4ka sa spája s charitou, darcovské SMS spúšťa pri príležitosti Dňa narcisov

Aj štvrtý mobilný operátor umožní svojim zákazníkom prispieť na zbierky prostredníctvom SMS. Ako prvú môžu oddnes podporiť Ligu proti rakovine.

Deň narcisov patrí k najznámejším charitatívnym zbierkam na Slovensku. Už 21 rokov sa v jediný deň vyberie do ulíc až 16-tisíc dobrovoľníkov, aby nezištne pomohli iným.  V tento deň pripnú tisícom ľudí po celom Slovensku na odev narcis, ktorý pre onkologických pacientov znamená veľmi veľa, lebo je symbolom nádeje a prejavom podpory.

Od 27. marca do 15. apríla môžu organizátora zbierky, Ligu proti rakovine, podporiť aj Štvorkári a to zaslaním ľubovoľnej SMS na číslo 848. Cena SMS je 2 € a celý výťažok z akcie poputuje v plnej výške Lige proti rakovine. Ide vôbec o prvú možnosť prispieť na charitu prostredníctvom SMS v sieti štvrtého mobilného operátora.

„4ka už od svojho štartu podporuje charitu a snaží sa uľahčiť život v núdzi ľuďom na celom Slovensku. Pripomeniem, že hneď na začiatku sme spustili veľkú aukciu pekných a ľahko zapamätateľných čísel v prospech rôznych výziev na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk. Som preto rád, že sa môžeme pridať aj k tradičnej zbierke pre ľudí bojujúcich so zákerným ochorením. Ja sám som dnes hneď ráno poslal takúto SMS a prispejem aj počas samotného dňa narcisov 7. apríla,“ hovorí výkonný riaditeľ spoločnosti SWAN Mobile, a. s., Martin Mosný.

Operátor podpísal už zmluvy s viacerými mimovládnymi organizáciami a s ďalšími o spolupráci rokuje. „Našich zákazníkov o nových zbierkach budeme informovať SMS správou alebo prostredníctvom našich profilov na sociálnych sieťach,“ dodal M. Mosný.