Hokejový ošiaľ je späť! Podpor našich chlapcov na MS 2023

Fandiť teraz môžete kdekoľvek. Vďaka 4ke nezmeškáte žiadny zápas slovenskej reprezentácie.

09.05.2023

Sú tu tri týždne, počas ktorých sa každý Slovák stane hokejovým fanúšikom (a niektorí aj expertami na trénovanie a taktiku). Od 12. do 28. mája 2023 sa totiž vo Fínsku a Lotyšsku konajú Majstrovstvá sveta v hokeji aj za účasti nášho tímu.

 

Nižšie nájdete všetko, čo treba vedieť, aby ste nezmeškali ani jeden gól a mohli našu reprezentáciu fandením v šampionáte hnať čo najvyššie.

Máme šancu na medaily? 

 

Turnajový model je už dobre známa klasika – v Skupine A aj “našej” Skupine B sa stretne 8 mužstiev systémom každý s každým, pričom pravidlá hovoria, že na postup do vyraďovacej play-off fázy, teda štvrťfinále, musí tím v tabuľke skončiť do 4. miesta.

 

Slováci tento rok dostali na oko prívetivejšiu skupinu, kde budú našimi hlavnými vyzývateľmi napríklad Kanada, Švajčiarsko, Lotyšsko či bratia z Česka. Práve s nimi hráme už otváracie stretnutie turnaja v piatok 12. mája od 15:20 hod

Všetky zápasy Slovákov v základnej skupine:

Piatok 12. 5. o 15:20 - Slovensko – Česko 

Sobota 13. 5. o 19:20 - Slovensko – Lotyšsko

Pondelok 15. 5. o 15:20 - Slovensko Kanada

Štvrtok 18. 5. o 19:20 - Švajčiarsko – Slovensko

Piatok 19. 5. o 19:20 - Kazachstan – Slovensko

Nedeľa 21. 5. o 15:20 - Slovinsko – Slovensko

Utorok 23. 5. o 11:20 - Slovensko – Nórsko

 

Craig Ramsay zatiaľ nominoval troch hráčov z NHL, zvyšok je tvorený prevažne z českej a iných európskych líg.

Kde pozerať? V TV, ale aj na mobile. Naživo, aj zo záznamu

 

Všetky zápasy našich odvysiela naživo RTVS na stanici :Šport, pričom o komentár sa postarajú Pavol Gašpar a Marek Marušiak spolu s expertami v zložení bývalých hokejistov Borisom Valábikom, Mariánom Gáboríkom a Tomášom Surovým.

 

Najpohodlnejšie si RTVS :Šport naladíte cez našu 4KA TV, pričom stanica je už v základnom balíku od 10 eur mesačne

 

Hlavnou výhodou 4KA TV je možnosť sledovať vysielanie cez klasický televízor, ale aj prostredníctvom mobilu, tabletu či počítača v prípade, že vás z obývačky vytlačia nehokejoví členovia rodiny, alebo práve nebudete doma.

Vďaka 7-dňovému archívu však o zápasy našich neprídete, ani ak budete v práci, pretože si ich pekne od začiatku pustíte kedykoľvek budete mať chuť. 

Samozrejme, alternatívou zostáva vysielanie cez web RTVS. Verejnoprávna televízia dáva do pozornosti aj svoje ďalšie relácie. Na konci dňa zostrihy zo všetkých zápasov uvedie MS v kocke a trochu menej seriózne aj Richard Lintner a jeho hostia v zábavnej talkšov Citronáda. 

 

Relácia V kabíne zas sľubuje pohľad do zákulisia reprezentačného tímu. V kontakte s dianím na ľade však môžete zostať, aj keď si do uší pustíte niektorý z obľúbených športových podcastov. 

 

Oh my Hockey od Sportnet.sk napríklad pred odchodom na šampionát vyspovedal trénera Ramsaya, o hokeji však rozpráva aj podcast V športovej redakcii Denníka N alebo Tomáš Hudák a Palo Tehlár v OFF THE ICE

 

Pripravte mobil aj herné konzoly

 

Nesmú vám uniknúť žiadne štatistiky či góly a chcete mať aktuálny program šampionátu vždy vo vrecku? Potom v mobile potrebujete dvojicu aplikácií – oficiálnu appku MS v hokeji IIHF 2023 (Android, iOS) a takmer dokonalé FlashScore | eVýsledky.sk (Android, iOS).

V oboch si môžete nastaviť, aby vás na začiatok, každý gól či konečný výsledok upozornila notifikácia. Podrobnosti či postupovú matematiku zas môžete do nekonečna skúmať v tabuľkách oboch skupín. 

 

Na posledných dvoch Majstrovstvách sveta skončili naši hokejisti v štvrťfinále, no z OH v Pekingu 2022 si v odniesli prekvapujúce bronzové medaily, takže očakávania sú určite na mieste. 

 

Čakanie na prvý zápas, prípadne vlastné strelecké či obranné umenie, si vďaka konzolám Xbox a PlayStation môžete vyskúšať aj vy. NHL 23 je teraz dokonca súčasťou predplatného GamePass aj lacnejšieho EA Play. Na zápasy našich sa tak budete môcť naladiť s kamošmi – postačí vám len veľká telka a dva ovládače. 


 

 

Aby vám živé prenosy nesekali a susedia nekričali “GÓÓÓÓL” skôr, ako komentátori na vašej obrazovke, potrebujete rýchly a spoľahlivý internet. Ten od 4ky teraz môže vašu domácu Wi-Fi, mobily, počítače aj ostatné smart zariadenia poháňať za novú cenu už od 7 eur mesačne.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.