Milión príchutí čokolády! Osláv jej deň s týmito appkami

Máme tie najlepšie recepty na sladké a nie príliš nezdravé dobroty.

20.09.2023

Niekto na ňu nedá dopustiť, iní, ak si strážia štíhlu líniu, sa jej vyhýbajú ako čert krížu. Reč je samozrejme o čokoláde, ktorú miluje snáď každý a v týchto dňoch má svoj svetový deň.. 

 

Vedel si však, že čokoláda môže byť oveľa zdravšia než napríklad čipsy alebo sladké týčinky? Pravá čokoláda sa totiž vyrába z kvasených, pražených a pomletých zŕn kakaovníka – a na tých nie je absolútne nič nezdravé. Práve naopak, flavonoidy majú silný antioxidačný účinok a chránia bunky aj srdce. To sa však bavíme o 100 % čokoláde, len z kakaových bôbov. 

 

Lacnejšie “mliečne” čokolády obsahujú aj cukor a sušené mlieko (tuk), teda nie veľmi zdraviu prospešné látky. 

Všetko s mierou aj so správnymi receptami

 

Tak či tak, je vedecky dokázané, že konzumácia čokolády uvoľňuje endorfíny a blahodárne pôsobí na ľudskú pohodu a psychiku. Rýchly cukor zas pomôže aj mozgom študentov a školákov. 

 

Ak sa čokolády nevieš vzdať a chceš mať pod kontrolou zloženie konzumovaných dobrôt, oplatí sa zamieriť napríklad na Instagram a sledovať hashtag #chocolate

Nepečené čokoládové tyčinky s arašidovým maslom, alebo lávové košíčky, z ktorých sa čierna radosť vylieva po každom zakusnutí? Je to len na tebe!

 

Detailnosť receptov v popisoch pod fotografiami a videami však záleží na každom z influencerov. Ak chceš podrobnejší “návod”, vyskúšaj napríklad obľúbenú apku Tasty (Android, iOS).

O tom, ako sa k nám vlastne čokoláda dostala a všetko o jej histórii sa dozvieš aj v jednom zo starších videí na obľúbenom kanáli Dejepis Inak. České DVTV zas uverejnilo rozhovor s dámou, ktorá má pravdepodobne právu snov – je totiž profesionálnou degustátorkou čokolády. 

 

 

Všetky informácie o čokoláde na internete v dnešných časoch nájdeš priamo z mobilu. S novým paušálom SLOBODA pre MLADÝCH + DÁTA NAVYŠE pre každého od 6 do 26 rokov ti zostane ešte množstvo dát navyše. Dostaneš v ňom totiž až 20 GB dát v SR (z toho 9,56 GB pre dátovanie v EÚ) teraz len za 10 eur na 30 dní. K tomu máš ešte 50 minút na volania alebo rovnaký objem SMS-iek v celej EÚ, ak budeš chcieť zavolať rodičom. 

 

Lacnejšia verzia SLOBODY pre MLADÝCH stojí len 4 eurá na 30 dní a ponúkne ti 4 GB dát a k tomu 50 min/SMS v EÚ, ak viac nepotrebuješ. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.