K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Kto nemá podcast, akoby ani nebol! S týmito appkami pokoríte svet hovoreného slova

Podcasty sú skvelou alternatívou k dlhým článkom, nudným videám alebo neskladným knihám a magazínom. 

S tými správnymi appkami ich budete mať vždy so sebou a kedykoľvek prídete do fitka, sadnete do auta, vydáte sa na večerný beh alebo len skrátka nemáte čo robiť, stačí si nasadiť slúchadlá a nabijú vás informáciami aj zábavou. 

Ktoré podcasty by ste rozhodne nemali obísť a ako si vytvoríte svoj vlastný, pokiaľ cítite, že máte svetu čo povedať?

Apple, Google a Spotify

Čím podcasty počúvať a kde ich spravovať? Nemusíte vymýšľať, pokojne používajte predinštalované aplikácie v operačných systémoch Android alebo iOS. Google Podcasty alebo Apple Podcasty, prípadne hudobná aplikácia Spotify určite zvládnu všetko, čo potrebujete.

Aplikácie na podcasty

Pravdepodobne ich vo svojom mobile už máte. Stačí ich otvoriť, nájsť podcasty, ktoré vás zaujmú a začať ich odoberať. 

Ak vám ani jedna z týchto appiek nevyhovuje, vyskúšajte Pocket Casts. Majú široké spektrum funkcionality a rozhranie priaznivé pre užívateľov. Okrem mobilnej appky, ktorá je zadarmo, majú aj platenú verziu, s ktorou môžete prehrávať svoje podcasty na stolových zariadeniach.

Správy, veda, zábava

Nepozeráte správy? Večer alebo ráno si môžete súhrn aktuálnych udalostí pustiť aspoň prostredníctvom krátkych podcastov. Skúste Dobré ráno (SME) alebo Newsfilter (Denník N).

Najznámejšie denníky do formy podcastov dávajú aj svoje rozhovory a analýzy. Hľadajte Podcasty Aktuality.sk a diskusie V redakcii (Denník N). Za pozornosť stojí aj záznam z relácie Braňo Závodský naživo (Rádio Expres).

SME má u nás asi najširšiu paletu podcastov. Skúsiť môžete ekonomický INDEX, vedecký ZOOM, technologický KLIK a niekoľko ďalších. 

TOP podcasty

V rebríčkoch najobľúbenejších slovenských podcastov sa však objavuje aj podcast Doktor má Filipa z prostredia slovenských nemocníc, ktorý je však aj o tom, ako urobiť čosi viac pre vlastné zdravie ešte predtým, než na lekárov budete odkázaní. 

Špeciálne na ženy je mierený podcast jauuu, PS: to bolelo a pre každého je tu edukačný podcast Sexuálna výchova

Športoví fanúšikovia určite poznajú podcast Boris a Brambor a univerzálnu zábavu aj poznanie ponúkne Lužifčák podcast, Dejepis inak alebo Sabo sebou.

Nielen po slovensky!

Najlepšie na podcastoch je, že výber môže byť prakticky nekonečný. Češtine zrejme rozumiete, skúste teda približne 30-minútové podcasty Vinohradská 12 od Českého rozhlasu alebo zaujímavé rozprávanie (nielen pre (starších) mužov) Strědo/věk.

Čo však sa prepnúť do angličtiny? Potom si určite prídu na svoje fanúšikovia vesmíru, hudby či akéhokoľvek športu. 

Vo všeobecnosti sú populárne napr. podcasty Today, Explained a samozrejme relácie BBC, The New York Times a veľkých spravodajských webov. 

Máte sami čo povedať? Presedlajte na Anchor.fm

Čo by ste povedali na váš vlastný podcast? Áno, mali by ste investovať aspoň do trochu kvalitnejšieho mikrofónu, no okrem neho vám postačí len bezplatná aplikácia Anchor, ktorú nájdete v obchodoch Google Play alebo App Store. 

Anchor.fm podcasty

Umožní vám na diaľku pripojiť všetkých hostí a zvládne aj základné editovanie a pridávanie nie úplne potrebných zvučiek. 

Najlepšie je, že Anchor vám umožní vaše relácie hostovať úplne zadarmo, čo doteraz vôbec nebolo možné. Začať vysielať tak môže naozaj každý a to ešte dnes!

Všetky podcasty so 4kou

Vďaka novým paušálom SLOBODA od 4ky môžete podcasty počúvať naozaj kedykoľvek a kdekoľvek. Vo fitku, v aute, doma aj bez prístupu k Wi-Fi.

SLOBODA 100+ len za 10 eur na 30 dní má totiž pripravených rovno 11 GB dát využiteľných v celej SR (z toho 3,78 GB v EÚ), takže sa nebudete musieť báť, že vám pravidelné počúvanie z vášho balíka odhryzne príliš veľa. 

Pre naozaj náročných je tu neobmedzený nový paušál SLOBODA ∞ + DÁTA NAVYŠE, ktorý vás pri automatických úhradách priamo z platobnej karty vyjde len 20 eur na 30 dní.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google