Staré, ale jaré! Filmové klasiky, ktoré stále potešia

Namiesto horúcich noviniek overené legendy, na ktorých sme vyrastali. Kde nájdete klasické filmové klasiky?

01.06.2023

Netflix, HBO Max, Disney+ a iné streamovacie služby každý mesiac prinášajú nálož novučičkých filmov a seriálov, ktorými vás chcú nalákať na predplatné. Niekedy ale máme chuť na staré dobré klasiky, ktoré sme už niekoľkokrát videli, no stále majú čo ponúknuť.

Kde hľadať naozajstné legendy strieborného plátna? Na detektívov sme sa zahrali za vás. 

 

Netflix s českými aj slovenskými klasikami
 

Kto by nepoznal Bolka Polívku a jeho legendárne hlášky v kultovom Dědictví aneb Kurvahošigutntág? Tento film z roku 1992 nájdete v pomerne slušnej kvalite práve na najpopulárnejšej streamovacej službe. Netflix ho, pochopiteľne, ponúkne v originálnom znení. Samozrejme, treba vybaviť “nejaké formality” a službu si pre sledovanie predplatiť. 


 

 

V Dedičství hrá rolu starého Košťála Jozef Króner, ktorý si však životnú úlohu strihol domácej komédii Pacho, hybský zbojník. Aj tú nájdete práve na Netflixe. 

 

 

Netflix je však tým pravým miestom, aj ak sa vám zacnelo po chuťovkách z Hollywoodu. V jeho knižnici nájdete napríklad Krstného otca The Godfather alebo originálne Čeľuste. Tie však neodporúčame sledovať pred letnou dovolenkou pri mori.

 

 

Z novších kúskov na Netflixe uvidíte napríklad mladého Matta Damona a Bena Afflecka vo filme Dobrý Will Hunting, alebo typickú klišé romantiku v Hriešnom tanci.

 

HBO Max – pre fanúšikov kúziel a fantasy

 

Ak by sme mali menovať len jednu filmovú sériu, ktorú sme síce videli už stokrát, no aspoň raz ročne si ju treba dať znova, väčšina by prstom ukázala na Harryho Pottera

 

HBO Max má všetkých osem filmov aj s unikátnym stretnutím hlavných predstaviteľov Harryho, Hermiony a Rona po 20 rokoch od prvej režisérovej klapky v Rokforte. Samozrejmosťou bude slovenský dabing. 


 

 

Aj starším má HBO Max čo povedať. Môžu si pozrieť celú originálnu trilógiu Pána prsteňov (Spoločenstvo prsteňa, Dve veže a Návrat kráľa) alebo pôvodnú trojicu filmov Matrix, ktoré podľa mnohých navždy zmenili kinematografiu. A áno, je tu aj štvrtý film z roku 2021, ten sa však príliš nevydaril. 

 

Disney pre rodiny s malými deťmi

 

Disney+ má aj niekoľko typických filmových klasík, oceníte však zrejme skôr klasické rozprávky, na ktorých ste často vyrastali aj my, rodičia. 


Zoznam len tak neskončí – Snehulienka a sedem trpaslíkov, Lady a Tramp, Popoluška, Šípková Ruženka alebo seriálové Káčerovo, ktoré v sobotu ráno bežalo aj na českých a slovenských TV staniciach. Ani tu nechýba slovenský alebo český dabing.

 

Nový hráč a klasické filmy na Skyshowtime

Zatiaľ poslednú streamovaciu službu, ktorá dorazila na slovenské počítače a smart televízory, ešte možno mnohí nepoznajú. Skyshowtime si dokonca na 7 dní môžete vyskúšať zadarmo a pozrieť si tak napríklad starý Top Gun aj nový Top Gun: Maverick, medzi ktorými síce Tom Cruise zostarol o 36 rokov, no v pokračovaní vyzerá snáď ešte lepšie, ako v originále. 


 

 

Cruise sa vám predvedie aj v Mission: Impossible a vesmírne či pozemské dobrodružstvo zas ponúknu drámy Apollo 13 a Indiana Jones. 

 

Všetko sa dá pozerať aj na mobile

 

Všetky streamovacie služby dnes ponúkajú aj aplikácie pre mobil či tablet, takže filmy a seriály môžete sledovať prakticky kdekoľvek. Mladí vo veku od 6 do 26 rokov preto teraz 4ky nadelí poriadny balík dát.

 

V novom paušále SLOBODA pre MLADÝCH + DÁTA NAVYŠE dávame až 20 GB dát v SR (z toho 9,56 GB v EÚ) len za 10 eur / 30 dní a k tomu pribalíme ešte 50 minút/SMS-iek v celej EÚ.

 

Máme dokonca aj ešte lacnejšiu verziu, ktorá stojí len 4 eurá na 30 dní a ponúka 4 GB dát a k tomu 50 min/SMS v celej EÚ.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.