K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

S týmito videoappkami zostaneš v kontakte so starými rodičmi aj kolegami v práci

Pozornosť mnohých Slovákov počas letných mesiacoch povolila. Výsledkom sú opäť vzrastajúce čísla nakazených novým koronavírusom. 

Tak, ako sa študenti vracajú do škôl a znova príde vlhké a studené počasie, dá sa predpokladať, že druhá vlna ochorenia naberie na obrátkach. 

Nie je to však len koronavírus. Na svojich blízkych a kolegov by ste mali myslieť aj pri bežnom kašli alebo kýchaní, a ak to nie je nevyhnutné, radšej zostať doma. Nikto totiž nechce ani bežnú chrípku, a to platilo dávno pred marcom 2020. 

Kontakt tvárou v tvár je nenahraditeľný, preto na rozhovory s rodinou a spolupracovníkmi môžete použiť niektorú z množstva aplikácií na videohovory.

Starí rodičia to chcú mať čo najjednoduchšie

Prečo vymýšľať zložitejšie cesty? Ak máte iPhone a vaši rodičia alebo babka s dedkom napríklad starší model alebo iPad, môžete si zavolať cez FaceTime

Ide o funkciu, ktorá je v operačnom systéme iOS už zabudovaná. Rodina vám tak môže volať aj bez inštalácie čohokoľvek ďalšieho a videohovory spustíte tlačidlom rovno v zozname kontaktov. 

FaceTime

Rodina a appky so skupinovými konverzáciami? (Messenger, WhatsApp)

Na Androidoch už budete musieť použiť niečo, čo si nainštalujete. Videohovory ale umožňuje aj Facebook Messenger, WhatsApp alebo Viber

Skúste teda zvoliť tú, ktorú vaša rodina bežne používa, aby starí rodičia nemali chaos v tom, ktoré kontakty majú v ktorej aplikácii. 

Porozmýšľajte, či si nechcete vytvoriť skupinové konverzácie. Niekedy vedia byť pravidelné notifikácie z nich poriadne otravné, no môžete ich vypnúť a ak bude rozprávať iba rodina, nemusí to prekážať. 

Messenger

S kolegami už siahnite po niečom, čo funguje aj na počítači

Dôvod je jednoduchý, niektoré firmy majú prístup na Facebook blokovaný, aby sa zamestnanci nerozptylovali sociálnymi sieťami. 

Dlhodobým štandardom pracovných videochatov je stále aplikácia Skype. Na pracovný PC vám ju zrejme nainštaluje IT oddelenie, s kolegami však môžete byť rovnako dobre v kontakte aj priamo z mobilu.

Možno sa vám vďaka nej dokonca podarí držať striktne oddelené pracovné a osobné kontakty. 

Skype

Zoom pre školy, naozaj hromadné konferencie a cvičenia

Od marca zažíva boom aplikácia Zoom. Dôvodom je možnosť pripojiť doslova desiatky ľudí a zároveň aj jednoducho zdieľať pripravené PowerPointové prezentácie a obrazovky z počítačov. 

Cez Zoom tak zvládnete aj naozaj obrie porady, no obľúbili si ho aj školy a fitness či jógové trénerky, 

Je teda možné, že kým vy cez Zoom budete ráno riešiť plány na najbližší polrok, decká sa pripoja na hodiny angličtiny a večer všetko poslúži na hodinu jógy s trénerkou. 

So 4kou bez obáv o prenesené dáta

Všetky spomenuté aplikácie sú zadarmo a pokiaľ máte v mobile dostatočne veľký objem predplatených dát, nemusíte sa báť ani o počet hodín, ktoré videohovormi a videokonferenciami strávite. 

Nové paušály SLOBODA na to budú ideálne. Už SLOBODA 100 + za 10 eur mesačne vám ponúka 11 GB dát v celej SR využiteľných na videohovory alebo čokoľvek iné. 

Za 22 eur je pre vás pripravený neobmedzený paušál s nekonečným objemom dát, volaní a SMS-iek v celej SR.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google