Čo pod stromček? Tieto technologické darčeky nesklamú

Prichádza záchrana v podobe ideálnych tipov na poslednú chvíľu pre každého geeka či technologického nadšenca.

18.12.2023

Vianoce sú doslova za rohom a na kúpu darčekov pre svojich najbližších máte už len posledných pár dní. Ak ste ani doteraz nevybrali tie pravé, máte problém. Našťastie, prichádzame na pomoc s výberom tých najlepších gadgetov, ktoré potešia celú rodinu. 

Pre otca, technologického nadšenca

Darujte napríklad smart náramok alebo inteligentné hodinky – podľa toho, aký veľký je váš rozpočet. Vianoce a hlavne nový rok sú ideálnym časom na dávanie si predsavzatí, medzi ktorými nesmie chýbať ani zdravý životný štýl, pohyb či prekonávanie športových výziev.

Nositeľná elektronika pomôže pri prvých míľnikoch, napríklad meraní pohybu (odporúča sa cieľ aspoň 8 000 alebo 10 000 krokov) aj pokročilých bežeckých či cyklistických tréningoch. 


A pokiaľ pánov ani jedno, ani druhé neláka, určite ocenia aspoň možnosť cez hodinky volať a na nich zobrazovať notifikácie. Najlacnejšie náramky začínajú už od približne 20 eur, nové Apple Watch alebo hodinky Xiaomi Watch S1 zas môžete výhodne kúpiť v e-shope 4ky.

Pre ženy, ktoré chcú poriadok v rodinných fotkách aj vlastných poznámkach

Nechceme zovšeobecňovať, no nežnejšie pohlavie má zväčša väčší cit pre krásu a momenty, ktoré spolu zachytia celú rodinu. Ak má aj vaša žena či priateľka plný mobil fotografií, bola by škoda, keby sa nikdy nedostali z displeja.

 

Vtipným, ale aj praktickým darčekom môže byť instantná tlačiareň, ktorú cez bluetooth prepojíte s akýmkoľvek smartfónom a v priebehu pár sekúnd si z nej vytlačíte najobľúbenejšie momentky. Rozlíšenie tých najmenších nebude také, ako z profesionálnej tlačiarne, no väčšie už urobia naozaj obstojnú prácu. Svoje miesto si na chladničke alebo spoločnej rodinnej nástenke takéto snímky určite nájdu. 

Ešte o niečo praktickejším darčekom môže byť čítačka elektronických kníh, prípadne zariadenie, ktoré e-ink displej kombinuje s dotykovým perom, ako napríklad reMarkable. Ten vám nahradí každý poznámkový blok, no zároveň prinesie pocit blížiaci sa k reálnemu papieru a nebude kaziť oči ďalším svietiacim displejom.

Zdravé a pohodlné darčeky pre celú rodinu

Môže ísť napríklad o nový 4K smart televízor, na ktorom si cez Vianoce vychutnáte tradičné rozprávky a počas roka Netflix. Ak už telku máte, zážitok z nej si znásobíte digitálnou 4KA TV, s ktorou si do domácnosti prinesiete viac než 120 staníc s praktickým 7-dňovým archívom. Vďaka nemu budete programy slovenských, českých a zahraničných kanálov sledovať vtedy, kedy chcete vy, nie kedy idú v telke. 

 

Svoju TV tiež môžete doplniť akýmkoľvek soundbarom, čo je zariadenie, ktoré tenučkému panelu dodá poriadne grády a basy. Dnes ich stačí položiť pod TV a dokážu to, čo kedysi len šialené sústavy reproduktorov rozmiestnené všade po miestnosti. 

Chcete radšej čosi iné? Priznajme si, že Vianočnej pohode predchádza poriadny zhon a stres. Treba dokonca aj upratovať!

Ak sa však rozhodnete pre robotický vysávač, na jednu z najotravnejších domácich prác budete môcť navždy zabudnúť. Vysávač bude bez reptania v permanencii pokojne aj každý deň a vám zostane jediná úloha – raz za pár dní vysypať jeho zásobník na prach. Pokiaľ máte domáce zvieratá, porozmýšľajte o modeli, ktorý sa vysýpa sám do väčšej nádoby. 

Darček pre gamera alebo tradičnú tínedžerku

Najviac ich poteší herná konzola, no pokiaľ už decká nejakú majú, alebo preferujú počítač, buďte radi. Za hernú myš, mechanickú klávesnicu alebo herné kreslo dáte menej peňazí.

Potešiť môže aj predplatné na službu Xbox GamePass alebo prenosné konzoly ako je Nintendo Switch či Steam Deck, ktorý umožňuje hrať všetky dospelácke PC hry.

 

Pokiaľ vaše dieťa hry nehráva, darovať môžete napríklad poriadne slúchadlá do uší (AirPods) alebo cez uši.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.