K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Deň podcastov: 7 šikovných podcastov zo sveta technológií

Zorientovať sa vo svete technológií a vedeckých noviniek môže byť náročné. Každý rok je tu nový iPhone, tony viac či menej užitočných gadgetov, rozum dostávajú už aj smart domácnosti a nad hlavou nám zúria vesmírne preteky o Mesiac a Mars.

Avšak nezúfajte! Ak nemáte čas všetko podrobne sledovať, môžete si počas cesty do práce, makačke vo fitku alebo dlhých jázd autom do uší pustiť niektorý z týchto technologických podcastov. 

Zoom - týždňový podcast o vede

Začnime trochu zo všeobecna. Zoom je podcast o vede ako takej. To znamená, že je plný výskumov, štúdií a zaujímavostí.

Vyberá ich však za vás Tomáš Prokopčák a jeho tím, sám tieto správy číta aj v relácii na Rádiu_FM. To vám dá záruku, že správy budú poctivo odfiltrované od hoaxov a nezmyslov. Jednotlivé časti majú len asi 15 minút.

V posledných častiach sa napríklad dozviete, ako na chudnutie zapisovaním si jedálnička, či je rakoviny viac ako v minulosti alebo prečo fajčiari potrebujú k rannej cigarete kávu. 

Klik - Zo sveta technologických gigantov

V tomto podcaste z dielne Denníka SME budete počuť témy ako je Apple, YouTube, TikTok či Tesla. Skrátka o technológiách, ale v ich mainstreamovej podobe.

To vôbec nie je urážka, pretože produkty vyššie zmieňovaných firiem dnes nepustíme z rúk a prakticky riadia naše životy.

Dozviete sa tak všetko o novom iPhone, ale aj o boji streamovacích služieb či nástrahách internetu.

Dotyk - Magazín technologického webu Touchit 

Svoj týždenný podcast má aj jeden z najznámejších slovenských technologických webov. Dvadsať až tridsaťminútové časti tak budú opäť o iPhonoch, ale posledné časti ponúknu aj rady, ako vybrať techniku pre školáka. 

Iné sa zas venujú elektromobilom, radám pre správne nabíjanie našich smartfónových miláčikov či čoraz populárnejších robotických vysávačoch. 

SHARE - O technológiách takmer každý deň

Oveľa častejšou periodicitu má podcast SHARE od Živé.sk. Je o novinkách, vede, ale aj počítačových hrách a nikde inde nenájdete viac podcastových noviniek, ktoré by sa týkali priamo domácej slovenskej scény.

Vychádza prakticky každý deň, no výhodou podcastov je to, že si vo svojej appke môžete prečítať nadpis a popis – a až potom sa rozhodnúť, či si danú časť pustíte, alebo ju spokojne preskočíte.

The WIRED Podcast – o vede, vegánskych burgroch aj zdraví

Toto je vlastne veľmi dobrá rada. Máte obľúbený web, na ktorý zájdete aj viackrát do týždňa? V roku 2022 je veľmi pravdepodobné, že ponúka nejaký podcast, kde redaktori, ktorých štýl písania tak milujete, rozoberajú témy aj v rozsahu, ktoré bežné články neponúkajú.

Každý piatok vychádza aj takmer 45-minútová rozprávačka svetoznámeho technologického magazínu WIRED. Pokiaľ vám nerobí problém dlhšia stopáž a angličtina, smelo do toho.

Posledné časti sú napríklad o tom, prečo niektorí ľudia nikdy nedostali COVID, ako je to v skutočnosti s vegánskymi burgermi a ich snahou zachrániť skutočné kravy alebo čo vlastne Európa urobí pre odstrihnutie sa od ruského plynu.

The Vergecast – hry, gadgety, recenzie a Apple

Aj vyše hodinových častí sa rozhodne nebojí The Verge a jeho redaktori. Magazín však v podcastoch ponúka aj recenzie na nový iPhone a veľmi rýchlo vás vyvedú z omylu, že pri testoch musíte daný produkt celý čas vidieť.

Veď obrázky a videá si každý nájde za pár sekúnd, ale poriadne zhodnotenie, to môže dostať priamo do uší, namiesto čítania siahodlhých textov. 

Svoj podcast má aj 4ka!

Váš obľúbený operátor pravidelne rozpráva o témach, ktoré vás ako našich zákazníkov najviac zaujímajú.

Ako je to s našou 5G sieťou? Treba sa báť vysielačov na streche? A zaznamenali ste už našu novú ponuku domáceho optického internetu a televízie s vyše 111+ slovenskými, českými a zahraničnými kanálmi? 

Nová sezóna nášho podcastu prichádza v novom šate pod názvom 4kast. Môžete sa tešiť na veľa zaujímavých informácií zo sveta IT a technológií od expertov z tejto oblasti. Stačí sledovať vaše obľúbené podcastové platformy a náš podcastový playlist na YouTube, kde vždy nájdete najnovšie epizódy.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google