Voda, voda, vodička! Uži si oddych pri vode s týmito appkami

Pre všetkých plavcov, kúpačov, surferov ale aj leňochov na lehátkach máme tie najlepšie dovolenkové aplikácie.

11.08.2023

Či už sa počas dovolenky chystáte na pláž alebo na vnútrozemské jazerá, leňošiť alebo poriadne plávať a pádlovať, nezabudnite na svoj mobil. V ňom totiž môžete mať tieto aplikácie pre Android a iOS, ktoré vám zaistia tie najlepšie dovolenkové zážitky.

Mapy.cz na jazerá aj rafty (Android, iOS)

 

Tie najkrajšie jazerá sa môžu skrývať na tých najmenej očakávaných miestach. S českými Mapy.cz ich však ľahko lokalizujete a navigácia vás k nim privedie po bezpečných turistických chodníčkoch. Odporúčame takto preskúmať najmä tajchy v okolí krásnej Banskej Štiavnice. Avšak pozor, kúpanie v nich je len na vlastné riziko!

Jedna z funkcií tejto aplikácie vám umožní navigovať sa nielen po súši, ale aj po vode. Samozrejme, pre člnkárov a raftárov slúži skôr na odhad vzdialenosti a času, ktorý vám zaberie presun z bodu A do bodu B. V koryte rieky sa totiž len tak nestratíte…

Windy aj pre kúpačov a surferov (Android, iOS)

 

Túto aplikáciu na predpoveď počasia a mimoriadne presnú predikciu zrážok zrejme poznáte. Väčšina používateľov však určite netuší, že dáta vo Windy spríjemnia aj aktívnejšie strávené dovolenky pri mori, respektíve v ňom. 

 

Ak si dovolenku ešte len vyberáte, rozhodne vás zaujme možnosť skontrolovať teplotu mora kdekoľvek na svete. V Egypte alebo Turecku budete plávať v teplejšej vode ako v Chorvátsku, na pobrežie Portugalska potom odporúčame skôr neoprén.


Ten, mimochodom, patrí k povinnej výbave surferov, ktorí si vo Windy overia aj aktuálnu výšku vĺn vzhľadom na svoje schopnosti. 

Počasie od SHMÚ, aby to so slnkom naozaj vyšlo (Android, iOS)

 

Nie je nič horšie, ako keď vám výlet s rodinou prekazí počasie. Ideálnu predpoveď pre domáce slovenské lokality vám ukáže appka SHMÚ. 

 

Nechýba v nej model ALADIN na 3 dni ani ECNWF so zrážkami a teplotou na 10 dní. 

Nespáľte sa s REAPPLY (iOS)

 

Týždňovú dovolenku dokáže poriadne znepríjemniť, ak sa spálite už prvý deň výletu. Dávajte si na svoju kožu pozor a pamätajte, že aj ak je práve pod mrakom, vôbec to neznamená, že na vrstve opaľovacieho krému môžete šetriť.

 

Appka REAPPLY berie do úvahy aktuálne podmienky v lokalite, v ktorej sa práve nachádzate a samé vypočíta, ako dlho sa môžete slniť, kým by ste sa mali natrieť alebo vrstvu krému obnoviť. 

 

Podobné aplikácie nájdete aj pre Android, skúsiť môžete napríklad UVLens.

Namiesto piesku voda. Nasadnite na loď s GetMyBoat (Android, iOS)

 

Štvú vás preplnené a špinavé pláže? Hitom posledných sezón je prenájom vlastnej lode alebo dokonca jachty, ktorá vás odvezie od všetkých ostatných dovolenkárov do miest, odkiaľ vidíte naozaj len šíre more. 

 

Či už pôjde len o jednodňový výlet, alebo sa s priateľmi zložíte na celotýždňovú párty, appka GetMyBoat vás okamžite zorietuje v cenách a ponuke plavidiel kdekoľvek, aj v dovolenkových destináciách ako je Chorvátsko či Taliansko. 

 

Uvidíte ponuku, fotky aj informáciu o tom, či loď príde aj s kapitánom, alebo zaňho budete platiť zvlášť. Pokiaľ už sami kapitánsku licenciu máte, niektoré lode môžete “šoférovať” aj sami. Rovnako funguje aj web slovenského startupu Boataround.

Pokiaľ sa na lode radi skôr pozeráte – Vesselfinder (Android, iOS)

 

Najmä oteckov a deti odjakživa fascinovali veľké stroje. V prístavoch počas dovolenky budú môcť obdivovať aj veľké zaoceánske krížniky, ktoré majú často výbavu ako celé mestečká, v ktorých kotvia. 

 

Vesselfinder vám na displeji ukáže odkiaľ sa daná loď plaví a aj niekoľko zaujímavých podrobností. Určite ho vyskúšajte! 

Dovolenky na Slovensku vám môže spríjemniť aj správne vybratý paušál k vášmu mobilu. 


Nový paušál SLOBODA DÁTA od 4ky vám totiž ponúkne neobmedzený objem dát v celej SR. Pri nákupe v e-shope s novou 4ka SIM kartou ho môžete vyskúšať na prvých 30 dní len za 4€! Nielen tieto aplikácie tak budete môcť využívať bez obáv o spotrebované dáta.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.