Potrebuje váš telefón facelift? Siahnite po týchto doplnkoch

Pri obaloch a ochrannom skle to zďaleka nekončí. Puzdrá dnes môžu byť aj naozaj štýlové a praktické.

18.01.2024

Chcete, aby vám váš mobil vydržal čo najdlhšie a ochránili ste ho pred náhodnými pádmi či rozbitím displeja? V obchodoch a na internete môžete kúpiť celý rad doplnkov, ktoré nielenže predĺžia jeho život, ale ešte aj dobre vyzerajú a sú naozaj praktické.

 

Začať môžete ochranným obalom. Tie priehľadné začínajú už na pár eurách. Možno sa však budete chcieť vyblázniť a siahnuť po farebných. Odlíšite sa aj kvalitnými kožennými puzdrami, ktoré vyzerajú naozaj luxusne a budú príjemnejšie na dotyk. 

V prípade novších iPhonov si dajte pozor, aby púzdro podporovalo bezdrôtové nabíjanie alebo doplnky systému MagSafe. Väčšinou ich poznáte podľa charakteristického bieleho kruhu pre cievky a magnety nabíjačky.

 

MagSafe tiež umožňuje pripnúť praktickú peňaženku na dvojicu platobných kariet, prípadne mobil udrží v držiaku na palubnej doske vášho auta. 

Chráňte najmä displej

Kým pár škrabancov na chrbte mobilu sa ešte dá prežiť, rozbitý displej je skutočná otrava. Ochranu by malo ponúknuť ochranné sklo. Aj tu sa však oplatí investovať do drahších kúskov, napríklad modelov od Spigen alebo PanzerGlass.  

 

Lacnejším totiž môže chýbať vykrojenie na prednú kameru, takže znefunkčnia odomykanie mobilu tvárou. Problematická býva aj ochrana zaoblených okrajov obrazovky niektorých mobilov. Naopak, skúsenejší výrobcovia myslia aj na špeciálny aplikátor v balení, vďaka ktorému sklo nalepíte vždy 100 % rovno a bez bubliniek.

Bláznivé príslušenstvo pre influencerov

Hoci z e-shopov neustále ubúdajú, množstvo ľudí stále preferuje kompaktnejšie smartfóny s menším displejom. Lenže, čo ak vás vás láka pohodlnejšie písanie a prehliadanie obsahu na väčšej obrazovke?

Existujú špeciálne nalepovacie krúžky, vďaka ktorým si mobil jednoducho navlečiete na prst a prestanete sa báť jeho vypadnutia z ruky. Poslúžia zároveň aj ako stojan na sledovanie videí. Pre dámy môže byť lákavá aj možnosť “obliecť” si mobil cez plece ako kabelku – najmä v prípade, že sa tú skutočnú rozhodnete nechať doma. Ideálnym doplnkom na doma ale môže byť aj kruhový ring light, najmä ak milujete sociálne siete.

Aby sme však neponúkali tipy len pre dámy – niektoré obaly ponúkajú silný magnet, vďaka ktorému si mobil môžete pripevniť napríklad v kuchyni alebo v dielni, počas sledovania video tutoriálov na varenie či rôzne kutilské opravy.. No a na špeciálne držiaky by ste mali myslieť aj v prípade, že mobil používate ako navigáciu na bicykli, motorke či skútri. Pokiaľ nemajú špeciálne odpruženie, môžete si častým jazdením zničiť citlivé automatické zaostrovanie na fotoaparáte. 

Praktickými pomocníkmi sú aj powerbanky, alebo po našom externé batérie. Pri tých poteší nové nariadenie Európskej únie, podľa ktorého sa všetky nové mobily a podobné zariadenia budú musieť nabíjať cez jednotný USB-C konektor. 

 

Výkonnejšie powerbanky zvládnu nabíjať aj dve zariadenia naraz (mobil alebo tablet, prípadne mobil a smart hodinky) a utiahnu dokonca aj notebook. 


V prípade, že sa predsa len rozhodnete na pre nový mobil, 4ka vám podá pomocnú ruku. Na smartfóny a iné zariadenia z nášho e-shopu dostanete Bonus až do výšky 210 eur a cenu za nové zariadenie aj s paušálom SLOBODA plným dát a voľných minút si môžete rozložiť na 12, 18, 24 alebo 30 mesačných platieb.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.