Tokio 2021: Ako si vychutnať olympiádu cez mobil?

V mobile môžete mať program, aktuálne výsledky aj živé prenosy z našimi športovcami.

21.07.2021

32. letné olympijské hry sa mali v japonskom Tokiu konať už minulý rok, no globálna pandémia vlani športový život úplne zastavila. 

Atletika, cyklistika, basketbal, plávanie, tenis a množstvo iných športov tak na súboje pod piatimi kruhmi museli čakať o rok dlhšie. Od 23. júla do 8. augusta 2021 však už o medaily konečne zabojujú aj slovenskí športovci.

OH Tokio 2021

Táto olympiáda má však jeden problém a nie sú to mimoriadne prísne pandemické opatrenia v dejisku. Sedemhodinový časový posun spôsobí, že sledovanie živých prenosov nebude pre Slovákov práve najjednoduchšie. 

Mať teda v mobile aplikácie, vďaka ktorým vám nič neunikne, bude skrátka nutnosť! 

Aplikácia OH Tokio

Skúste napríklad tú oficiálnu pre Android alebo iOS. Nie je síce po slovensky, ale na to, aby ste si rozklikli program a zistili, ktoré súťaže sa kedy konajú, ani angličtinu vedieť nepotrebujete. 

Zaujímavé bude aj sledovanie medailových pretekov medzi jednotlivými krajinami. Získa ich najviac USA, Rusko alebo Čína? A koľko cenných kovov donesú domov naši? 

Kde sledovať otvárací ceremoniál?

Chápeme, niektorí členovia vašej domácnosti možno športu až tak nefandia. Otvárací ceremoniál však bude niekoľkohodinovou perfektne prepracovanou šou, ktorú ukončí zapálenie olympijského ohňa. 

RTVS ho v piatok vysiela od 13:00. Sledovať sa dá aj z mobilu, keď do prehliadača vložíte adresu RTVS.sk a vyberiete livestream Jednotky. Rovnaké to vlastne bude aj pri disciplínach, v ktorých budú bojovať Slováci.

SWAN GO

Ešte lepšiu možnosť však ponúka aplikácia SWAN GO, kde sa náramne hodí 7-dňový archív pre prípad, že niečo nestihnete, kým budete v práci. 

To najlepšie z každého dňa sa nepochybne objaví aj na oficiálnom YouTube kanáli olympijských hier. Zatiaľ si tam môžete pozrieť aspoň parádny otvárací ceremoniál z minulých hier v Riu. 

Slovenský olympijský výbor si pripravil prehľad športov, v ktorých budú bojovať športovci pod našou vlajkou. Výprava by mala mať len 41 členov a na poslednú chvíľu vypadol aj Peter Sagan.

Stále však môžete fandiť jeho bratovi Jurajovi, Danke Bartekovej v streľbe alebo Jánovi Volkovi v atletike. Určite neobchádzajte ani ich Instagram, kde im môžete podporu vyjadriť aspoň na diaľku. Budú to potrebovať!

Instagram OH tokio

S dátami od 4ky uvidíte všetko!

Živé prenosy dokážu spotrebovať poriadny objem dát. So 4kou to však nie je žiadny problém. 

Nový paušál SLOBODA 300 + DÁTA NAVYŠE len za 14 eur totiž ponúka až 16 GB dát v celej SR (z toho 3,78 GB v EÚ) a k tomu 300 minút alebo SMS v celej EÚ.

A keď si budete chcieť pozrieť napríklad otvárací ceremoniál a nemáte žiadny paušál,  aktivujte si v Mojej zóne jedným klikom dátový balík DENNÉ NEKONEČNO s 15 GB dát len za 1,5 eur na veľké streamovanie

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.