Letné festivaly, kde ste? Hudobné zážitky si užijete aj cez internet

Na Pohodu či Grape treba tento rok zabudnúť, malé aj veľké koncerty však stále môžete sledovať aspoň cez internet. Pri zahraničných umelcoch je výber takmer nekonečný.

04.06.2020

Tento rok budete musieť zabudnúť na obľúbené letné festivaly. Organizátori toho najväčšieho a najpopulárnejšieho u nás, Pohody, už oznámili, že ročník 2020 nebude a plány sa presúvajú až na 8. až 10. júla 2021. 

Zakúpené lístky môžete vrátiť, alebo ich využiť na vstup do areálu trenčianskeho letiska o rok. Podobný osud postihol piešťanský festival Grape, ktorý sa oficiálne presúva na rok 2021. 

Okrem toho, podľa posledného rozhodnutia konzília odborníkov budú hromadné podujatia obmedzené na maximálne tisíc ľudí až do konca konca roka, takže konanie festivalov v pôvodnej podobe je prakticky vylúčené. 

Koncerty tu sú a budú, aspoň v online podobe

Treba sa teda zmieriť s tým, že koncerty budú iba v menších kluboch alebo areáloch pre zopár šťastlivcov, ktorým sa lístky ujdú medzi prvými. Kapely však už teraz myslia na to, aby svoje piesne medzi fanúšikov dostali aspoň cez internet.

V máji takto svoje vystúpenie práve pod hlavičkou Grape-u naživo streamovali Billy Barman, Para či Puding Pani Elvisovej

Koncert Para

Pohoda zas na pôvodný dátum chystá akciu Pohoda in the Air, počas ktorej by mali niektoré koncerty vysielať aspoň cez web, YouTube a Facebook. 

Pohoda 2020

Svetoví umelci sa prihlásili z domu alebo spomínali na minulé roky

Pred koronavírusom sa museli chrániť aj svetoví umelci, koniec-koncov, v takej Británii či USA bola situácia ešte oveľa horšia, ako u nás na Slovensku.

Viacerí preto prostredníctvom svojich sociálnych sietí zahrali úplne sami, bez desiatok zvukárov, osvetľovačov či inej pomoci. Zážitok to bol však o to bezprostrednejší a úprimnejší, ako predviedol napríklad Chris Martin z Coldplay alebo James Blake.

Zrejme ako prvý však počas aktuálnej pandémie spieval Andrea Bocelli a to v Milánskom dóme. Hoci ide o trochu inú hudbu, ako by ste očakávali na letných festivaloch, neuveriteľných 40 miliónov zhliadnutí jeho vystúpenia na YouTube ukazuje, že by ste ho nemali obísť ani vy. 

Modernú hudbu prinieslo obrovské aprílové podujatie One World: Together at Home, alebo v preklade Jeden svet - všetci doma. Zaspievali Adam Lambert, Annie Lennox, Rita Ora, Hozier či John Legend.

Akákoľvek hudba, kedykoľvek a kdekoľvek vďaka 4ke

Dnes je však už prakticky jedno, či niekto veľké podujatie organizoval práve počas koronavírusovej pandémie, alebo nie. Celé záznamy koncertov tých najlepších umelcov, ako je napríklad skupina Radiohead alebo spevák a gitarista Bruce Springsteen, si totiž môžete nájsť priamo na YouTube. Zo slovenských interpretov nájdete online napríklad Mariána Čekovského

Postačí vám na to iba SIM karta od 4ky a niektorý z našich nových paušálov Sloboda. Napríklad so SLOBODOU 100+ získate až 11 GB dát v SR využiteľných na surfovanie po YouTube či čokoľvek iné len za 10 eur mesačne.    

Paušály 4ka

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.