K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ženy sú pozadu: podľa prieskumu minú až o polovicu menej dát než muži

Hoci smartfón s dátovým pripojením dnes môžeme využiť na všetko možné a väčšina z nás má na prvej strane svojej domácej obrazovky internetový prehliadač, Facebook, Instagram či aplikáciu pre správu e-mailov, každý používa mobil trochu inak. Nedávny prieskum dokonca odhalil veľké rozdiely medzi oboma pohlaviami.

Pozrime sa najprv na celkové čísla: spoločnosť United Consultants zistila, že ženy – zákazníčky 4ky predátujú mesačne v priemere 1,6 GB dát. Mužská spotreba je prakticky dvojnásobná, priemerný muž totiž minie až 3,2 GB. Avšak pozor, rozhodne to neznamená, že muži držia mobil v ruke častejšie. Možno len pozerajú viac videí alebo počúvajú viac hudby.

Priemerná mesačná spotreba dát

U žien vedú sociálne siete, u mužov Google a webové stránky

Prieskum ukázal, že ženy najčastejšie spravujú a komentujú profily na sociálnych sieťach. Nezáleží pritom, či ide o Facebook alebo Instagram, k tejto aktivite sa hlási až 68 % žien. Muži naopak v týchto aplikáciách strávia oveľa menej času a využíva ich len tesná polovica (55 %) z nich.

U mužov oveľa viac prevláda konzumácia textového obsahu, návšteva rôznych webových stránok a vyhľadávanie informácií cez Google. Štatistika sa zastavila na 67 %.

4ka mobilný internet

Podrobnejší graf s detailnejším rozdelením činností ukáže, kde muži minú svojich druhých 1,6 GB dát oproti ženám.

Oveľa častejšie totiž využívajú navigačné aplikácie Google Maps a Waze, čítajú správy, počúvajú hudbu a sledujujú videá na YouTube. Obe pohlavia sú vyrovnané len vo využívaní chatovacích aplikácií (FB Messenger) a appiek, ktoré zjednodušujú prístup k určitým službám (Uber alebo Taxify).

4ka má lacné dáta úplne pre každého, stačí si vybrať

Mimochodom, ženských 1,6 GB aj mužských 3,2 GB dát mesačne vo 4ke je výrazný nadpriemer. Čísla od ostatných mobilných operátorov totiž hovoria, že priemerný Slovák predátuje len 1 GB dát mesačne.

Naši zákazníci sú vo využívaní mobilného internetu oveľa aktívnejší aj preto, že 4ka im dáva na výber z mimoriadne výhodných paušálov s gigabajtami voľných dát v celej EÚ.

Na úplnom vrchole ponuky je dátovo neobmedzený paušál SLOBODA DÁTA, pri ktorom sa Štvorkári nemusia na internete krotiť vôbec. Lákavé sú však aj ostatné paušály SLOBODA  či dátový balík GIGA S OBNOVOU, ktorý môžete mať už za 2 eurá na 30 dní.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google