všetko mení a na trh sa dostáva obrovské množstvo nových hier či filmov. 

Jedno je tak jasné. Počas dlhých jesenných mesiacov, studených dní a škaredého počasia, budú mať naše počítače či konzoly rozhodne čo robiť. 

Toto sú všetky novinky pre PC, Xbox a PlayStation, ktoré by ste rozhodne nemali obísť!

FIFA 23 (PC, Xbox, PlayStation) – 30. september

Môžete frflať, že FIFA je každý rok to isté, no FIFA je zároveň hrou, ktorá vo vašej hernej konzole s dvoma ovládačmi nesmie chýbať a s kamošmi si pred veľkou obrazovkou rozhodne užijete poriadne drsné súboje. 

Už o pár dní vychádza nová verzia pre tento rok. Hlavnou novinkou je technológia HyperMotion 2, ktorá má ponúkať dosiaľ najvernejšiu simuláciou pohybu hráčov. EA totiž zachytila vyše 6 000 animácií behu, pohybu, kopov a zákrokov reálnych futbalistov. 

Úplne nové bude strieľanie priamych kopov a výpočet čísel uvádza napríklad vyše 100 štadiónov, 700 tímov, 30 národných líg a 19-tisíc hráčov. 

Prvýkrát sa do FIFA dostane aj ženský futbal, takže na svoje si prídu nielen hráči, ale aj hráčky. 

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC, Xbox, PlayStation) – 28. október

Existuje snáď legendárnejšia herná séria? Aspoň jedno Call of Duty hral v živote úplne každý. Čo začalo ikonickými single-playerovými kampaňami v jednotke a dvojke, dostalo časom skôr punc multiplayerovej zábavy na premyslených a pomerne veľkých mapách.

Diel, ktorý vyjde už o mesiac, má však byť návratom ku koreňom a oživiť minisériu Modern Warfare, ktorá sa nevenuje klasickej téme druhej svetovej vojny, ale naopak aktuálnemu svetu a konfliktom, ktoré si v roku 2022 vieme veľmi reálne predstaviť aj v dnešnom svete. 

Nová hra prináša prepracovaný pohyb a úpravu zbraní, ako aj súboje pod vodou, kde sa autori pohrali s mechanikou streľby a spomaľovaním nábojov. 

Infinity Ward si však uvedomuje aj kritiku bežných hráčov a tak by sa mala vrátiť aj skutočne prepracovaná kampaň pre jedného, ktorou boli prvé CoD povestné. Možno bude opäť krátka a naskriptovaná, bez možností voliť alternatívne cesty, no buďte si istí, že bude plná akcie. 

F1 Manager 2022 (PC, Xbox, PlayStation)

Pozor! Táto hra rozhodne nie je pre každého ako bežná F1 22. Ide totiž o manažér, v ktorom si za volant rýchleho monopostu nikdy sami nesadnete.

Namiesto toho kormidlujete celý tím, v ktorom budú inžinieri, mechanici a jazdci robiť všetko na váš povel. Ako v prípade futbalových manažérov, aj v tomto bude možností pre bežného laika priveľa, no pravý fanúšik F1, ktorý nevynechá žiadne nedeľné preteky v TV, si príde na svoje. 

Reálne mená, reálne tímy a množstvo stratégií či nastavovania auta a vývoja nových dielov. Ak to znie zaujímavo, určite siahnite po F1 Manager 2022. 

Last of Us Part 1 (PlayStation 5)

Dnes sa to vo svete hier hemží slovami ako remake alebo remaster. Inak tomu nie je ani v tomto prípade. Last of Us je hra z roku 2013, no práve vďaka nej koluje mýtus o tom, že “exkluzivity”, teda hry vydávané výhradne pre PlayStation, mávajú spracovanie a príbeh ako žiadne iné. 

Last of Us je totiž považované za jednu z najlepších hier vôbec a teraz, v Last of Us Part 1, priniesli jej už tretie vydanie, tentokrát určené pre najnovšie a najvýkonnejšie PS5, pričom je oficiálne potvrdené, že konečne vyjde aj PC verzia.

Na úplne novú úroveň sa dostáva perfektná grafika aj ovládanie využívajúce špeciálny DualSense ovládač od Sony. “Nové”, tretíkrát predstavené Last of Us, má aj svojich kritikov, ktorí a opierajú hlavne o to, že vývojári chcú za remake peniaze ako za úplne novú hru.

Nebude tak pre každého, ale ak ste Last of Us ešte nikdy nehrali, túto chybu musíte napraviť. 

Overwatch 2 (PC, Xbox, PlayStation) - 4. október 2022

Tak ako je legendou Counter-Strike, je ňou aj Overwatch z roku 2016. Blizzard ho vyvíja už niekoľko rokov a jednou z najzásadnejších zmien bude zúženie tímov zo 6 na 5 členov. 

Oproti klasickým strieľačkám si tu však vyberáte z 30 hrdinov so špeciálnymi schopnosťami, ktoré sa musíte naučiť ovládať a využívať v pravý čas tak, aby ste svojich kolegov v multiplayerových súbojoch liečili, podporili útokom, alebo im zmrazili všetkých nepriateľov na mape. 

Dobrou správou je určite aj fakt, že Overwatch 2 bude zadarmo, respektíve formou free-to-play, kedy budete môcť desiatky eur minúť za nové skiny, no samotnú hru si zahráte a vyskúšate aj bez nich. 

Stray (PC, PlayStation)

Existuje vôbec niekto, kto nemá rád mačky? A ako je vôbec možné, že až doteraz nemali žiadnu svoju počítačovú hru?

Stray však všetko mení a umožní vám vžiť sa do tela malého, chlpatého a poriadne pružného klbka, navyše vo dychberúcom meste ako vystrihnutom z Cyberpunku.

Mačky a ľudia dnes často žijú v jednej symbióze, no v Stray žiadnych nenájdete. Namiesto nich sú tu však ešte mierumilovnejší roboti, no aj zopár nepriateľov. Pre prejdenie hry musíte robiť to, čo skutočné mačky. Behať, loziť, objavovať, ale aj šťuchať a zhadzovať absolútne všetko, čo vám príde do cesty.

Toto je poriadna oddychovka na jeseň!

Poriadne nové hry s poriadnym internetom

Špičkovo prepracované hry s vernou grafikou dnes môžu mať aj vyše 100 GB. Aby ste na ich stiahnutie nečakali príliš dlho, potrebujete rýchly optický internet na doma od 4ky, ktorý na internet pripojí vaše PC či konzolu, ale cez Wi-Fi router aj všetky mobily, tablety či smart TV.

Rýchly a dátovo neobmedzený optický internet pre dom či byt využijete na prácu aj súboje vo virtuálnych multiplayerových arénach. 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google