K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Medovníky sa pečú takmer samé! Spoznajte 8 tipov a appiek na pohodové vianočné pečenie

Čo nesmie chýbať v každej domácnosti počas celých Vianoc? Okrem dobrej nálady, parádnej výzdoby a tradičných kolied sú to aj tony jedla a sladkých medovníkov.  

S pečením určite začínate už minimálne týždeň pred Štedrým dňom a vaša rodina pravdepodobne vyžaduje všetky obľúbené chuťovky, no čo tak skúsiť aj niečo nové? 

Internet a mobilné aplikácie sú plné tipov a receptov pre kuchárov najrôznejšieho veku a skúseností. Určite si vyberiete! 

Tasty (Android, iOS)

Kuchárska appka Tasty dostupná pre Android aj iOS je už na Vianoce pripravená. Hneď na domácej obrazovke nájdete aktuálne obľúbené recepty i veľavravnú kategóriu Christmas

Slané aj sladké dobroty môžete vyhľadávať podľa náročnosti a dokonca aj samotných surovín, ktoré už máte doma. 

Tasty aplikácia na pečenie

Samozrejme, nevýhodou môže byť obsah výhradne v anglickom jazyku, no jednoduché kroky si určite zvládnete preložiť aj sami, prípadne vám pomôžu deti, ktoré budú cez sviatky tak či tak poruke. 

Pinterest a jeho vianočné piny (Android, iOS)

Ideálnym agregátorom krásnych a chutných jedál je sociálna sieť Pinterest. Nebojte sa, že by vám začala ukazovať nezmyselné videá a okradla vás o ďalšie hodiny vášho času podobne, ako to robí Facebook či instagram. Nájdete tam naozaj len to, čo hľadáte.

Odkazy môžu smerovať na najrôznejšie weby, väčšinou sú však už skontrolované a olajkované ostatnými používateľmi. 

Kľúčom k úspechu sú opäť správne zvolené slová ako “Christmas”, “baking”, alebo “food”. Nájdete tu však aj inšpirácie na ozdobovanie vianočného stromčeka alebo prestieranie v kuchyni. 

Pinterest vianočné recepty

YouTube pre tých, ktorým textový recept nestačí

Je pre vás písaný recept stále príliš zložitý? Prepnite na modernejšiu formu a namiesto 100-krát reprízovaných vianočných filmov si na domácej telke alebo v mobile pustite kuchárske tipy od známych YouTuberov

Stali sa nimi už aj legendárni kuchári ako Jamie Oliver, kontroverzný Gordon Ramsay alebo Nigella Lawson, ktorej recepty v slovenských televíziách bežali už pred vyše desaťročím. 

Rodina nebude ohŕňať nos, že celé sviatky večeriate to isté a prípadná návšteva z vašej bezpečnej bubliny dostane konečne aj alternatívu k zemiakovému šalátu. 

Novú generáciu online kuchárov zastávajú napríklad kanály Preppy Kitchen alebo So Yummy, no a keď budete mať cukru už plné hrdlo a budete chcieť poriadne mäso a burger, poradí vám Sam the Cooking Guy

Plno kuchárskych relácií a sérií pochopiteľne ponúka aj Netflix, tu však príliš nepočítajte s vianočnými špeciálmi. Niekedy však ani zmena počas sviatkov nemusí byť na škodu.

Všetky mobilné appky alebo YouTube videá si bez problémov pozriete aj cez mobilný internet od 4ky. Paušály SLOBODA ponúkajú veľké objemy dát, už SLOBODA 100 + vám dá 11 GB dát využiteľných v celej SR

SLOBODA ∞ + za 20 eur neobmedzené dáta a aj neobmedzené hovory a SMS, aby ste cez sviatky mohli zostať v kontakte naozaj s celou rodinou. 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google