K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Veľká noc sa blíži! Čo robiť, aby oblievačku prežil aj váš mobil?

Podľa predpovedí počasia to vyzerá, že Veľkonočný pondelok má byť tento rok poriadne daždivý. No kontaktu s vodou sa  zrejme nevyhnete ani doma. Od šibačov hrozí obliatie, hodenie do vane, blízkeho potoka či aspoň nečakané postriekanie hračkárskou pištoľou.

Mokré oblečenie si ľahko prezlečiete, no utopený mobil s bezmocne čiernym displejom môže všetku zábavu rýchlo pokaziť.

Najlepšia je prevencia!

Slečny a ženy by teda na jeden deň mali svoje smartfóny skryť alebo aspoň podniknúť pár krokov na ich ochranu. Pomôže napríklad obyčajné samozatváracie ZIP vrecko. Presne také, do akého si odkladáte rôzne drobnosti.

Uzatvárací mechanizmus vodu od drahého prístroja spoľahlivo oddelí. Toto plastové vrecko stojí iba pár centov a nie je ani hrubé. Cez takýto improvizovaný vodotesný obal  budete môcť naďalej ovládať dotykový displej mobilu a surfovať na internete so 4G dátami od 4ky.

Ako ochrana mobilu pred vodou poslúži aj uzatvárateľné vrecko

obr: consciouswholesale.com

Na Ebayi či Amazone možno nájdete aj plnohodnotný vodeodolný obal vytvarovaný presne podľa vášho mobilu. Ten budete môcť používať na dovolenke pri mori a nebudete pritom vyzerať vôbec čudne. Prednú časť obyčajne tvorí ochranné sklo proti nepríjemným škrabancom od ostrých zrniečok piesku.

Rovnako dôležité je utesnenie konektorov pre nabíjanie a pripojenie slúchadiel. Dobre si prečítajte, čo presne výrobca takéhoto puzdra ponúka. Mobil s ním možno zvládne aj fotografovanie pod vodnou hladinou. Len sa nesmiete ponoriť pod väčšej hĺbky než garantuje špecifikácia daného obalu.

Originálny vodotesný obal na smartfón

Ešte možno nie je neskoro

Že ste žiadny podobný obal nemali a mobil predsa len skončil vo vode? Nezúfajte, ešte nemusí byť nič stratené. Okamžite ho vypnite a ak je to možné, aj odložte zadný kryt a vyberte batériu.

Utrite vodu, vysušte čo sa dá a mobil odložte niekam do tepla aspoň na 24 hodín. Niekto odporúča vloženie do misky s ryžou. Tá vraj cez noc absorbuje okolitú vlhkosť a sušeniu komponentov pomôže.

Následne skúste mobil poskladať a opäť zapnúť. Možno bude fungovať ako nový. Ak nie, navštívte servisné stredisko. Záruku vám síce neuznajú, ale oprava nemusí byť drahá. Servis dokáže mobil prečistiť špeciálnou tekutinou proti oxidácii. Za celý úkon si pýta približne 50 eur, pokiaľ nebude poškodené nič ďalšie.

Správny mobil žiadny obal nepotrebuje

S niektorými smartfónmi sa vody báť nemusíte. Výrobcovia dobre vedia, že nehody sa stávajú a svojim mobilom určitú ochranu poskytli už v základe.

V ponuke 4ky nájdete hneď niekoľko vodeodolných smartfónov. Do sladkej vody na pár minút môžete bezpečne ponoriť napríklad najnovší iPhone 7. Konkurenčný Samsung pridal ochranu s certifikáciou IP68 svojmu najvybavenejšiemu modelu Galaxy S7 a lacnejšiemu Galaxy A5 (2017).

Náhodné ošplechnutie a pobyt v intenzívnom daždi podľa Lenova zvládne tiež Moto Z Play.

Ponuka vodeodolných smartfónov od 4ky

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google