K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Súboj titánov - Apple iPhone 8 a iPhone X vs. Google Pixel 2

Hľadáte nový smartfón a chceli by ste to skutočne najlepšie? Potrebujete vysoký výkon, čo najkvalitnejší fotoaparát a dlhú výdrž batérie? V tom prípade sa do vášho výberu určite dostanú mobily od dvoch najväčších konkurentov - iPhone 8 alebo iPhone X od Apple a Pixel 2 od internetového giganta Google.

Obe značky myslia na zákazníkov, ktorí chcú veľký displej pre pohodlné prehliadanie internetu či pozeranie videí aj skupinu preferujúcu kompaktnejšie zariadenia pohodlne ovládateľné jednou rukou. Ich prístroje preto prichádzajú v rôznych veľkostiach.

iPhone 8 dostal 4,7-palcový displej s ešte vernejším zobrazením farieb. Tento rok síce stále vsádza na rokmi overený dizajn, no nie náhodou si jeho tenučkých predchodcov kúpili milióny ľudí. Drobná zmena tu predsa len je, novinka dostala sklenený chrbát, vďaka čomu podporuje aj bezdrôtové nabíjanie. Bude síce náchylnejšia na poškodenie pri náhodných pádoch, ale z ponuky ochranných krytov a obalov si vyberie každý.

Úplne nový je aj výkonnejší procesor pod kapotou a hlavne zadný 12-megapixelový fotoaparát s optickou stabilizáciou. Ide tak o jeden z najkvalitnejších fotomobilov na trhu, ktorý  teraz okrem špičkových záberov cez deň i v noci zvládne aj nahrávanie 4K videí pri 60 fps alebo spomalených videí s 240 fps.      

Na výber dostanete verziu so 64 alebo 256 GB vnútorným úložiskom. Ak je vám to málo, môžete siahnuť po jeho súrodencovi iPhone 8 Plus. Ten ponúkne väčší 5,5-palcový displej, silnejšiu batériu a druhý objektív navyše.

Apple iPhone 8

Vďaka nemu môžete svoje fotografie zachytávať s 2-násobným zoomom alebo využívať funkciu portrét, ktorá okolo tvárí vašich priateľov efektne rozmaže pozadie, ako by ste to donedávna dokázali len s veľkou zrkadlovkou alebo Photoshopom.

iPhone X pre najnáročnejších

Zdajú sa vám klasické osmičky málo exkluzívne? Prekáža vám ich konzervatívny vzhľad? Potom pre vás bude pripravený drahší iPhone X, do ktorého Apple ukryl niekoľko technologických noviniek navyše. Jeho displej je ešte väčší (až 5,8''), no telefón vďaka minimálnym okrajom zapadne medzi klasický iPhone 8 a väčší 8 Plus.

Zmizlo aj domáce tlačidlo. iPhone X sa ovláda gestami a odomyká doslova pohľadom. Séria kamier a senzorov vo výreze v hornej časti po zodvihnutí začne snímať 3D podobu vašej tváre. Až po overení totožnosti oprávneného majiteľa zobrazí ikony na domácej obrazovke.

Apple tvrdí, že všetko bude fungovať rýchlo, bezchybne a aj v úplnej tme. Bezpečnosť by mala byť v porovnaní s tradičnými spôsobmi odomykania telefónu ešte vyššia. Na oklamanie systému fotografiou alebo videom teda rozhodne zabudnite.

Apple iPhone XGoogle Pixel 2 a Google Pixel 2 XL vás oslovia, ak namiesto iOS dávate prednosť aplikáciám na Androide. Dizajn skúša zaujať skôr geekov a technologických nadšencov, napríklad výrazným vypínačom v neónových farbách alebo sklom v hornej časti chrbta, nad čítačkou odtlačkov prstov.

Dvojičky ponúknu buď 5-palcový Full HD alebo 6-palcový OLED displej s rozlíšením 1440 x 2880 bodov a širokouhlým pomerom strán 2:1. Oba ponúkajú funkciu Always-on, vďaka ktorej uvidíte aktuálny čas a zmeškané notifikácie, aj keď je obrazovka zhasnutá.

Nechýbajú tu steroreproduktory, výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 832 či 4 GB RAM. Telefón dokonca rozpozná aj silnejšie stlačenie. Zovretím v dlani tak budete môcť spúšťať napríklad obľúbené hry alebo internetový prehliadač.

Google Pixel 2

Fotoaparát má 12,2 megapixelov a aktuálne sedí na vrchole tabuľky od nezávislej skupiny DxOmark, takže teoreticky fotí lepšie než ktorýkoľvek iný smartfón na trhu. 

Obavy nemusíte mať ani o výdrž na jedno nabitie. Základný Pixel 2 dostal 2700 mAh batériu, väčší Pixel 2 XL až 3520 mAh akumulátor.

Samozrejme, celá štvorica mobilov je vodeodolná, takže vydrží aj náhodný pád do bazéna či obliatie prevrhnutým nápojom.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google