K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Horúce seriálové tipy na jeseň

Teploty už cez deň nedosiahnu ani 20 stupňov, spálenú kožu vystriedali premočené topánky a aj slnko zapadá akosi priskoro. Leto je oficiálne preč a my budeme tráviť oveľa viac času doma pod dekou.

To je zároveň ten pravý čas pre streamovacie služby, aby odpremiérovali všetky horúce filmové a seriálové novinky, ktoré skrátka musíte vidieť. A vedzte, že sú medzi nimi také, o ktorých sa bude hovoriť ešte najbližšie roky!

Rok Draka / House of Dragon (HBO Max)

Na zmienku o Hru o tróny (Game of Thrones) musel naraziť úplne každý. HBO tento seriál natiahlo na 8 sérií, no raz aj tak musel prísť definitívny koniec. 

Nový seriál House of Dragon naň nadväzuje, hoci posúva udalosti 200 rokov pred pôvodné Game of Thrones, pričom sa zameriava na život rodu Targaryenov. Čakať môžete už známu brutalitu aj explicitné scény, no hlavne návrat scenára podľa predlohy slávneho George R. R. Martina, respektíve jeho knihy Fire & Blood. 

Práve posledné série pôvodných Hier o tróny už museli scenáristi točiť bez neho, čo sa, priznajme si, poriadne podpísalo na ich kvalite. Prvé štyri časti Rodu Draka však ukazujú, že toto fantasy je späť v plnej sile a s ním aj prilepené oči fanúšikov na obrazovkách po celom svete.  

Nové časti môžete očakávať každý týždeň, prvá séria dostane 10 dielov. 

Pán prsteňov: Prstene moci / The Rings of Power (Amazon Prime Video)

Zdá sa, že rok 2022 patrí oživovaniu slávnych mien z minulých dekád. Tak ako HBO oživuje Hry o tróny, Amazon oživuje Pána Prsteňov.

A to vo veľkom štýle. Prstene moci sú totiž najdrahší seriál histórie – Amazon za práva na Pána prsteňov zaplatil 250 miliónov dolárov a na päť potvrdených sérií chce minúť takmer miliardu dolárov.

Šialené čísla znamenajú veľké očakávania, no Pán prsteňov je značka ako žiadna iná a prvý trailer úplne nepresvedčil. Prvé časti však rozohnali akékoľvek obavy a v ich vizuálne je naozaj cítiť každý minutý cent. 

Pomalšie tempo rozprávania nám dovolí všetko si vychutnať a ponoriť sa do sveta, na ktorom mnohí z nás vyrastali.  

Nové diely prvej série budú vychádzať v 7-dňových rozostupoch až do 14. októbra.

Na západe nič nové (Netflix) - 28. októbra

Erich Maria Remarque napísal v roku 1928 desivý román o nezmyselnosti a šialenej desivosti vojny. Netflix v roku 2022 odpremiéruje novinku, ktorá sa bude snažiť o jej minimálne tretie verné spracovanie na televíznych obrazovkách a filmových plátnach.

Tentokrát však nepochádza z Hollywoodu, ale od nemeckých filmárov. Tí sledujú cestu “svojho” mladého vojaka smerujúceho na front ešte s množstvom úsmevov s množstvom novovytvorených priateľstiev. 

Tých však každým dňom a výstrelom ubúda a z traileru rýchlo mizne aj akýkoľvek náznak šťastia. Zostáva len to, čo vojna prináša v skutočnosti – des, prázdne pohľady a absolútne nezmyselná apokalypsa. 

Prvá ukážka naznačuje, že tento film bude ašpirovať len na tie najvyššie priečky.

Pinocchio (Disney+)

Kto by nepoznal jednu z najznámejších rozprávok nášho detstva? Drevený chlapec Pinocchio má jednu nepríjemnú vlastnosť, za ktorú prichádza nepríjemný trest – za každé klamstvo sa mu predĺži nos. 

Viac do detailov o príbehu asi ísť nemusíme. Toto filmové spracovanie má živých hercov, pričom Pinocchio je do záberov pridaný počítačovými CGI efektami.

Viac naznačí trailer, my len dodáme, že v postave Geppetta bude oscarový Tom Hanks, film bude dostupný z českým dabingom a Disney+ je teraz z parádnou zľavou.

Namiesto pôvodných 7,99 eur mesačne si až do 19. septembra môžete Disney+ predplatiť len za 1,99 eur na mesiac. To sa oplatí aj na to, aby ste si pozreli ďalšie hity z jeho knižnice. 

Mike (Disney+)

Napríklad životopisný príbeh slávneho boxera Mike Tysona, ktorý sa z vrcholu prepadol na absolútne dno, len aby sa opäť vrátil na vrchol. 

Osemdielny seriál sa však zaoberá aj otázkou rasovej nerovnosti v USA a konceptom “amerického” sna, kedy sa hovorí, že uspieť môže každý, kto maká dostatočne tvrdo.

Mike Tysona stvárnil Trevante Rhodes známy z netflixovského filmu Bird Box.

Blonde (Netflix) – 23. septembra

Aj so životopisnými príbehmi sa roztrhlo vrece. Po Elvisovi v kinách a Mike Tysonovi na Disney+ si na Netflixe budeme môcť pozrieť aj príbeh Marilyn Monroe, ktorú stvárnila krásna Ana de Armas z Gray Mena alebo zatiaľ poslednej bondovky. Ku producentskej taktovke zas prispel aj Brat Pitt.

Ide o psychologickú drámu, čomu zodpovedá aj kamera a vizuálne stvárnenie. Väčšina filmu je totiž čierno-biela. 

Pripravte sa však na to, že príbeh slávnej Marilyn končí tak, ako množstvo slávnych mien Hollywoodu.  

Thor: Láska a hrom (HBO Max)

Marvel je späť aj s fešákom Chrisom Hemsworth a ich zatiaľ posledné spojenie len nedávno opustilo slovenské kiná. 

Ak ste si nového Thora: Lásku a hrom nestihli pozrieť na veľkom plátne, vďaka HBO Max a jeho záväzku prinášať kinofilmy čo najskôr aj na vlastnú streamovaciu službu, tak teraz môžete urobiť v pohodlí domácej obývačky.

Podľa niektorých tak môžete urobiť úplne bez pocitu, že o niečo prichádzate, pretože táto Marvelovka nesklame, no nepatrí zas k tým úplne najvydarenejším. 

The Grand Tour: A Scandi Flick (Amazon Prime Video) - 16. septembra

Obsahu na streamovacej službe Amazonu je stále výrazne menej ako na Netflixe, HBO Max či Disney+.

Fanúšikovia áut, rýchlych kolies a suchého britského humoru však veľmi dobre vedia, že je domovom postaršej trojice, ktorú tvorí Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May.

Tí sa v septembri vydávajú na ďalšie dobrodružstvo. Ako už názov napovedá, tentokrát navštívili severnú Európu, kde je ešte stále veľa snehu. No a sneh spolu s rýchlosťou nevyhnutne znamená autá z pohonom všetkých štyroch kolies, jazdu bokom a slávnu rally techniku, ktorá sa dostala aj do názvu najnovšej časti.

Gutsy (Apple TV+)

Apple si pripravil dokumentárnu sériu, ktorý sleduje Hillary Clintonovú (manželku bývalého prezidenta USA, ministerku zahraničných vecí a neúspešnú protikandidátku Donalda Trumpa) spolu s dcérou Chelsea, ako cestujú po USA.

V každej z častí budú hovoriť s odvážnymi ženami a aktivistkami, ktoré vedú svoje komunity smerom k lepším zajtrajškom. 

The Greatest Beer Run Ever (Apple TV+) – 30. septembra

Rok 1967, kedy naplno zúri vojna vo Vietname. Zac Efron sa - pomerne nerozumne - rozhodne svojim priateľom bojujúcim na druhej strane sveta priniesť poriadne zásoby amerického piva. 

Hoci znie tento scenár poriadne uletene, príbeh sa pred 55 rokmi skutočne stal a začala ho nevinná diskusia v jednom z newyorských barov.
Ako to všetko prebiehalo a skončilo, uvidíte na Apple TV+ ešte tento mesiac. 

Všetky filmové a seriálové hity s domácim internetom od 4ky

Obsah zo streamovacích služieb si vychutnáte na maximum s rýchlym a spoľahlivým internetom. 4ka vám prináša technologicky najvyspelejšie pevné optické pripojenie 

až k vám domov. Stačí si vybrať rýchlosť, ktorá vám najviac vyhovuje. 

Zúfať nemusíte ani v prípade, že prístup k optike nemáte. 4ka má v ponuke aj rýchle 5G pripojenie na doma bez obmedzenia prenesených gigabajtov.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google