Spoznajte najlepšie slovenské appky! Toto sú výsledky 4ka Android Code 2020

Aj vďaka zákazníkom 4ky vieme, ktoré aplikácie od domácich vývojárov sú tie najlepšie. Vyskúšajte ich všetky! 

03.02.2021

V obchode Google Play už dnes nájdeme tisíce najrôznejších aplikácií a hier. Ktoré sú však tie najlepšie?

Spolu so 4kou ste vyberali tie najlepšie slovenské appky, ktoré ste si mohli stiahnuť už počas minulého roka. Toto sú výsledky jednotlivých rebríčkov v celkovo 8 rozličných kategóriách.

Nakupovanie a predaj

1. Bazar.sk (39 %)

2. Karty - Vernostné, zľavové, letáky, zľavy a akcie (24 %)

3. Darujem za odvoz (21 %)

Bazar.sk

Očakávalo sa, že Slováci začnú čoraz viac nakupovať online. Malým prekvapením je však to, že sa najpopulárnejšou aplikáciou nestal žiadny e-shop, ale appka webu Bazar.sk. Majitelia Androidov teda dali prednosť nákupom z druhej ruky, prípadne sa rozhodli v karanténe sami prečistiť svoje skrine a zásuvky. 

Bazar.sk získal až 39 % všetkých hlasov.  

Doprava a cestovanie

1. Dopravná karta v mobile (Ubian) (36 %)

2. Zaži Tatry (22 %)

3. Hopin (13 %)

Ubian cestovné poriadky a MHD

V kategórii spojenej s presunom z miesta A na miesto B dominovala aplikácia v minulosti známa ako Ubian. Nájdete v nej cestovný poriadok MHD vo všetkých väčších mestách a po novom si vďaka nej cez mobil kúpite dokonca aj cestovný lístok či dobijete niektoré dopravné karty.

Druhé miesto appky Zaži Tatry ukazuje, ako sme tento rok museli dať prednosť oddychu a dovolenkám v domácom prostredí. Podrobne mapuje 205 turistických chodníkov s celkovou dĺžkou 407 kilometrov pre zaujímavejšie, krajšie a bezpečnejšie výlety nie len v lete. 

Vzdelávanie

1. Hrady a zámky SK (33 %)

2. Autoškola - vodičský preukaz 2020 (25 %)

3. Éčka (14 %)

Slovenské hrady a zámky

Kategóriu Vzdelávanie by si mal prelúskať naozaj každý. Víťazné Hrady a zámky SK ponúknu turistické tipy pre tých, ktorým sa nechce zas až tak veľmi šliapať do kopcov. 

Éčka vám pomôžu v nákupe zdravších potravín v našich obchodoch a Autoškola - vodičský preukaz 2020 rozhodne nie je určená len pre čerstvých uchádzačov o vodičské oprávnenie. Čo tak si aspoň raz za rok osviežiť pamäť, aj keď si myslíte, že patríte medzi “najlepších šoférov na svete”?

Spravodajstvo a médiá

1. iMeteo.sk Počasie: Blesky & Radar (35 %)

2. Minúta po minúte (19 %)

3. SME.sk (17 %)

Počasie na Slovensku iMeteo.sk

Chcete byť vždy informovaní? iMeteo.sk sa hodí najmä v lete, kedy vás môžu prekvapiť búrky a silné prívalové dažde. 

Aplikácie Minúta po minúte a SME.sk od dvoch najznámejších domácich denníkov vám zas zaručia, že nepodľahnete dezinformáciám a zostanete zorietovaní v tom, čo sa deje doma aj vo svete. 

Financie a podnikanie 

1. eBločky (34 %)

2. Financie.online (19 %)

3. iKROS online faktúry (16 %)

eBločky.sk

eBločky vám udržia poriadok v nákupoch. Zmapujú vaše týždenné alebo mesačné výdavky a uchovajú potrebné doklady pre prípad, že by ste zakúpený tovar museli reklamovať. 

Financie.online sa snažia o porovnávanie ponuky bánk a poisťovní napríklad v prípade výberu hypotéky alebo PZP a iKROS online faktúry pomáhajú podnikateľom sprehľadniť položky v účtovníctve. 

Slovenské aplikácie (všeobecne)

1. Hakatron (31 %)

2. Karty - Vernostné, zľavové, letáky, zľavy a akcie (24 %)

3. Darujem za odvoz (21 %)

Hakatron - hľadá sa auto

Komunita okolo aplikácie Hakatron dokázala niečo naozaj neobyčajné. Ľudia sa spojili a dokázali vypátrať už desiatky kradnutých vozidiel na našich cestách. Samotná apka teraz v reálnom čase skenuje EČV okoloidúcich vozidiel a v prípade, že narazí na nezrovnalosti, odporučí vám okamžite kontaktovať políciu. Pomáhate tak už len tým, že idete domov z práce. 

Karty - Vernostné, zľavové, letáky, zľavy a akcie vám pomôžu uvoľniť miesto v peňaženke a Darujem za odvoz zas priestor vo vlastnom byte. 

Svetové slovenské aplikácie

1. ESET Mobile Security & Antivirus (36 %)

2. Sygic Travel: Sprievodca (20 %)

3. AR Anatomy (16 %)

AR Anatomy

V tejto kategórii nájdete slovenské aplikácie, ktoré dokázali preraziť aj v zahraničí. ESET a jeho antivírus pozná asi každý, podobne ako navigáciu od Sygicu. Jeho sprievodca sa však už nesnaží konkurovať Google Mapám alebo Waze. Namiesto toho vás po skončení obmedzení dostane na najlepšie miesta a pamiatky svetových metropol. 

No a AR Anatomy? To učí laikov aj študentov medicíny o ľudskom tele. 

Hry

1. Train Station 2: Stratégia Železničného Magnáta (38 %)

2. Merge Poker - Solitaire Game (19 %)

3. Cesty Mladého Corgoňa (13 %)

Do sveta môžu preraziť aj dve najpopulárnejšie slovenské hry. Train Station 2 sa to už podarilo a Merge Poker to skúša s najpopulárnejšou kartovou hrou na svete.

Cesty Mladého Corgoňa sú zas aplikáciou, ktorá má spopularizovať mesto Nitra a prírodu v jeho okolí.

Vyskúšali ste už všetky tieto hry a aplikácie? 

Vďaka našim paušálom SLOBODA si ich môžete stiahnuť aj všetky naraz, bez toho, aby ste museli hľadať voľnú Wi-Fi. Všetky totiž ponúkajú dostatočne veľa voľných minút a gigabajtov na čokoľvek na internete.   

Paušál SLOBODA ∞ +nekonečný počet minút / SMS a neobmedzenú porciu dát len za 20 eur mesačne teraz a pri pravidelnej platbe kartou

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.