Mobil v škole? Toto sú aplikácie, ktoré by mal mať každý školák

Rozvrhy hodín aj aplikácie, ktoré vás naučia cudzie jazyky či matematiku.

02.10.2020

Všetci školáci a študenti sú už späť vo svojich laviciach a priznajme si, že bez smartfónu tam sedí len máloktorý.

Počas hodiny by mal zostať v taške, no existuje hneď niekoľko aplikácií, ktoré cez prestávky alebo doma pomôžu k lepším známkam či menšiemu stresu. Vybrali sme tie najlepšie. 

Duolingo - pre tréning cudzích jazykov

Slovníky a učebnice nemčiny, angličtiny alebo francúzštiny sú poriadna nuda. Aplikácia Duolingo vás rozhodne bude baviť viac

Prekladanie viet a slovíčok je vlastne hrou, pri ktorej môžete svojím TOP skóre porážať všetkých svojich priateľov. 

Ak si dáte jedno-dve kolá každý deň, na konci roka svojho učiteľa určite poriadne prekvapíte. 

Duolingo

Duolingo pre Android alebo iOS.

LEMA - Slovník slovenčiny pre slohy, diplomovky a bakalárky

Google Translator vám v smartfóne určite nechýba. Dostupný je aj ako aplikácia, takže nemusíte vždy otvárať web. Čo však pri hľadaní slovenských slovíčok

Tých cudzích, pri ktorých si nie ste istí, aké i/y použiť, prípadne ako ich skloňovať. Odpoveďou je aplikácia LEMA, hoci je dostupná iba pre Androidy. 

LEMA

LEMA pre Android.

EduPage alebo Class Timetable - pre vždy aktuálne rozvrhy

Väčšina základných a stredných škôl dnes používa portál EduPage, kde deti (aj rodičia) nájdu aktuálne známky zo všetkých predmetov. Prihlasovacie údaje ste určite dostali na začiatku roka alebo rodičovskom združení, no možno ste nevedeli, že ku všetkému môžete pristupovať aj cez mobilnú aplikáciu

Rozvrh hodín do mobilu

Aj keď takúto možnosť nemáte, určite vám príde vhod mať v mobile aktuálny rozvrh, Zostaviť si ho môžete napríklad v graficky prívetivej aplikácii Class Timetable. 

EduPage pre Android a iOS, Class Timetable pre Android a iOS

PhotoMath - výsledky matiky aj s riešeniami

Pri tejto aplikácii nám musíte sľúbiť, že ju nebudete používať počas písomiek. PhotoMath dokáže využiť fotoaparát v mobile a vyriešiť aj pomerne komplikované príklady. 

Skenuje pritom rukou písané čísla v zošite. Nerobia jej problém ani viaceré premenné, mocniny či derivácie.

Najlepšie však je, že výsledky ukáže aj s riešeniami, takže si môžete pozrieť postup a naučiť sa, ako podobné zadania rozlúsknuť vlastnou hlavou. 

Kalkulačka do mobilu

PhotoMath pre Android alebo iOS.

ABBYY FineScanner - pre digitalizáciu zošitov a poznámok spolužiakov

Koľkokrát ste už skenovali knihu alebo zošity ostatných spolužiakov? Tie časy sú dávno preč, všetko nacvakáte cez fotoaparát v mobile.
Aby ale v poznámkach nebol zmätok, použite ABBYY FineScanner, ten všetky stránky exportuje do PDF alebo DOCX dokumentu, takže všetky prednášky zostanú pekne pokope. 

Skener do mobilu

ABBYY FineScanner pre Android alebo iOS.

Správne appky len so správnym internetom v mobile 

Nezabúdajte, že niektoré aplikácie pre svoj správny chod potrebujú neustále pripojenie k internetu. S paušálmi SLOBODA od 4ky to však nebude problém, len si vyberte ten správny. 

SLOBODA 100 + za 10 eur mesačne vám ponúkne 11 GB dát využiteľných v celej SR. Pre naozaj náročných študentov tu je SLOBODA ∞ + s neobmedzeným objemom dát. Nahradí tak aj nespoľahlivý internet na intráku.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.