Top filmy a seriály zo školského prostredia

Odbehnite od reality za hrdinami z filmov a seriálov, ktorí taktiež riešia každodenné povinnosti. Vybrali sme 6 najlepších na dlhé večery.

11.09.2023

Školský rok je už v plnom prúde, no dlhé hodiny v laviciach a stres z písomiek či referátov ti môžu ľahko prerásť cez hlavu. Preto je k učeniu sa nutné pristupovať zodpovedne, ale myslieť aj na oddych a nevyhnutný reset hlavy. 

 

Každý vie, že v študentských rokoch sa hltajú celé série seriálov a filmy frčia každý večer. Tentoraz ti však prinášame výber tých, kde sa hlavní hrdinovia taktiež skúšajú prehrýzť stredoškolským alebo vysokoškým životom. A ak máš už túto dekádu za sebou, pôjde aspoň o poriadnu nostalgiu a spomienky. 

How to Sell Drugs Online (Fast) (Netflix)

 

Ako názov napovedá, v tomto seriáli sa skupinka neplnoletých tínedžerov rozhodne zarobiť peniaze nie úplne poctivým spôsobom.

 

Jednému z nich to extrémne páli a ten druhý ovláda čaro počítačov a programovania. Na svoje si teda prídu všetci, ktorým niečo hovoria slová ako Facebook, mobilné appky, kryptomeny a podobne. 

 

Treba totiž vymyslieť systém, ako zásielky bezpečne doručovať zákazníkom, zodpovedne minúť všetky zarobené peniaze a nenechať sa chytiť políciou, či zabiť mafiánmi. 


 

Heartstopper (Netflix)

 

Romantický britský komediálny seriál, v ktorom sa Nick zahľadí do svojho spolužiaka z rovnakej lavice. Podobne, ako mnohí dospievajúci tínedžeri z LGBT komunity, si však nie je istý, ako so svojimi citmi naložiť.

Podobnú dilemu rieši aj druhý hlavný hrdina seriálu Charlie, ktorý musí bojovať s vlastným coming-outom a dúfať v podporu najbližšej rodiny.

 

Heartstopper si diváci po celom svete mimoriadne rýchlo obľúbili, zložitú temu totiž komunikuje prirodzenou a láskavou formou, ktorá určite mnohým otvorila oči a dodala sebavedomie prijať seba aj druhých takých, akí sú. Len nedávno preto vyšla druhá séria, pričom Netflix už stihol potvrdiť aj tretiu. 

 

Euphoria (HBO Max)

 

Jeden z najväčších hitov HBO, ktorý sa v sledovanosti radí tesne za Hru o tróny, The Last of Us a Rod draka. Do sveta najväčších hollywoodskych megahitov zároveň vystrelil charizmatickú Zendayu (Spider-Man, Duna), ktorá tu hrá problematickú tínedžerku bojujúcu s vlastnou závislosťou.

 

Svet drog, nenaplnených aj toxických vzťahov a násilia je poriadne temný, no atmosféra seriálu vás zhltne rovnako ako hlavných hrdinov ich problémy.

 

Euphoria je kultovka, ktorú sa rozhodne oplatí zaradiť na zoznam. Seriál nateraz skončil druhou sériou, takže si môžete binge-watchnúť všetkých 18 dielov pekne v rade za sebou.

 

Sex Education (Netflix)

 

Pokiaľ podľa názvu čakáte povrchné tínedžerské drámy, ste na omyle. Sex Education ťahá perfektná Gillian Anderson a prepracované postavy, ktoré sa na problémy osadenstva fiktívnej strednej školy Moordale dívajú naozaj vyspelým okom. 

 

Niet sa čomu čudovať, jeho matka je totiž na slovo vzatou odborníčkou – sexuologičkou. Len škoda, že jej syn Otis ich spolužiakom posúva v trochu zjednodušenej verzii. 

 

Sex Education bude 23. septembra na Netflixe pokračovať už štvrtou sériou.

 

The Fault In Our Stars | Hviezdy nám nepriali (Disney+)

Čo tak dať si namiesto seriálu dvojhodinový film na jeden večer? Hazel a Gus sú dvaja tínedžeri, ktorým hviezdy naozaj nepriali. Zoznámili a zamilovali sa do seba na spoločných stretnutiach, ktoré však prebiehajú v nemocnici. Obaja totiž trpia rakovinou.

 

Sú však extrémne vnímaví a citliví, takže spoločne riešia to, čo bude ďalej, ak sa liečba nepodarí. Spoločne tiež zdieľajú lásku ku knihám, takže sa rozhodnú vydať za do Amsterdamu za autorom románu, ktorý si Hazel doslova zamilovala. 

 

Ich dobrodružný výlet sa nakoniec stane “Malou večnosťou medzi dňami, ktoré sú už zrátané”.

 

Divergent (Apple TV+)

 

Futuristické sci-fi, ktoré má v sebe trochu Harryho Pottera pri rozdeľovaní ľudí budúcnosti do piatich tried, podľa ich dobrých vlastností. Potom však prídu Hunger Games, pretože hlavná hrdinka má talent pre viacero frakcií a je schopná naozaj myslieť sama za seba. Takéto podrývanie poriadku však vláda nemôže dovoliť, preto sa stane terčom lovu.

 

Hoci je dej pomerne predvídateľný, film ťa svojou dystopickou atmosférou určite pohltí. Objavíš v ňom aj známe mená ako Theo James (White Lotus) či Kate Winslet (Titanic, Collateral Beauty).

 

Ak ťa bude baviť, daj šancu aj pokračovaniam Insurgent, Allegiant a Ascendant.

 

 

Streamuje všetky filmy a seriály so špičkovým internetom od 4ky

 

Nie je nič horšie, než otravné načítavanie zaseknutého videa. Vďaka pevnému internetu od 4ky teraz môžete najlepšie filmy a seriály sledovať bez najmenších problémov. 

 

Vďaka aktuálnej akcii si teraz Wi-Fičíš s domácim internetom už za cenu 7 eur mesačne. Pokiaľ však ťaháš naozaj veľa dát, oplatí sa ti zvoliť optický internet od 4ky s rýchlosťou až 1 Gbit/s, navyše so skvelou zľavou 4 € mesačne.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.