4ka Android Code 2022: Aké sú najlepšie slovenské appky?

Tie najlepšie aplikácie ste vybrali vy. Rozhodne nie sú z tých, ktoré budete používať iba raz za rok.

03.02.2023

Určite to dobre poznáte. Domáca obrazovka vášho smartfónu je plná desiatok aplikácií, z ktorých však väčšinu používate len veľmi zriedka, ak vôbec.

Stiahli ste ich a použili len raz, možno ani to nie. 4ka preto v spolupráci s portálom MôjAndroid.sk už po 12. krát hľadala tie najlepšie slovenské Android aplikácie v celkovo 6 kategóriách. 

Poradie víťazov maximálne odráža popularitu appkiek medzi našincami, určili ste ho totiž vy, svojimi hlasmi. Podmienkou bola aj minimálne jedna aktualizácia zo strany vývojárov za posledných dvanásť mesiacov. Toto sú výsledky!

Doprava a cestovanie – imhd.sk pre každodenné cesty do práce

1. imhd.sk

2. Dopravná karta v mobile

3. Zaži Tatry 

Už prvá víťazná aplikácia vám bude spríjemňovať takmer každý deň. imhd.sk ponúka kompletné cestovné poriadky, vyhľadávanie spojení a novinky od regionálnych dopravcov MHD.

Použiť sa dá v Bratislave, Banskej Bystrici, Hlohovci, Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Nitre, Nových Zámkoch, Piešťanoch, Poprade-Tatrách, Považskej Bystrici, Prešove, Prievidzi, Ružomberku, Senici, Skalici, Spišskej Novej Vsi, Trenčíne, Trnave, vo Zvolene a Žiline. 

Android Code najlepšie slovenské appky

Na 2. mieste sa umiestnila Dopravná karta v mobile, známejšia aj ako aplikácia Ubian. Tá sa snaží o to isté ako imhd.sk, len v trochu inom a krajšom grafickom kabáte. Pridáva aj online polohu autobusov v niektorých mestách a možnosť nákupu virtuálneho lístka v niektorých mestách.

Bronzové Zaži Tatry už trochu menia oblasť, namiesto MHD mapujú krásu našich veľhôr aj s informáciami o horských chatách a turistických chodníkoch v nádhernom 3D pohľade.   

Hry – Vedomosti aj apka svetového formátu

1. Je pravda že…?

2. Train Station 2 Stratégia

3. Cesty Mladého Corgoňa

Hoci sa na naše školy valí vlna kritiky, vedomostné súťaže a kvízy doslova milujeme. Váš všeobecný rozhľad rozhodne preverí víťazná appka Je pravda že…?, ktorej ste dali najviac hlasov. 

Nemusíte sa báť, že vás vystresuje zložitými príkladmi. V tomto prípade ide skôr o zapojenie sedliackeho rozumu. Nebojte sa, a vyskúšajte ten svoj.

Najlepšie hry na mobil

Train Station 2 Stratégia na druhej priečke nie je náhodou. Stojí totiž za ňou už svetoznáme slovenské herné štúdio Pixel Federation a grafikou či hrateľnosťou sa môže rovnať ktorejkoľvek hre v obchode Google Play. Ak teda máte radi vlaky alebo budovateľské stratégie, je pre vás povinnosť si ju zahrať.

Cesty Mladého Corgoňa sú zas aplikáciou, ktorú urobilo mesto Nitra. Okrem Zobora ponúka aj tipy na ďašie výlety po okolí, pričom ku každej pridáva zaujímavosti z histórie. Hodí sa tak nielen pre domácich, ale aj pre zvyšných Slovákov, ktorí sem zavítajú na svojich cestách po našej domovine. 

3. Nakupovanie, predaj a podnikanie

1. eBločky

2. Bazar.sk

3. NAY Smart app

Nebojte sa, ani v tejto kategórii nepôjde len o zbytočné míňanie vašich ťažko zarobených peňazí. Práve naopak, víťazné eBločky vám pomôžu držať všetky potrebné informácie o nákupoch, ktoré ste už urobili. Bločky z pokladní na teplocitlivom papieri appka bezpečne uchová v digitálnej podobne, takže ich ochráni pred vyblednutím alebo stratou.

Bežným ľuďom pomôže s nájdením dokladu pri prípadnej reklamácii tovaru, podnikateľom so správou nákladov a účtovníctvom. 

Android Code najlepšie slovenské appky

Bazar.sk je zas platformou, ktorá vám umožní nakúpiť lacnejšie, ale aj cez inzerát predať oblečenie či elektroniku, pre ktoré už sami nemáte využitie. Pomôžete prírode, ostatným používateľom a ešte aj získate peniaze naspäť. Výhra pre všetky zúčastnené strany!

Ani NAY Smart app nie je bežnou e-shop aplikáciou známej siete s elektronikou. Vo vybraných predajniach vám umožňí zaplatiť priamo cez PayPal alebo Google Pay a preskočiť tak rady na pokladniach. V tých ostatných potom umožní naskenovať čiarové kódy výrobkov, ktoré vás zaujmú, a na displeji potom študovať a porovnávať ich detailné technické parametre. 

Slovenské aplikácie (bez kategórie)

1. SHMUapp

2. Flashscore - športové výsledky

3. Moja 4ka

Správy o počasí rozhodne zaujímajú viac ľudí, ako tie zo sveta či politiky. Jednoznačne najpresnejšie predpovede u nás ponúka Slovenský hydrometeorologický ústav a SHMUapp vám pomôže prehľadne zobrazovať jeho známe modely, vrátane ALADIN-a a ECMFW na 3 a 10 dní vopred.

Má grafy, výber konkrétneho mesta a dokonca aj praktické widget na domácu obrazovku, ktorý naživo zobrazuje dažďové mraky.

Android Code najlepšie slovenské appky

Hneď na druhé miesto vaše hlasy vyniesli správy, respektíve výsledky zo športu. Či už vás zaujíma futbal, tenis, hokej alebo basketbal, Flashscore vie o každom góle ako prvý, a vďaka notifikáciám na uzamykacej obrazovke o ňom budete vedieť aj vy.

Profíkom a tipérom zas ponúka aktuálne ligové tabuľky či štatistiky, prípadne informácie o zranených hráčoch, ktorí do zápasu nenastúpia.

Tretiu najoľúbenejšiu appku nepochybne pozná každý zákazník 4ky. Moja 4ka vám kedykoľvek prehľadne ukáže vašu aktuálnu spotrebu alebo stav kreditu a voľných dát v našich paušáloch SLOBODA. 

V Mojej 4ke si však na pár kliknutí vybavíte aj zmenu paušálu alebo platbu faktúr – vďaka možnosti bezpečne si uložiť platobnú kartu to trvá len pár sekúnd a nikdy vás nebudeme otravovať papierovými faktúrami či chodením na pobočky.

Svetové slovenské aplikácie

1. ESET Mobile Security Antivirus

2. Sygic Travel: mapy, výlety

3. AR Anatomy

V tejto kategórii ste vyberali aplikácie z rúk šikovných slovenských vývojárov, ktoré už úspešne zaujali celý svet. ESET Mobile Security Antivirus zvládne kontrolu vášho smartfónu na malvér, no chráni aj pred SMS podvodníkmi, ktorí od vás budú chcieť ukradnúť prístupové údaje k internet bankingu.

Keďže dnes sme na mobiloch viac času ako za počítačom, ochranu kvalitným antivírusom by ste určite nemali podceňovať.

Pýtate sa, prečo je Sygic v čase veľkých internetových balíčkov druhý? Jeho appka Sygic Travel: mapy, výlety nie je navigáciou v pravom zmysle slova, akú by ste si pripli na čelné sklo počas šoférovania.

Ide o plánovača výletov do zahraničia tak, aby ste vo svetových metropolách neobišli ani jednu zaujímavú pamiatku. Takýto bedeker do vrecka je tak ideálnym spoločníkom k lacným letenkám leteniek. Vyskúšajte ho už na najbližšej dovolenke!

AR Anatomy vás môže naučiť veľa o ľudskom tele – je dokonca tak prepracovaná, že študentom medicíny v mnohom poslúži lepšie ako ich klasické učebnice.  

Vzdelávanie

1. Autoškola 2022

2. Hrady a zámky SK

3. Diktáty SK

Pozrite, ako účastníci ankety 4ka Android Code 2022 dokázali vybrať parádne, zábavné a naozaj užitočné aplikácie aj v “nudnej” kategórii evokujúcej školské lavice. 

Autoškola 2022 je pomôže s tou školou, do ktorej sa hlásime dobrovoľne. Občasné osvieženie si pravidiel cestnej premávky však pomôže aj tým, ktorí za volant sadajú už roky – viete o všetkých drobných zmenách za posledné roky? Určite? Vyskúšajte, či získate plný počet bodov, alebo by ste mali “vrátiť vodičák”.

Android Code najlepšie slovenské appky

Hrady a zámky SK vás zas použia o našej histórii, no v praxi skôr ponúknu návody na výlet počas víkendov a ciest po Slovensku. Ide o zoznam hradov, zámkov, zrúcanín, pevností, kláštorov i niektorých kaštieľov s krátkym popisom.

Diktáty SK zas budú skôr pre rodičov zo školákmi. Podľa autorov pomôžu školákom od 1. až po 9. ročník ZŠ. Raz možno pridajú aj hlasovú funkciu čítania, takto zatiaľ musíte na diktát byť dvaja. 

S paušálmi od 4ky stiahnete všetky dobré appky naraz

Naša SLOBODA ∞ + vám ponúka nekonečné volania / SMS v celej EÚ aj nekonečný objem dát, takže sa nemusíte báť o to, koľko megabajtov majú jednotlivé aplikácie, ani či ich sťahujete pripojení na Wi-Fi.

SLOBODU ∞ + teraz môžete mať s novou 4ka SIM kartou na prvých 30 dní len za 4 eurá na prvých 30 dní pri kúpe cez náš eshop. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.