Horúca akcia a ohromujúce dokumenty! Tieto filmy seriály si nesmieš nechať ujsť

Čo pozerať na streamovacích službách počas leta? Opäť sme vybrali to najlepšie. 

07.07.2023

Platí, že letné mesiace sú pre streamovacie služby na novinky trochu chudobnejšie. Netflix, HBO Max, Disney+ a ďalší si totiž tie najväčšie ťaháky zväčša šetria na september, kedy sa ľudia vrátia z dovoleniek a doma budú tráviť viac času. 

 

To však neznamená, že by ste počas upršaných dní nemali čo pozerať. Vybrali sme pre vás niekoľko tipov na poriadnu akciu aj pár strhujúcich dokumentov, ktoré vás môžu inšpirovať, ak sa na dovolenku ešte len chystáte. 

 

Naša planéta 2 (Our Planet II) – Netflix

 

Svetoznámy britský prírodovedec David Attenborough natočil už desiatky fantastických dokumentov. V roku 2020 všetkých šokoval jeho A Life on Our Planet, kde ukázal, ako sa počas jeho takmer 70-ročnej kariéry tisícky kilometrov štvorcových premenili na súš a množstvo vzácnych živočíchov úplne vyhynulo. 

 

Netflix teraz odpremiéroval druhú sériu najnovšieho kúsku Naša planéta. Ten znova perfektne ukazuje, že hoci dokážu byť živly na našej planéte extrémne silné, celý pozemský ekosystém je mimoriadne krehký. 

 

Prekrásne scenérie a zábery stieda dopĺňa aj výpočet a ukážka hrozivých faktov toho, ako ľudská činnosť nenávratne zmenila našu prírodu. 


 

Erupcia lásky (Fire of Love) – Disney+

 

Kto povedal, že v dokumentoch nemôžete nájsť poriadnu lovestory? Erupcia lásky z dielne National Geographics ukazuje “ľúbostný trojuholník” medzi francúzskymi vedcami Katiou a Mauriceom Krafftovými a ich nadšením pre sopky a vulkány. 

 

Dokument, alebo skôr film podľa skutočných udalostí, ukazuje aj to, ako sa obom manželom ich spoločná vášeň nakoniec stala osudnou. Svetu však zanechali jedny z najfascinujúcejších záberov lávy vychádzajúcej zo samotného stredu našej Zeme. 

 

Vietor – HBO Max

 

Silná výchrica v roku 2004 úplne zmenila vzhľad našich Vysokých a Nízkych Tatier. Mimoriadne silný vietor zničil cez 10-tisíc hektárov lesa, namiesto ktorých zanechal len holé pláne.

 

Poľský film Wiatr sleduje silu tzv. halného vetra, ktorý pravidelne vzniká len pár kilometrov na sever od našich hraníc a občas dofúkne až na Liptov. Podľa režiséra Michała Bielawského však neláme len stromy, ale prináša aj rýchle zmeny tlaku a teploty, vďaka čomu zhoršuje depresie, podráždenosť a negatívne nálady.


Existuje vraj dokonca aj súvislosť medzi fúkaním tohto vetra a vyšším počtom sebevrážd v danom období. Film sa na jeho následky pozerá očami farmára, ale aj záchranára privolaného k ľuďom v ohrození života. 

 

Extraction 2 – Netflix

 

Ak spolu s dokumentami preferujete aj trochu akcie a fikcie, na Netflixe by ste si nemali nechať ujsť pokračovanie Extraction, ktoré je oveľa lepšie ako jednotka.

 

Pôsobivé scény na jeden záber, pády z rôznych výšok a množstvo akrobatických kúskov má v tomto filme síce veľkú prednosť pred samotným dejom, no pokiaľ patríte napríklad k fanúšikom Johna Wicka, túto oddychovku s ikonickým Chrisom Hemsworthom si určite dajte.

 

Spy/Master – HBO Max

 

Fanatickú paniku sovietskeho režimu z “nepriateľov” a špiónov poznáme aj my. Príbeh tohto seriálu je síce úplne vymyslený, no inšpirovaný skutočnou politckou situáciou z časov, kedy nielen v Rumunsku vládol komunizmus.

 

Victor Godeanu je pravou rukou nechvalne známeho prezidenta Nicolaea Ceaușesca, ktorý však v skutočnosti pôsobí ako tajný agent Sovietov. V 6-dielen minisérii od HBO Max rozbieha zúfalý pokus o to utiecť z Rumunska a zachrániť si holý život. 

 

Citadel – Amazon Prime Video

 

Bratia Russovci sú podpísaní pod množstvom Marveloviek vrátane famózneho Avengers: Endgame. Ich nový akčný seriál Citadel sa hrdí mamutím 300-miliónovým rozpočtom a chce konkurovať aj bondovkám, Mission: Impossible alebo príbehu o Jasonovi Bournovi. Navyše, už čoskoro pribudnú aj spin-offy z talianskych Álp, Indie, Španielska či Mexica. 

 

Globálna špionážna agentúra Citadel je však v troskách a jej agentom vymazali všetky spomienky. Dokáže dvojica elitných agentov – Mason Kane a Nadia Singhová aj po ôsmich rokoch zachrániť svet pred tým, ako ho ovládne kriminálny syndikát Manicore?

 

Parádna akcia a dokumenty s poriadnym internetom

 

Aby vaša domáca Wi-Fi potiahla filmy a seriály vo vysokom rozlíšení na veľkom smart televízore, počítačové online hry a všetky mobily či tablety u vás doma, budete potrebovať rýchly a spoľahlivý domáci internet


4ka vám ho teraz dá s parádnou zľavou vo výške 4 eur, mesiac čo mesiac - celých 15 mesiacov. Domáci optický internet tak môžete mať už od 7 eur mesačne.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.