Streamovacia revolúcia 2023: Ktoré filmové a seriálové hity nás čakajú?

Pokračovania známych seriálov aj absolútna novinka, ktorá sa rozhodne zapíše do rebríčkov toho najlepšieho, čo kto natočil. Toto je váš zoznam na najbližšie týždne. 

20.01.2023

S novým rokom sa definitívne rozbieha aj nová nádielka filmov a seriálov od najobľúbenejších streamovacích služieb. Na čo môžete tešiť a čo rozhodne nesmiete minúť? 

Pripravili sme si pre vás náš tradičný prehľad noviniek od Netflixu, HBO Max, Disney+ či Amazon Prime video. 

The Last of Us (HBO Max)

Legendárna hra z konzoly PlayStation sa konečne dočkala seriálového spracovania v hlavnej úlohe s mladou Bellou Ramsey a seriálovým veteránom Pedrom Pascalom, ktorého možno poznáte z kultovky Narcos. 

Civilizácia, ako ju poznáme, sa rúti do záhuby kvôli neznámemu ochoreniu. To z každého, kto s ním príde do kontaktu, robí krvilačného “zombie” napádajúceho ostatných ľudí. Vravíte si, že niečo podobné tu bolo už niekoľkokrát?

Lenže Last of Us nie je ďalším seriálom o zombiekoch, ani ďalšou verziou katastrofického konca našej planéty. HBO zatiaľ vydalo len jednu časť z prvej série, no už teraz je jasné, že spôsob, akým scenáristi rozprávajú o ceste hlavných postáv z karanténnej zóny prekonáva absolútne všetko, čo ste na svojom televízore doteraz videli. 

Last of Us môže byť najlepším seriálom všetkých čias a preto by ste ho mali začať pozerať hneď teraz, spolu s ostatnými. Reálne zobrazenie všadeprítomného strachu a desivo verné scenérie apokalypsou zasiahnutých veľkomiest sú len malou časťou celej skladačky. 

 

Kaleidoskop (Netflix)

Pamätáte sa ešte na seriál Black Mirror a jeho epizódu Bandersnatch, kde ste si dej seriálu mohli vybrať podľa seba? Kliknutím na jednu z viacerých možností ste totiž zobrazili pokračovanie, v ktorom hlavná postava urobila to, čo ste jej navrhli. 

Aj tohtoročná novinka z dielne Netflixu volí absolútne unikátny prístup. Epizóda s názvom “White” je veľkým finále, prvá “Black” zas návodom, ako celý príbeh sledovať.

Jednotlivé časti, ktoré zachytávajú snahu lupičov o ukradnutie siedmich miliárd po vzore slávneho Money Heist, sa totiž každému predplatiteľovi Netflixu zobrazujú v náhodnom poradí.

Rozuzlenie veľkého príbehu je tak vždy rovnaké, jednotlivé epizódy však zachytávajú rozdielne časové obdobia pred samotnou lúpežou a na motiváciu či osud jednotlivých postáv sa preto budete zaručene pozerať úplne inak. 

Kaleidoskop tak rozhodne nepozerajte sami, diskutovať totiž môžete už len o poradí, v akom jednotlivé časti pozerať.

Avatar (Disney+)

Počkať, pekne po poriadku. Disney+ má v ponuke prvého Avatara, ktorý ovládol kiná ešte v roku 2009, no určite sa ho platí pozrieť aj dnes. 

Ak ste nestihli vlaňajší návrat “jednotky” do slovenských kín, môžete si začiatok príbehu o nádhernej Pandore, kde miestni žijú v úzkom dotyku s prírodou, no ľudstvo zaujíma len ťažba vzácnych surovín, pozrieť v pohodlí svojej obývačky alebo postele. 

Potom budete ideálne pripravení na pokračovanie s názvom Avatar: Cesta vody, ktoré je dnes (a ešte dlhé týždne bude) k videniu len výhradne v kinách ako 3D alebo 2D.

Star Wars: Bad Batch – 2. séria (Disney+)

Určite viete, že Disney+ je aj domovom série Star Wars. Keďže je jasné, že nového filmu s podtitulom Rogue Squadron sa tento rok rozhodne nedočkáme, túžbu po nových príbehoch zo sveta Hviezdnych vojen zatiaľ môžu uhasiť seriály.

Disney+ 4. januára odpremiérovalo prvú časť druhej série animovaného Star Wars: Bad Batch, ktoré nadväzuje na počítačovo vykresľované Vojny klonov vysielané medzi rokmi 2008 až 2014 so záverom vytvoreným v roku 2020. 

Pokiaľ ste nevideli prvú sezónu Bad Batch, choďte to hneď napraviť a potom naskočte na nové diely, ktoré budú prichádzať v týždenných rozostupoch až do 29. marca. 

JUNG_E - 20. januára (Netflix)

Páčil sa vám kórejský Squid game, ale dávate prednosť filmom a seriálom? JUNG_E opäť znázorňuje absolútnu skazu, no oproti Last of Us môže ísť o budúcnosť Zeme, ktorá je o niečo viac pravdepodobnejšia. 

Je rok 2194 a klimatické zmeny natoľko zdevastovali planétu, že ľudia už môžu žiť len zakopaní hlboko pod povrchom v špeciálnych obydliach. 

Celkom logicky sa tak rozpúta ďalšia vojna, v ktorej však už bojuje aj umelá inteligencia a robotická hlavnej hrdinky. 

JUNG_E na Netflix dorazí už 20. januára.

Hunters | Veľký lov - 2. séria (Amazon Prime Video)

Zdá sa, že z tématiky druhej svetovej vojny sa dá veľa vyťažiť aj dnes. Prvá séria Hunters nás preniesla do alternatívnej reality roku 1977, kedy skupina nacistov utiekla pred svojim osudom do Spojených štátov. 

Ani tu však nežili v úzadí a nespytovali si svedomie za svoje činy – namiesto toho chceli znova ovládnuť svet a vybudovať Štvrtú ríšu. Preto prišla skupinka Lovcov, ktorá im plány musí prekaziť. 

Minulý týždeň zverejnená druhá séria ide ešte ďalej. Lovci sa presunú do Južnej Ameriky, kde budú loviť samotnú hlavu celej nacistickej mašinérie, stále žijúceho Adolfa Hitlera aj s jeho neslávne známymi fúzikmi. 

Seriálová úroda je naozaj štedrá a v prvých týždňoch roka 2023 je naozaj čo pozerať. S našou SLOBODOU DÁTA a neobmedzeným objemom dát v celej SR si budete môcť vychutnať novinky zo svojich obľúbených streamovacích služieb kedykoľvek a kdekoľvek. Teraz dokonca na prvých 30 dní len za 4! Stačí objednať v našom e-shope s novou SIM kartou.

 

Ďalšie články

Vianoce ako lusk! 15+ rozprávok pre tú správnu atmosféru pod stromčekom

K správnej vianočnej atmosfére patria aj vyložené nohy a niektorá z tradičných rozprávok, ktorú si aj po desiatykrát spolu rada pozrie celá rodina. 

21.12.2022

Čítať viac

Svetový deň TV: Aké boli dejiny televízneho vysielania v SR?

Dnes si bez nej život nevieme predstaviť, no od svojho štartu prešla veľkými zmenami. Prežije aj útok Netflixu?

21.11.2022

Čítať viac

Halloween je tu! 6 strašidelných fil​​mov a seriálov pre tú správnu atmosféru

Na najstrašidelnejšie sviatky reagujú aj streamovacie služby, ktoré majú v ponuke naozaj dosť desivých hororov.

26.10.2022

Čítať viac
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.