S dátami od 4ky si naplánujete dovolenku na Slovensku ako po masle

Dôležité je nájsť to správne ubytovanie, vybrať program na každý deň a vychytať správne počasie. Tieto appky sú ideálni pomocníci.

30.06.2020

Kde budete tráviť svoju tohtoročnú dovolenku? Mnohé rodiny cez leto určite nebudú riskovať a stavia na pobyty v Tatrách, Slovenskom raji či objavovanie desiatok jaskýň, hradov a zámkov po celej našej malej, ale naozaj krásnej krajine. 

Hoci to z domu budete mať bližšie, neznamená to, že by ste sa na výlet s celou rodinou nemali poriadne pripraviť.

Vďaka paušálom od 4ky s dostatkom dát využiteľných po celom Slovensku všetko potrebné zvládnete priamo z mobilu! Tieto appky vám už iba pomôžu. 

Booking.com

Booking možno poznáte najmä v súvislosti s dovolenkami v zahraničí, rovnako dobre ale poslúži aj u nás. 

Zvolíte si dátum, veľkosť vašej rodiny a už prehľadávate voľné hotely a penzióny. Pomôckou sú detailné fotografie a hodnotenia ostatných používateľov. 

Najlepšia je však možnosť pobyt zarezervovať rovno v apke, bez toho, aby ste museli volať na recepciu a všetko dohadovať ako pred pár rokmi. Stačí prísť a relaxovať! 

Booking

Aplikácia Booking.com na stiahnutie pre Android alebo iOS

Airbnb

Airbnb funguje na úplne totožnom princípe, ubytovanie je však trochu iné. Na rozdiel od Bookingu tu nenájdete klasické (a často sterilné) hotely. Uvidíte skôr domy a byty od bežných ľudí, ktorí si chcú trochu privyrobiť.

Riziko, že nastane problém, je preto trochu vyššie ako pri hoteli s klasickou recepciou, na druhej strane ale získate prístup k útulným chatkám či obrovským priestorom, kde bude môcť byť celá rodina alebo skupina kamošov spolu po celý čas. 

Treba preto vopred zvážiť, čo vám viac vyhovuje. 

Airbnb

Aplikácia Airbnb na stiahnutie pre Android alebo iOS

Mapy.cz

Na týždňovej dovolenke v Tatrách isto nebudete iba ležať. S českou navigáciou Mapy.cz sa budete môcť vybrať objavovať značené turistické chodníky, ktoré napríklad v mapách od Googlu chýbajú. 

Plne nahradia papierové mapy, len svoj mobil nezabudnite ráno naplno nabiť a do ruksaku pre istotu vložiť aj poriadny battery pack. 

Na displeji vďaka GPS vždy presne uvidíte, kde práve ste. Zmenšíte tak riziko, že vás zastihne zlé počasie, čo v horách môže byť naozaj nebezpečné. Mapy.cz vám navyše vypočítajú aj čas, za ktorý sa pravdepodobne vyšplháte na vrchol. 

Mapy.cz

Aplikácia Mapy.cz na stiahnutie pre Android alebo iOS

Horská záchranná služba

Pevne veríme, že toto leto túto aplikáciu nikto z nás potrebovať nebude. Lepšie je však byť pripravený. 

Na smartfónoch slúži na volanie tiesňovej linky horských záchranárov 18 300, no okrem toho sa postará aj o presné označenie GPS polohy, keby pre vás pomoc naozaj musela prísť. 

HZS

Aplikácia Horskej záchrannej služby na stiahnutie pre Android alebo iOS

Slovakia Travel

Kde sa vlastne dá niečo vidieť? Na Slovensku prakticky na každom kroku, o čom vás presvedčí štátna aplikácia pre podporu cestovného ruchu u nás. 

Na mape vám ukáže tie najzaujímavejšie hrady, vyhliadky a pridáva aj prehľad udalostí a výstav, ktoré okolo práve prebiehajú. 

Slovakia travel

Aplikácia Slovakia Travel na stiahnutie pre Android alebo iOS

Windy

Počas celého pobytu príde vhod sledovať predpoveď počasia. V daždivé dni môžete zvoliť aquapark alebo múzeum, a keď bude pekne, hory. 

Predpoveď v aplikácii Windy je však ponúka oveľa viac, než bežné piktogramy so slniečkom alebo oblakmi.

Na displeji uvidíte presun dažďových a búrkových mrakov prakticky v reálnom čase, takže ľahko odhadnete, či búrka mieri na vás, alebo nie. Windy pomôže aj vyznávačom extrémnych športov. Keďže ukáže poryvy vetra v rôznych výškach, ide o nevyhnutnú aplikáciu pre paraglidistov alebo pilotov rogala. 

Windy počasie
Aplikácia Windy na stiahnutie pre Android alebo iOS.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.