Šťastné MDŽ! Top 8 appiek pre ženy

Niektoré sú výhradne pre ženy, iné nežnejšie pohlavie doslova miluje. Tieto appky by vo vašom mobile nemali chýbať.

09.03.2023

8. marca si slávime Medzinárodný deň žien, teda deň, v ktorý si všetci pripomíname, aké sú naše ženy, slečny a dievčatá výnimočné.

Rozdielne preferencie môžu mať aj pri používaní smartfónov. Vedeli ste napríklad, že podľa staršieho prieskumu až 78 % žien tvrdí, že mobil používajú viac ako muži

Neprekvapí preto, že v obchodoch App Store a Google Play nájdeme množstvo aplikácií, ktoré sú vyvinuté špeciálne pre ženy, alebo ich ženy obvykle otvárajú výrazne častejšie, než ich polovičky. O niektorých ste možno ani nevedeli. 

Stockard pre poriadok v zľavách a peňaženke (Android | iOS)

Samozrejme, nikto netvrdí, že nákupy majú v rodine robiť výhradne ženy. Je však jasné, že oveľa častejšie majú pod palcom všetky vernostné programy do hypermarketov, drogérií a zľavové karty ponúkané obchodmi s oblečením.

A keďže kartičiek a kupónov môže byť už aj vo veľkej dámskej peňaženke naozaj priveľa, s aplikáciou Stockard môžete veľkú väčšinu z nich pohodlne naskenovať a uchovať priamo v mobile, kde budú vždy po ruke a nikdy sa nestratia.

Stockard veľmi dobre funguje aj s kartami slovenského Tesca, Lidla alebo Kauflandu. 

Zdieľanie polohy pre iPhone a Google Mapy

Všetkým starostlivým mamám vzdorujúcich tínedžerov odporúčame niektorú z dvojice aplikácií, ktorú už takmer určite máte vo svojom mobile. 

Appka Nájsť v každom novšom iPhone vám umožní neustále zdieľať polohu všetkých členov rodiny a v priebehu pár sekúnd si tak overiť, či bezpečne prišli do práce, školy alebo domov. Podmienkov však je, aby ste telefón od Apple mali vy aj vaše deti.

Pokiaľ tomu tak nie je, nezúfajte. Stále môžete využiť podobnú funkciu priamo v aplikácii Google Mapy. Dávajte si však pozor a nikdy deti “nešpehujte” bez ich vedomia, určite by sa vám to nemuselo vyplatiť.

Clover na tie najnepríjemnejšie dni v mesiaci (Android | iOS)

Pravidelné sledovanie menštruačného cyklu je nevyhnutnosťou pre prakticky každú ženu. 

Správna aplikácia s čo najpresnejším algoritmom môže pomôcť sledovať zmeny v zdravotnom stave, naplánovať otehotnenie aj zabrániť nečakaným nepríjemnostiam.

Tzv. Period Tracker už obsahuje aj aplikácia Zdravie v iOS, Clover je však populárnou alternatívou, ktorú využívajú milióny žien po celom svete.

Pinterest a TikTok pre všetky kuchárky, dizajnérky a módne ikony 

Nemá zmysel sa dohadovať, či na Instagram alebo Facebook chodia viac muž či ženy. V prípade Pinterestu však tvoria až tri štvrtiny práve používateľky a nie je sa čomu čudovať.

Pinterestu totiž nedominuje text či selfíčka, ale pekné obrázky prakticky čohokoľvek, čo sa týka umenia, dizajnu alebo vkusu. 

Plánujete vylepšiť svoju obývačku? Najlepšiu inšpiráciu ponúkne práve Pinterest. Hľadáte tipy na jarné či letné outfity? Stačí presbehnúť pár pinov ostatných. Týka sa to aj varenia a mnohých iných oblastí.

Množstvo takýchto tipov však nájdete aj na TikToku, pokiaľ si vyberiete tie správne influencerky a influencerov.

Naozaj skvelé tipu na domáce pečenie má napríklad účet @Perfectpalate. 

@perfectpalate Quick, Healthy & Tasty Breakfast Ideas 💡 #fypシ #myfoodie #healthyrecipes #breakfastideas #healthy ♬ Made You Look - Meghan Trainor

Lifesum a NTC vám pomôžu so zdravou postavou

Samozrejme platí, že každá žena svojim spôsobom krásna. DSbať na zdravú stravu a nejaký ten pohyb by ste však mali aj zo zdravotných dôvodov, nie len z pohľadu toho, ako vyzeráte. 

So správnym jedlom a aktívnym pohybom totiž ľahšie zvládnete stres, odstránite bolesti chrbta z hrbenia sa za počítačom a oddialite návštevy lekára. 

Appka Lifesum (Android, iOS) vám pomôže počítať kalórie, ale aj makroživiny. Ženy (obzvlášť, ak sú napr. vegánky alebo vegetariánky) totiž mávajú oveľa častejšie problémy s nedostatočným príjmom bielkovín, ktorý vedie k únave, bolestiam hlavy a aj pomalšiemu spaľovaniu tukov vo fitku. 

Nike Training Club (Android, iOS) vám pomôže rozhýbať sa a ponaťahovať stuhnuté svalstvo aj bez drahej permanentky do fitka – s pomocou jógy a cvikov s vlastnou váhou priamo v obývačke. 

Pre ženy, ktoré mobil využívajú naplno, máme poriadne dáta

Nechcete sa so svojimi appkami v mobile nijako obmedzovať? V rámci nového paušálu SLOBODA DÁTA získate neobmedzený objem dát v SR. Pri kúpe cez e-shop s novou 4KA SIM kartou vás teraz na vyskúšanie bude stáť len za 4 eurá na prvých 30 dní

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.