4ka rozširuje pokrytie svojou LTE sieťou

Štvrtý mobilný operátor aj naďalej plní plány a aktívne rozširuje svoju LTE sieť. 4ka hlási úplne pokrytie v ďalších mestách, v ktorých budú môcť zákazníci využívať jej vysokorýchlostný internet. V súčasnosti už operátor nie je štvorka, ale trojka v LTE pokrytí.

Na mapu miest, v ktorých zákazníci 4ky môžu bezproblémovo surfovať na vysokorýchlostnej LTE sieti, aktuálne pribudli Holíč, Miloslavov - časť Alžbetin Dvor a Trenčianske Teplice. Plné 4G pokrytie majú v súčasnosti k dispozícii aj obyvatelia ďalších štyroch desiatok miest.

„Okrem toho sa nám podarilo zahustiť sieť v Banskej Bystrici, Kežmarku, Námestove, Trenčíne, Zlatých Moravciach, čiže aj tieto mestá už patria do skupiny miest s úplným 4G pokrytím,“ hovorí technický riaditeľ pre mobilnú sieť SWAN Mobile, a. s., Patrik Kollaroci.

4ka aktuálne hlási plné LTE pokrytie v týchto mestách:

Bánovce nad Bebravou Komárno Nová Dubnica Sereď Zlaté Moravce
Banská Bystrica Košice Nové Zámky Smižany Zvolen
Beluša Liptovský Mikuláš Petrovany Svidník Žiar nad Hronom
Brezno Lučenec Pezinok Šamorín Žilina
Dubnica nad Váhom Malacky Piešťany Topoľčany
Dunajská Streda Martin Poprad
Trenčianska Turná

Galanta Miloslavov, časť Alžbetin Dvor Prešov Trenčín
Holíč Modra Prievidza Trenčianske Teplice
Kendice Moldava nad Bodvou Púchov Trnava
Kežmarok Námestovo Revúca Vrútky

Služby LTE siete sú dostupné aj v ďalších mestách:

Banka Kráľovský Chlmec Považská Bystrica Spišská Nová Ves Želiezovce
Bardejov Leopoldov Rimavská Sobota Stupava
Bratislava Levice Rožňava Šaľa
Bytča Levoča Ružomberok Šintava
Čadca Ľubotice Sabinov Šurany
Handlová Lužianky Senec Trebišov
Hlohovec Michalovce Senica Veľký Krtíš
Humenné Nitra
Skalica
Veľký Meder
Ilava Nové Mesto nad Váhom Snina Vráble
Kolárovo Partizánske Sobrance Vranov nad Topľou

„Nielenže sa zvyšuje počet dátujúcich zákazníkov, ale rastie aj objem prenesených dát. Stále viac našich zákazníkov aktívne  využíva naše dátové balíky, dokonca si  ich aktivuje viackrát do mesiaca. Znamená to, že im ani gigabajt  dnes nestačí. Určite aj vďaka tomu, že dátový balík 4G GIGA stojí len jedno euro, 4ka za niekoľko mesiacov naučila ľudí, že dáta nie sú luxus,“ vraví riaditeľ divízie obchodu a marketingu SWAN Mobile, a. s., Peter Helexa.

Pre dátujúcich operátor ponúka balík s názvom 4G GIGA PLUS, kde za 4 eurá zákazník získa gigabajt dát na 30 dní a navyše nemusí riešiť v akej sieti sa nachádza. Pre tých, ktorí sú prioritne v sieti operátora je výhodnejší balík 4G GIGA, v ktorom majú za jedno euro k dispozícii gigabajt dát na 30 dní, ale len vo vlastnej sieti operátora.

Hlasové služby (2G) 4ky sú dnes dostupné pre viac ako 99 percent populácie Slovenska a mobilný operátor vlastnou LTE sieťou pokrýva viac ako 50 percent obyvateľstva Slovenska.

4ka navyše poskytuje aj mimoriadne výhodné telefonovanie, SMS správy a dátovanie v celej Európskej únii, v ktorej jej zákazníci platia za služby rovnakú sumu ako doma na Slovensku – 4 centy za minútu volania, SMS alebo jeden MB dát.