To sa nasmeješ! Tieto komédie zabavia všetkých

Nastal čas na poriadne komédie. Netflix, HBO Max a ďalší majú filmy a seriály, ktoré musíte vidieť.

04.04.2024

S jarou prichádza jarná únava a po sviatkoch tiež nutnosť znova riešiť pracovné povinnosti. Pokazenú náladu si našťastie môžete vylepšiť dobrou komédiou či vtipným seriálom. Netflix a ostatné streamovacie služby sú ich plné a navyše, v poslednom čase pribudli aj poriadne vydarené kúsky, ktoré skrátka nesmiete obísť.

Tu je výber, vďaka ktorému sa budete doslova chytať za brucho.

The Gentlemen (Netflix)

Každému fanúšikovi filmov by malo byť dobre známe meno hollywoodskeho režiséra Guya Ritchieho, ktorý sa preslávil filmami ako Podfu(c)k či Zbaľ prachy a vypadni!. V gangsterskej tématike zasadenej medzi anglických mafiánov a mafiánikov pokračoval aj vynikajúcim filmom Gentlemani z roku 2019.


Práve ten sa teraz dočkal znovuzrodenia v podobe rovnomernného seriálu. Dej však na film priamo nenadväzuje, hlavným hrdinom totiž bude muž, ktorý na svoje prekvapenie zdedil tradičné rodinné sídlo a majetok aj so všetkými jeho nečakanými problémami.

Medzi typickou britskou smotánkou so šľachtickými titulmi je, na jeho prekvapenie, oveľa viac gangstrov, drog a vtipných situácií, ktoré budú baviť aj vás. A zďaleka nie iba pre suchý anglický humor. 

 

Invalid (Netflix)

Keď vznikne dobrý slovenský film, je vždy dôvod na malú oslavu a ideálne aj návštevu kina. Vlani sa ako nečakaná a naozaj kvalitná snímka ukázal film Invalid režiséra Jonáša Karáska.

Ten má za sebou úspechy v podobe diel ako bol Kandidát alebo Amnestie. Ak ste Invalida ešte nevideli, bude namieste túto povinnosť dobehnúť aspoň vďaka Netflixu.

Na postavách, ktoré stvárňujú Gregor Hološka, Zdeněk Godla, Sväťo Malachovský, Michal Kubovčík či dokonca Rytmus, sa určite poriadne nasmejete. 


 

Bear (HBO Max)

Je to seriál o varení? Je to klasická komédia? Bear nemožno zaradiť ani do jednej z týchto škatuliek, no pokiaľ ste si niekedy hovorili, že by ste chceli mať vlastnú reštauráciu, je to pre vás ideálny seriál.

Carmy je kuchár z tých najvychytenejších michelinských reštaurácií, ktorý sa vracia domov do Chicaga, aby tu viedol rodinný gastro podnik. Je to však oveľa ťažšie, než sa na prvý pohľad môže zdať.

Gastro je totiž poriadna drina a často aj zúfalstvo. Zamestnanci majú vlastné problémy, v kuchyni musíte byť ešte dlho po záverečnej a tento seriál triafa po hlavičke každý jeden z problémov tohto krutého biznisu. 

 

Trojuholník smútku (HBO Max)

Ak sa vám páčil seriál Biely Lotos z luxusných dovolenkových rezortov, nesmiete vynechať ani film Trojuholník smútku, ktorý zachytáva “modernú” dvojicu – influencerku Yayu a jej partnera modela Carla, pozvaných na plavbu loďou. 

 

Ako iste tušíte, ostatní cestujúci sú tiež poriadne vychytená smotánka. Nájdete tu starého mládenca hľadajúceho životnú lásku, výstredného ruského boháča a večne opitého kapitána, ktorí sa v nečakaných situáciách ukážu vo svojom pravom svetle. 


 

Víťaz (SkyShowtime) 

Ďalšou slovenskou komédiou, ktorú nájdete na streamovacích službách, je Víťaz na stále pomerne novom SkyShowtime. V týchto dňoch je navyše pomerne aktuálna.

Seriál napísala Zuzana Dzurindová, dcéra bývalého slovenského premiéra Mikuláša Dzurindu. Fiktívny premiér Viktor príde o svoju politickú kariéru a musí sa vrátiť do normálneho života, no jeho rodina už pomerne dobre funguje aj bez neho.  

 

Ricky Stanicky (Amazon Prime Video)

Ako deti ste si možno tiež vymýšľali imaginárnych priateľov. Trojici z tohto filmu tieto maniere zostali aj v dospelom živote. Problém nastane, keď absolútne vymysleného Rickyho túži spoznať ich najbližšia rodina.

A poznáte to: keď už sa do svojich lží a klamstiev zamotáte tak, že jediným východiskom je iba ďalšie klamstvo, trojica si bude musieť najať herca, ktorý Rickymu skutočne vdýchne život. 

 

Film svojimi vtípkami ťahajú dopredu aj Zac Efron a John Cena, takže mu určite dajte šancu. 

 

K streamovacím službám musíte mať poriadny internet

Aby ste mohli Netflix aj ostatné streamovacie služby na svojom smart televízore pozerať v najvyššom 4K rozlíšení, a popri tom vaša domáca Wi-Fi zvládla všetky online hry, počítače a mobily celej rodiny, potrebujete poriadny internet. 

 

So 4kou máte záruku, že ho dostanete a vďaka aktuálnej zľave môžete mať naozaj spoľahlivé a rýchle optické pripojenie už od 7 eur mesačne

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.