6 appiek, ktoré vám pomôžu pokoriť novoročné predsavzatia

Viac cvičiť, dostať sa do formy alebo len pravidelne relaxovať? Tieto aplikácie vás motivujú lepšie než osobný tréner!

07.01.2021

Nový rok, nový ja… koľkokrát ste to už počuli? Je pravdou, že svoj život môžete zmeniť aj bez toho, aby všetko musel sprevádzať ďalší list v kalendári, no dodržať všetky predsavzatia nie je jednoduché.

Našťastie je tu hneď niekoľko mobilných aplikácií, ktoré vám pomôžu strážiť nastavený režim, prípadne sa úspechmi hneď aj pochváliť na sociálnych sieťach.

Strava už nielen pre bežcov

Špičková aplikácia je úplným základom pre všetkých bežcov a cyklistov. Od začiatku roka sa jej dostalo ešte viac pozornosti, keďže skončilo konkurenčné Endomondo. 

Strava vďaka GPS vo vašom mobile dokáže zaznamenávať prejdenú trasu, ktorú neskôr môžete podrobne analyzovať, prípadne sa s celým svetom porovnávať v prekonávaní časov na vopred daných krátkych úsekoch alebo stúpaniach.

Je len na vás, či neskôr začnete zbierať aj dáta o tepovej frekvencii so smart hodiniek alebo športtesterov. 

Strava

Strava pre Android alebo iOS.

Kalorické tabuľky pre štíhlu líniu

Najčastejší novoročným predsavzatím býva chudnutie. Podľa odborníkov je minimálne za polovicou úspechu iba vhodný obsah vašej chladničky.

Aplikácia Kalorické tabuľky vám pomôže s výpočtom toho, koľko kalórií by ste denne mali prijať, ak chcete znížiť svoju hmotnosť bezpečným spôsobom.

Najlepšie je, že obsahuje takmer kompletnú databázu potravín zo slovenských obchodov, takže väčšinou stačí len naskenovať čiarový kód na obale a správne odvážiť množstvo syra, zemiakov alebo zeleniny.

Kalorické tabuľky

Kalorické tabuľky pre Android alebo iOS.

Wallet s automatickým zapisovaním výdavkov

Vhodným predsavzatím v ťažkých časoch je aj šetrenie rodinných financií. V obchodoch Google Play a App Store je hneď niekoľko appiek, ktoré dokážu manažovať príjmy a výdavky, no všetky závisia od toho, ako poctivo do nich zapisujete sumy z každého pokladničného bloku alebo faktúry. 

Wallet však funguje úplne automaticky! Aplikáciu totiž viete prepojiť priamo s účtom vo svojej banke, takže sa grafy zmenia hneď, ako pri pokladni priložíte kartu.

Systém podporuje vyše 15-tisíc bánk po celom svete a výnimkou nie je ani Slovenská sporiteľňa, mBank, Unicredit, VÚB alebo Fio banka. 

Wallet

Wallet pre Android alebo iOS.

Cvičte. Nielen kvôli klesajúcim číslam na váhe

Home office vám ušetrí nejakú tú hodinu času, ktorý by ste inak zabili presunom z a do práce. Naozaj však doma máte všetok komfort? 

Veľký monitor, ergonomickú myš, alebo dokonca len poriadnu stoličku? Viac než kedykoľvek predtým budete potrebovať aspoň krátke prestávky na natiahnutie sa a strečing. Na to je ideálna aplikácia Wakeout! - Active Breaks dostupná pre iPhone

Wakeout cvičenie

Keď sa svalom rozhodnete dať zabrať trochu viac, budú ideálne appky pre cvičenie s vlastnou váhou, ako napríklad Map My Fitness (Android, iOS) alebo Nike Training Club (Android, iOS). 

Headspace teraz na vyskúšanie aj na Netflixe

Rovnako ako cvičenie tela, je dôležité aj cvičenie mysle. Často si myslíte, že odpočítave, no v hlave vám prúdi konštantný tok myšlienok a stresu. 

S relaxom vám má pomôcť napríklad séria meditačných cvičení Headspace. Nebojte sa, rozhodne nejde o žiadne šamanské techniky s prekríženými nohami a spojenými prstami na rukách.

Ideálny vstup do sveta “mindfulness” aplikácií vám teraz môže ponúknuť aj krátka miniséria Headspace na streamovacej službe Netflix. Vyskúšajte si ju jeden večer pozrieť namiesto bezhlavého hltania nových seriálov. 

Headspace pre Android, iOS alebo miniséria na Netflixe.

HabitMinder pre čokoľvek pravidelné

Predsavzatia naplníte len tak, že na ich napĺňaní budete pracovat pravidelne. Práve HabitMinder vám pripomenie, aby ste cvičili, učili sa cudzie jazyky alebo čítali knihy aj denne. 

Nie je najväčšou motiváciou vyplniť všetky krúžky v danom mesiaci? 

HabitMinder

HabitMinder pre Android alebo iOS.

Predsavzatia máme aj my vo 4ke

Naše plány na rok 2021 sú jasné - prinášať vám ešte výhodnejšie a kvalitnejšie služby. Napríklad nekonečné dátovanie a volania s neobmedzeným paušálom SLOBODA ∞ +, ktorý teraz môžete mať len za 20 eur mesačne

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.