Rekordy, ktoré rozbili internet! Je čas oprášiť Guinnesovu knihu svetových rekordov

Najšialenejšie online rekordy, o ktorých ste možno ani netušili.

13.11.2023

Počítače aj internet sú stále rýchlejšie, naše mobily majú čoraz lepšie fotoaparáty, silnejšie batérie a lepšie funkcie. Žijeme v časoch, kedy technologický pokrok letí vpred míľovými krokmi a rekordy prepisujeme prakticky každý deň.

 

Svet internetu a technológií však priniesol aj také, o ktorých ste možno netušili, alebo sú príliš šialené, aby ste si ich zvládli zapamätať. Rozhodne sa však oplatí si ich pripomenúť. 

Najmladší milionár vďaka online počítačovým hrám

Vyčítate deťom, že hraním hier strávia príliš veľa času? Rodičia Brita Jadena Ashmana to určite nerobia. Jaden známejší aj pod prezývkou Wolfiez totiž vo veku 15 rokov a 229 dní vyhral jeden zo svetových turnajov v obľúbenom Fortnite. 

 

Vo svete e-sportu sa točia obrovské peniaze a Jaden si tak odniesol vyše 1 milión dolárov, vďaka čomu sa stal najmladším e-sportovým milionárom vďaka jednému turnaju. To však znamená, že za počítačom sedí oveľa viac mladých milionárov, len na tento míľnik potrebovali viac súťaží.

Vďaka hrám sa do najznámejšej knihy rekordov zapísal aj Antonio Monteiro, ktorý má doma rekordnú zbierku 20 139 hier pre rôzne verzie PlayStation, Xboxu, Nintenda Switch či rôznych iných konzol. Tých má doma vyše 100, vďaka čomu si vraj každú môže kedykoľvek zahrať.

 

 

Mimochodom, svetové rekordy v hrách sa dajú pokoriť aj inak. Čoraz obľúbenejší je tzv. Speedrun, kedy je cieľom prejsť celú hry čo najrýchlejšie. Hráči tak musia preklikať všetky filmové scény, využívať čo najrýchlejšie spôsoby prepravy medzi misiami a samozrejme, ani raz nezomrieť, inak je celý niekoľkohodinový pokus navždy nenávratne stratený.

 

Jeden Poliak takto dokázal prejsť celé GTA V za 5 hodín, 42 minút a 31 sekúnd, na českú Mafiu potrebujete minimálne 2 hodiny a 28 minút. Samostatnou kategóriou je Trackmania a iné pretekárske hry, ktoré umožňujú komukoľvek skúšať štastie a skill na prakticky akejkoľvek trati. 

 

Najpočúvanejší rádiový singel v jeden moment. Vďaka AI

 

Tento rekord je ešte stále horúci, padol totiž doslova iba pred pár dňami. Slávna skupina Beatles totiž za svoju novú skladbu získala rekord, keďže ju v jeden moment zároveň púšťalo najviac rádiových staníc. 

 

Že vám tu niečo nesedí? Beatles totiž už svoju kariéru dávno ukončili a nežijú ani všetci jej členovia. Nový singel z nedokončenej nahrávky Johna Lennona z roku 1977 však nedávno dokončili a nahrali aj vďaka umelej inteligencii, ktorá dokonale izolovala jeho hlas z mimoriadne nekvalitného dema. 


 

Najinstagramovanejšie mestá sveta a najlajkovanejšie posty

 

Používate Instagram? A pridávate tam najmä svoje selfies alebo fotky z dovoleniek? Turisti ale aj domáci takto vytvárajú rebríček najinstagramovanejších miest sveta.

Oficiálna Guinessova kniha rekordov takto vedie poradie za rok 2017, ktoré sa však už zrejme trochu zmenilo. V TOP 20 by ste našli aj Prahu. 

 

1. New York 

2. Moskva

3. Londýn

4. Sao Paulo

5. Paríž

6. Los Angeles

7. Petrohrad

8. Jakarta

9. Istambul

10. Barcelona 

 

 

Najlajkovanejším postom vôbec je, možno prekvapivo, príspevok zo sveta športu. Leo Messi a jeho séria fotografií po zisku trofeje na Majstrovstvách sveta.

 

Nesmú chýbať zvieratká

VIete, ktoré je u ľudí to najobľúbenejšie? Minimálne na internete suverénne vedú mačiatka. Guinessova kniha v roku 2022 zapísala mačku menom Puff vďaka Youtube kanálu, na ktorom jednotlivé videá spolu dosiahli vyše 7,5 miliardy videní. 

 

Puff je extrémne populárny aj na TikToku.

 

 

Aby ste si všetky videá mohli pozerať bez strachu o prečerpanie mobilných dát, budete potrebovať poriadny paušál. Ideálne neobmedzený. SLOBODA DÁTA od 4ky vám ponúka neobmedzený objem dát v SR. Ak si ho objednáte cez e-shop s novou SIM kartou od 4ky, na prvých 30 dní bude váš len za 4 eurá.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.