K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Slovenské mamičky, pekné appky máte! 11 appiek a webov pre matky

Druhá májová nedeľa už tradične patrí dňu matiek. A keďže bez tej svojej by tu nikto z nás nebol, určite vám netreba pripomínať, aby ste si na svoju mamu v najbližšiu nedeľu spomenuli a poďakovali jej za všetko, čo pre vás urobila. 

Keďže však vieme, že to so svojimi ratolesťami nemajú vždy jednoduché, rozhodli sme sa vybrať niekoľko mobilných aplikácií, ktoré mamičkám život čo najviac uľahčia. 

Swapy (nielen) detského oblečenia

Je jasné, že detské oblečenie toho veľa nevydrží. Ak neskončí roztrhané či zafúľané, decká z neho veľmi rýchlo vyrastú. 

A kupovať stále nové svetre či tričká, to dokáže zaťažiť nejeden rodinný rozpočet – najmä ak nemáte rodinu či kamošov, ktorých deti už zo svojich vecí vyrástli a vedeli by vám vynosené kúsky posunúť. 

Nemusíte však zúfať! Komunita okolo portálu Vinted (Android, iOS) robí detskú aj dospelácku módu udržateľnejšiu. Vybrať si môžete z tisícov kúskov topánok, nohavíc, zvrškov z “druhej ruky” a budete sa z nich tešiť minimálne dvakrát. Okrem toho, že ušetríte, totiž aj pomáhate našej planéte. 

Vinted bazár

Okrem parádnych vecičiek tu však nájdete aj diskusné fórum, kde budete môcť rozobrať všetko možné – a nemusí sa to týkať len detí a rodićovstva.

Portály pre mamičky a rodičov

Ak však hovoríme o diskusných fórach pre mamy a otcov, určite nemôžeme obísť zrejme to najznámejšie. Modrý koník bol občas terčom vtipov, no kde inde ako tu nájdete rady ostatných rodičov priamo z praxe a dostanete možnosť položiť vlastné otázky?

Hlavná stránka portálu však nepatrí len diskusiám. Je tu aj množstvo článkov a odkazov na zaujímavé videá či dokonca poradňa, kde odpovedajú skutoční odborníci, teda študovaní lekári z oblasti výživy, pediatrie alebo gynekológie. 

Podobným portálom je Promama.sk. Nezabúdajte však, že v prípade závažnejších problémov treba pediatra vždy navštíviť osobne a to najmä predtým, než sa dieťaťu rozhodnete dávať akékoľvek lieky. Rady z internetu sú dobré pri výbere kočíka, nie pri otázkach týkajúcich sa zdravia. 

Modrý koník

Čo variť malým a veľkým hladošom? 

Hovorí sa, že starostlivosť o deti alebo domácnosť je ďalší full-time job, z ktorého navyše po záverečnej ani nemôžete vypnúť. Rozmýšľať nad tým, čo uvariť na obed alebo večeru, sa potom chce už len málokomu.

Našťastie, s dvojicou slovenských appiek Mňam mňam (Android, iOS) alebo Jeme zdravo (Android, iOS) nájdete prakticky nevyčerpateľnú zásobu receptov pre celú rodinu – a to tých plných zeleniny aj vitamínov, aj s trochou cukru pre správne maškrtenie. 

Recepty v mobile

Prečo však zostávať len na Slovensku? Appka Kitchen Stories (Android, iOS) je síce po anglicky, bohate to však kompenzuje foto a video návodmi, vďaka ktorému zvládne varenie aj naozajstné kuchynské “drevo”. 

Čo robiť, keď vám nosenie detí nestačí? 

Malé deti nemôžete nechať bez dozoru ani sekundu. Na obľúbené fitko či bežecké tenisky tak zrejme môžete zabudnúť. 

Našťastie sú tu aplikácie, ktoré vám dovolia precvičiť stuhnutý chrbát aj doma v obývačke. 

Na trochu intenzívnejšie domáce cvičenie, pri ktorom rozhodne spálite všetky kalórie z obeda, skúste Nike Training Club (Android, iOS), ktorý má cvičenia pre ženy aj pre mužov. 

Cvičenie na doma

Čoraz populárnejšiu jogu vám precvičí Daily Yoga (Android, iOS) ktorú odporúčajú aj samotní editori obchodu Google Play. 

Viete, kde sú vaše deti? 

Staršie deti začínajú chodiť do školy samé, prípadne trávia viac času s kamarátmi. Moderné technológie vám umožňujú zostať pokojnejší aj v prípade, že ratolesti nemáte priamo pred sebou. 

iPhony napríklad ponúkajú funkciu Nájsť, v ktorej po správnom nastavení vidíte polohu všetkých členov svojej rodiny – presnejšie polohu ich mobilných telefónov. Na Androidoch podobnú možnosť ponúka napr. slovenský Sygic a jeho Family Locator.

Family Locator

Je pritom len na vás a miere dôvery vašich detí, či budete tieto aplikácie používať “na pozadí”, alebo si nastavíte jasné pravidlá pri ktorých budú obe stany vedieť, ako zdieľanie polohy funguje. 

Majte tie najcennejšie spomienky stále po ruke a v bezpečí

Žiadny hrdý rodič nepustí z rúk fotoaparát, aby mohol zaznamenávať všetky dôležité okamihy v živote svojej rodiny. Aby fotky nezapadli v stovkách ostatných záberov, prípadne úplne nezmizli so strateným alebo nefunkčným mobilom, zálohujte si ich v Google Fotkách (Android, iOS).

Potešia vás hlavne funkcie navyše – aplikácia dokáže rozpoznávať tváre, takže spomedzi všetkých snímok rýchlo nájdete zábery vášho syna či dcéry. Jednoduché vytváranie albumov, automatické videozostrihy či vyhľadávanie fotografií podľa mapy, tiež pomôžu nájsť spomienky, ktoré práve chcete. 

Priamo z aplikácie si tiež môžete objednať ozajstnú fyzickú fotoknihu v cenách od 20 eur, pretože tie najkrajšie zábery by ani v 21. storočí nemali byť iba online – veď ozajstný papier tá najlepšia cesta, ako si v záberoch listovať spolu s rodinou. 

Google Fotky fotokniha

Nie ste v tom sami

Malý baby boom zažili v posledných mesiacoch aj slovenské influencerky či instagramerky. So zážitkami s deťmi sa tak vo svojich videách aktuálne delí napríklad Nasklee (Peťush), L E N K A alebo PauliBeauty.

Profesionálnejšie rady však dáva napríklad český instagramový účet Montessori her way, kde nájdete praktické rady a ukážky pre rodičov, ktorí by radi skúsili práve tento prístup k výchove. 

Veľká rodina potrebuje veľa dát

So správnym paušálom sa presunu fotiek do cloudu ani prehrávania videí naozaj báť nemusíte. Paušály SLOBODA od 4ky totiž ponúkajú obrovské porcie dát využiteľných na čokoľvek. 

Vďaka SLOBODE ∞ + teraz môžete mať neobmedzený objem dát v SR ( z toho 4,33 GB v EÚ) aj nekonečné volania alebo SMS v SR a EÚ len za 4 eurá na prvých 30 dní. Platí len pri kúpe s novou 4ka SIM kartou cez náš ehop.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google