Seriálová jar je tu! Čo nezmeškať na televíznych obrazovkách

Ďalší kórejský hit, poriadna akcia alebo pokračovania milovaných seriálov. Apríl bude na Netflixe a ďalších doslova nabitý novinkami.

27.04.2023

Ponuka filmov a seriálov na streamovacích službách opäť hlási novinky, ktoré by ste nemali zmeškať. Niektoré z nich sa už pár dní po premiére dostali na vrch všetkých aktuálnych rebríčkov sledovanosti. 

 

Čo teda pozerať na Netflixe, HBO Max, Disney+ a ďalších v nasledujúcich týždňoch? Vybrali sme za vás!

Beef (Netflix)

 

Koľkokrát sa vám stalo, že vás počas šoférovania niekto vyblokoval alebo “vytrúbil”? Presne takýmto konfliktom začína zatiaľ desaťdielny seriál kórejského režiséra.

 

Na jednej strane je životom bičovaný muž v rozbitom pickupe, ktorý v peňaženke obracia každý dolár, na tej druhej bohatá pani v luxusnom SUV.

 

Zďaleka to však neznamená, že jeden z nich je šťastnejší a spokojnejší, ako ten druhý. Práve naopak, každá ďalšia časť seriálu odkrýva nové trápenia, pričom ich cesty sa od prvého momentu na parkovisku stretnú ešte poriadne veľakrát.

 

Aktuálne hodnotenie kritikov na agregátore portálu Rotten Tomatoes dáva seriálu neskutočných 98 %, čo rozhodne hovorí samé za seba. Beef si určite nenechajte ujsť. 

 

Shadow and Bone (Netflix) - 2. séria

 

Naopak, druhý tip poteší divákov, ktorí sa tešia na pokračovanie už známeho príbehu, alebo nechcú začať s novým, ak by na rozuzlenie deja museli čakať ďalší rok či dva. 

 

Tvorcovia fantasy Shadow and Bone nedávno na Netflixe sprístupnili druhú sériu temných a magických príbehov z krajiny zvanej Ravka, ktorú nepriateľský oblak rozdeľuje na dve časti. 

 

Sledujeme príbeh siroty Aliny Starkovej, ktorá objaví schopnosť ovládať neuveriteľnú silu s nádejou zmeniť osud Ravky. Fantasy však má presah aj do nášho reálneho sveta. Každý národ v Shadow and Bone je totiž inšpirovaný skutočnou krajinou a jej históriou. Aj bez veľkej dávky predstavivosti tu tak identifikujete Rusko, ľadovú Škandináviu, Čínu, anglosaskú Britániu či USA a podobne. 

 

Last of Us (HBO Max)

 

Pokiaľ ste od januára nežili niekde mimo civilizácie bez internetu, absolútny ošiaľ okolo seriálovej adaptácie jednej z najlepších počítačových hier histórie vás nemohol minúť. 

 

Teraz sú už vonku všetky časti prvej série, takže sa na ňu budú môcť vrhnúť aj tí, ktorí nenávidia týždenné čakanie na pokračovanie. A verte, že sa to určite oplatí, pri niektorých scénach z apokalyptického sveta, kde neznáma huba útočí na ľudí a robí z nich krvilačných zombies, nebudete ani dýchať.

 

Nie, Last of Us naozaj nekopíruje The Walking Dead ani nič, čo tu bolo predtým. Je desivo reálne a brutálne, ale aj nabité emóciami a rozvíjajúcim sa vzťahom dvoch hlavných postáv.

 

Mimochodom, Last of Us sa oplatí pozrieť znova aj v prípade, že ste ho už prvý raz videli. Prá hra (Last of Us: Part I) pôvodne z PlayStation totiž práve po dlhých rokoch vyšla aj na PC, takže môžete naraz sledovať aj seriál, aj ovládať hlavné postavy sami. 


 

Mandalorian (Disney+) - 3. séria

 

Ak si pozriete Last of Us, je jasné, že si zamilujete herca Pedro Pascala, ktorý vyniká aj na Disney+ a vo svete Star Wars.

 

V Mandalorianovi, ktorý aktuálne pokračuje treťou sériou, ho síce väčšinu času uvidíte s maskou, no na jeho hereckom umení to nič neuberá, práve naopak. Pedro tu cestuje po galaxiách a je čosi ako nájomným zabijakom, no len do momentu, kedy mu cestu skríži sladko nevinná Baby Yoda a úplne zmení jeho priority.

 

Mandalorian je tak poriadnym osviežením Hviezdnych vojen, ktoré - ako už bolo oznámené - sa v krátkom čase dočkajú aj ďalšej nálože filmov v kinách.

 

Love & Death - (HBO Max)

 

Elizabeth Olsen poznáme väčšinou ako Wandu Maximoff či Scarlett Witch z Marvelu, no vďaka novinke od HBO Max sa tejto komixovej nálepky chce definitívne zbaviť.

 

Love and Death ju presunie do minulosti, kedy sa v ospalom americkom mestečku stala brutálna vražda. A hádate správne, známa hviezda bude hlavnou podozrivou zo zasadenia 41 rán sekerou. 

 

Príbeh smrti Betty Goreovej je založený na skutočných udalostiach, no nič nebude tak, ako sa na prvý pohľad zdá.

 

Ghosted (Apple TV+)

 

Dávate namiesto seriálov prednosť filmom? Ak sa vám páčili Pán a pani Smithovci, teda akčná jazda s párikom dvoch z najhorúcejších hviezd Hollywoodu, bude sa vám páčiť aj aktuálna novinka Ghosted

 

Chris Evans (Captain America) a bondgirl Ana de Armas sú tu skôr v oddychovke, ktorá zabaví, ale príliš dlho vo vás neostane, no to nemusí prekážať.

 

Ana je v skutočnosti vyslúžilou tajnou agentkou a Chris… obyčajný týpek. Pašeráci zbraní to však pochopia presne naopak a keď nevinného zamilovaného chlapíka unesú do Pakistanu, skutočná profíčka tak bude musieť chiac-či-nechtiac rozbehnúť záchrannú akciu.   

 

Citadel (Amazon Prime Video)

 

Amazon akciu miluje a po Jackovi Ryanovi prichádza Citadel, ktorý už podľa traileru hovorí o doslova gigantických ambíciách. Aktuálne majú byť nakrúcané ďalšie tri verzie seriálu. 

 

Každá z nich bude zasadená do inej krajiny, no spolu budú tvoriť previazané univerzum okolo špionážnej agentúry Citadel. 

 

Podľa odhadov stál celý seriál až neuveriteľných 300 miliónov dolárov, čo je dokonca viac než Rod Draka od HBO Max – ten už ale nadväzoval na obrovský úspech Game of Thrones. Okrem mamutieho rozpočtu veľa sľubuje aj angažovanie režisérskej dvojice bratov Russovcov, ktorí sa postarali o megaúspech Avengers: Endgame, ale aj podobný akčný film Grayman z minulého roka.

Ten bol prijatý trochu rozporuplne, takže Citadel môže vrátiť úder v plnej sile. Dáte mu šancu?

 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.