Strašidlá a tekvičky sú tu! Zažite atmosferický Halloween s týmito filmami

Slovenské a české televízie si pre vás pripravili špeciálny halloweensky program. Strašidelné klasiky pridá aj HBO, ktoré teraz môžete mať na mesiac zadarmo.

26.10.2023

Už aj v našich končinách sa Sviatok všetkých svätých a Dušičky spájajú so strašidlami, vyrezávanými tekvicami a halloweenskymi párty.

 

Aj televízie teda do programu zaradia rôzne horory a trilery, vďaka ktorým sa môžete trochu báť aj v bezpečí obývačky. Vybrali sme tie najlepšie a najzaujímavejšie, ktoré sú v programe na najbližšie dni.

Snehuliak (Joj Plus) - utorok 31. 10. o 20.30 hod. 

Začať môžete zľahka, pravou nórskou kriminálkou. Snehuliaka napísal slávny Jo Nesbø a pred kamerami ho zahrali hviezdy ako Michael Fassbender, Rebecca Ferguson či Val Kilmer.

 

Fassbender tu stvárni geniálneho detektíva, ktorý však svoj mimopracovný život utápa v alkohole. V mrazivej zime sa postaví k prípadu šialeného vraha, po ktorom na mieste činu zostal len snehuliak a stopy vedúce úplne inam, ako by si vyšetrovatelia priali. 

 

Halloween (Joj) - nedeľa 29. 10. o 23.35 hod. 

Klasikou halloweenskeho žánru sú tzv. slashery, teda filmy, kde hlavný záporák zabíja každého, hocikde a hocičím, čo má práve po ruke. Logika a fyzikálne zákony idú rozhodne bokom. 

 

Halloween s maskovaným Michaelom Myersom z roku 1978 je dnes ikonou, ktorú sa viackrát pokúsili sfilmovať znova. Joj odvysiela pokus režiséra Davida Gordona Greena.


Ak by sa vám zapáčil, pozrite si aj pokračovania s názvom Halloween zabíja a Halloween končí.

 

Pápežov exorcista (HBO) - utorok 31. 10. o 22.00 hod. 

Sviatok všetkých svätých je spojený najmä s cirkevnými tradíciami. Tento film nás prenesie priamo do Vatikánu, kde Russell Crowe stvárňuje otca Amortha, oficiálneho vatikánskeho exorcistu.

 

Film je inšpirovaný príbehom skutočného kňaza, ktorý však popri snahe vyliečiť démonom posadnutého chlapca odhalí spiknutie v najvyšších kruhoch cirkvi. 

 

Terminátor: Salvation (HBO) - pondelok 30. 10. o 10.45 hod. 

Nie každá príšera musí byť z mäsa a kostí alebo nehmotný duch. Terminátor z roku 2009 ukazuje, ako si James Cameron predstavoval desivý rok 2018. 

 

Na zdevastovanej planéte Zem pár preživších bojuje proti systému Skynet a jeho snahe vyhubiť celé ľudstvo. Terminátor: Salvation je štvrtým pokračovaním, zároveň však funguje aj ako samostatný reboot celej série. 

 

Možno vás zaskočí, že desivý stroj tentokrát nemá podobu Arnolda Schwarzeneggera. Plne to však vyváži nemenej fantastický Christian Bale ako John Connor. 

 

 

Oba vyššie spomenuté filmy nájdete na filmovom kanáli HBO, ktorý teraz získate ku ktorémukoľvek programovému balíku digitálnej 4KA TV aktivovanému od 2. októbra 2023 do 31. januára 2024 na mesiac úplne zadarmo. 

 

Vďaka 4KA TV môžete sledovať Jednotku a Dvojku RTVS, Markízu, JOJ či vyše 120 ďalších slovenských, českých a zahraničných staníc aj so 7-dňovým archívom. Ten vám umožní programy sledovať kedykoľvek chcete vy, nie kedy práve idú v telke. 

Špeciálne halloweenske časti obľúbených seriálov

Každý rok majú svoj halloweensky špeciál aj populárni Simpsonovci. Ten z 23. série odvysiela v utorok o 19:45 Prima Cool.

Na sviatok 1. novembra si zas na svoje prídu aj najmenší. Markíza o 12:45 odvysiela halloweenskeho Shreka a ešte predtým o 11:35 hod. Šmolkov: Strašidelný špeciál.


Na tento sviatok myslel aj starší slovenský seriál Profesionáli. JOJ-ka pustí hneď dve špeciálne časti za sebou – Dušičkovú a Halloweensku uvidíte v utorok 31. októbra od 13:40.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.