K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Prvý mobil pre dieťa do školy? Ako si vybrať telefón, ktorý vám nezničí peňaženku

Je tu september a mnoho rodičov určite rieši dilemu, či a aký vôbec dať dieťaťu do školy smartfón. 

Určite chcete, aby ste sa vášmu potomkovi mohli kedykoľvek dovolať, prípadne aby sa syn či dcéra vedeli ozvať v prípade problémov. Deti však smartfóny strácajú a za zbytočne drahé zariadenie môže byť poriadnym krokom vedľa.

Pri tých najmenších tak budete preferovať úplne iné zariadenia (a paušály), ako pri školákoch, ktorí sa po prázdninách vracajú na druhý stupeň.

Aký mobil vybrať nové mu školákovi? (od 6+ rokov)

Pravdepodobne chcete niečo relatívne lacné a pomerne odolné, alebo aspoň smartfón, ktorý je na trhu dostatočne rozšírený, aby ste preň zohnali dobrý obal či puzdro. 

Alebo skúsite niečo zo “starej školy”? Dieťa, ktoré len teraz nastupuje do prvej triedy, si s vami pravdepodobne nebude písať SMS-ky, keďže čítať a písať sa naučí až v priebehu roka. 

Pravdepodobne tak budete potrebovať skôr to, aby vedelo prijať hovor jedným stlačením, prípadne vám zavolalo podržaním jedného tlačidla rýchlej voľby. Možno tak úplne vyraďte všetky smartfóny a siahnite po (novom) dobrom tlačidlovom smartfóne – stále sa vyrábajú, nestoja veľa, nedotykové displeje vydržia aj drsné zaobchádzanie a dieťa ich nikdy nebude mať vybité. 

Nokia 3310

V slovenských obchodoch kúpite napríklad novú generáciu Nokie 3310 s farebným displejom, no známou a rokmi overenou odolnosťou. Nestojí ani 60 eur a to, že nedokáže spustiť najnovšie hry či hodiny videí na TikToku bude pre dieťa, ktoré v škole nesmie vyrušovať, skôr výhoda. 

Predsa len chcete smartfón? Máme tu dokonalý tip priamo z nášho e-shopu. Hoci by ste to možno nečakali, iPhone SE (2020) môže byť to pravé zariadenie.

Nie, nezbláznili sme sa. Tento iPhone nie je tým najluxusnejším z ponuky Apple, stojí menej než polovicu ako najnovšie high-end kúsky a hlavne vám vďaka operačnému systému iOS umožní poctivo spravovať to, čo deti s mobilom robiť môžu, a čo nie

Rodinné zdieľanie polohy vám navyše, v prípade, že je mobil pripojený na internet, vždy ukáže, kde sa dieťa nachádza, čo je oveľa praktickejšie, ako rôzne neznáme aplikácie pre Android. A s výberom krytu či imidžom zariadenia medzi spolužiakmi tiež nebudete mať žiadny problém. 

Mobily pre prváčikov môžete nakombinovať so 4ka SIM KARTOU s kreditom kde platíte 5 centov za minútu hovoru alebo 1 SMS.

iPhone SE

Mobil pre staršieho školáka (9-10 rokov)

Nepríjemnou pravdou je, že tu už budete potrebovať väčšiu batériu, a výkon, ktorý utiahne aj tie náročnejšie hry. 

Na strane paušálu zas budú deti vyžadovať poriadnu porciu voľných dát, keďže medzi školákmi dnes frčia videá a sociálne siete. 

Rozumnou možnosťou, ktorá toto všetko spĺňa, no nestojí veľa, bude napríklad Xiaomi Poco X4 Pro 5G  len za 13,50 eur mesačne. Rozhodnúť sa preň môžete aj s kombináciou paušálu SLOBODA 100 + s luxusnými 11 GB dát v rámci SR a 100 minútami alebo SMS na komunikáciu s rodinou či kamošmi. 

Decká pri hrách ocenia najmä 120 Hz displej, výkonný procesor a silnú 5 000 mAh batériu. 

Poco X4 Pro

Našou druhou voľbou by bolo Oppo Reno7 vo verzii Lite len za 15,75 eur mesačne, ak sa ho rozhodnete splácať 24 mesiacov. Samozrejme, pre vaše pohodlie vám 4ka umožní vybrať si aj správny paušál s dostatkom minút a voľných gigabajtov na dáta. 

Oppo má aj odolnosť voči vode, čo sa možno hodí viac počas letných prázdnin, no pri deťoch skrátka nikdy neviete. Kto aspoň raz neriešil vytopenú tašku od zle zatvoreného čaju, asi nemá doma školáka…

V praxi je tu aj veľmi schopný foťák, ktorý vám možno doma prebudí umelca a 4 500 mAh batéria, ktorá zaistí, že sa mobil nevybije a vy sa rebelujúcemi dieťaťu vždy dovoláte. 

Oppo Reno 7 Lite

Nezabúdajte, že kúpa mobilu aj s paušálom sa vám oplatí. Pri nákupe smartfónu v našom e-shope spolu so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA získate bonus až 210 eur

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google