Koronový Valentín je za rohom! S týmito appkami bude váš sviatok zamilovaných bezpečný

14. február tentokrát neoslávite v kine ani v romantickej reštaurácii, no napriek tomu nemusíte zostať sami. 

10.02.2021

Aj vy sa v posledných mesiacoch cítite osamelí? Dobrovoľná, ale aj nechcená izolácia sa počas pandémie COVID-19 týka miliónov ľudí po celom svete. Najmä tých, ktorí dnes nezdieľajú rovnakú domácnosť s celou rodinou, ale bývajú úplne sami. 

S blížiacim sa sviatkom sv. Valentína, srdiečkami v obchodoch a sériou zamilovaných filmov v televízii to môže byť ešte horšie. Našťastie, vďaka mobilom, internetu a tým správnym appkám sa môžete s ľuďmi spájať aj bez toho, aby ste čokoľvek riskovali. 

Tinder, Badoo a Facebook Dating zažívajú boom

Žiadne kaviarne, kluby či diskotéky a na ulici si všetci zakrývame tváre rúškami. Nových priateľov alebo známosti si tak mnohí hľadajú cez zoznamovacie aplikácie, ktoré už od marca 2020 zažívajú svoj rekordný rast.

Pravdepodobne najznámejšou podobnou aplikáciou v našich končinách je Tinder. Prechádzate si zoznamy používateľov vo vašom okolí, spolu s krátkym popisom (Bio) a “svajpnutím” doľava či doprava rozhodujete, či sa vám daná osoba páči. Ak sa zhodnete, získate spojenie a môžete začať konverzovať. 

Zoznamovacie aplikácie - Tinder, Badoo, Facebook Dating

Badoo je na Slovensku rozšírenejšie aj v menších mestách a výhodou (či naopak nevýhodou) môže byť príležitosť napísať komukoľvek aj bez toho, aby ste najprv museli získať vzájomný “match”. 

Do zoznamovacej a randiacej hry sa najnovšie zapojil aj Facebook so svojou službou Dating. Zoznamku od Marka Zuckerberga nájdete výhradne v mobilnej aplikácii, ak kliknete na podrobnejšie nastavenia svojho účtu. 

Sociálna sieť si dáva záležať na tom, aby váš profil nemohla vidieť vaša rodina alebo súčasní priatelia na Facebooku. Z okruhu navrhovaných kontaktov tiež môžete vyhodiť aj ich virtuálnych známych. Informácie pochádzajú priamo z facebookových profilov, takže na rozdiel od konkurenčných služieb máte väčšiu istotu, že na druhej strane nie je podvodník alebo účet slúžiaci len na cielenie reklamy. 

Písať si tak môžete bez akýchkoľvek obáv, pri posúvaní vzťahov na novú úroveň si však dávajte pozor, aby ste dodržiavali všetky aktuálne nariadenia a mysleli na svoje zdravie

Venujte sa aj aktuálnym priateľom

Kto povedal, že Valentín sa musí spájať len s romantickými úmyslami? Nezabúdajte ani na vašich aktuálnych známych, ktorých už dobre poznáte a určite tak máte témy na hodiny a hodiny rozhovorov. 

Už tradičným koronovým odporúčaním je organizovanie hromadných videohovorov, do ktorých môžete zapojiť kompletnú rodinu. FaceTime, WhatsApp, Messenger aj Zoom dokážu do videa viac než dvoch používateľov. 

Videohovory

Internet však teraz začína ovládať nový hráč, sociálna sieť Clubhouse. Hoci je zatiaľ dostupná len pre Android a na pozvánku od niekoho, kto už je dnu, rozhodne stojí za pozornosť.

Introveri ocenia, že úplne ignoruje video a spájate sa len cez konferenčný hovor. Jasné, hlavným zámerom je zatiaľ skôr počúvanie odbornejších prednášok a konverencií, kľudne si však môžete s kamošmi vytvoriť vlastnú miestnosť a rozprávať sa napríklad o futbale alebo tipoch na to, ako sa počas krízy udržať v duševnej aj fyzickej pohode. A bude len na vás, či dnu pustíte aj niekoho cudzieho. 

Clubhouse

Urobte si súkromný program u seba doma

Tradičná predstava 14. februára pravdepodobne znamená kino a dobrú večeru. V roku 2021 ich zrejme budete musieť nahradiť romantickým filmom z ponuky Netflixu a iných streamovacích služieb

Plugin Teleparty do prehliadača Chrome dokáže synchronizovať stopu z Netflixu, Disney+ alebo HBO Go pre viacerých používateľov naraz a pridáva aj možnosť online chatu. Všetci tak budete pozerať to isté, hoci sa nachádzate desiatky kilometrov od seba. 

Teleparty plugin

V prípade jedla sa inšpirujte napríklad receptami v aplikácii Tasty. No a keď všetko zlyhá, prípadne len nemáte chuť na motanie sa v kuchyni, využite donášky Wolt, Bolt Food alebo Bistro.sk. Dobré víno vám zas pomôže vybrať aplikácia Vivino. 

Tasty

S priateľmi a svojimi polovičkami sa na Valentína spojíte aj vďaka 4ke. S paušálmi SLOBODA sa nemusíte báť videohovorov, hodinových telefonátov ani veľkého množstva SMS-iek. 

Všetky totiž obsahujú dostatočný počet voľných minút a gigabajtov, ktoré môžete minúť akokoľvek chcete. Neobmedzený paušál SLOBODA ∞ + s neobmedzeným počtom GB a neobmedzenými minútami / SMS môže byť teraz a pri pravidelnej platbe kartou váš len za 20 eur mesačne

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.