Seriály pre tínedžerov? Nepremeškajte tieto trháky

Poriadne napätie, trocha romantiky aj športu. Vybrali sme, čo v týchto týždňoch fičí na streamovacích službách.

12.12.2023

Netflix, Disney+, HBO Max a ďalšie streamovacie služby sú dnes skutočne pre každého. Dnes tam totiž nájdete aj množstvo filmov a seriálov so slovenským dabingom či minimálne titulkami a z ich rozprávok, romantických komédií a poriadnej akcie, si tak program na večer určite vyberiete. 

 

Stále však platí, že najväčšiu skupinu divákov týchto platforiem tvoria najmä mladí ľudia, ktorí internetom žijú a dýchajú od rána do večera. Čo by si teda práve oni mali pustiť počas decembra?


All the Light We Cannot See | Svetlo, ktoré nevidíme (Netflix)

 

Napríklad túto srdcervúcu a naozaj prekvapivo dobrú 4-dielnu minisériu z druhej svetovej vojny. Hlavnú úlohu hrá doteraz neznáma herečka Aria Mia Loberti, ktorá stelesňuje nevidiacu francúzsku tínedžerku. Na druhej strane príbehu je mladý nemecký chlapec, ktorého nacisti naverbujú do armády.

 

Keď sa Wehrmacht dostane až do Paríža a ovládne celé Francúzsko, ich príbehy sa nečakane spoja. V časoch, kedy bolo jediným zdrojom informácií a hlavne pravdy rádio, totiž obaja počúvali rozprávanie rovnakeho muža – tým je nepochybne najväčšia hviezda seriálu Hugh Laurie (Doktor House). 

 

Squid Game: The Challenge (Netflix)

 

Pamätáte si ešte, ako v roku 2021 všetky rebríčky popularity na dlhé týždne ovládla kórejská Squid Game? Súťaž, v ktorej 456 hráčov hralo o obrovské peniaze, ktoré by im navždy zmenili život?
 

Veľmi skoro sa však ukázalo, že jednotlivé úrovne, v ktorých bolo treba v časovom limite prejsť cez obrovskú plochu, vybrať si správne dlaždice skleneného mostu alebo ihlou vyrezať z medového plástu špeciálny vzor, sú oveľa brutálnejšie, než v ktorejkoľek inej súťaži, ktorá doteraz uzrela svetlo sveta. 

 

V prípade zlyhania totiž boli hráči neboli poslaní naspäť domov, ale eliminovaní naozaj doslova, jeden po druhom pred zrakmi ostatných. Teraz sa na Netflix dostala verzia so skutočnými súťažiacimi z celého sveta. Reality show verne kopíruje seriálové súťaže, no pridáva aj pár nových, ktoré vás rovnako poriadne prekvapia. 

 

Tulsa King (SkyShowtime)

 

Sylvester Stallone nie je ani v 77 rokoch zďaleka na dôchodku a opäť sa vracia v úlohe, ktorá mu sedí najlepšie. Ako mafián Generál Manfredi vychádza po 25 rokoch z väzenia, kde sedel za všetkých svojich “kolegov”.

 

Lenže, tak ako bude “Sly” zrejme hercom až do smrti, akonáhle sa mafiánom raz stanete, možnosť nájsť si inú prácu veľmi neprichádza do úvahy. Keď je však svojím šéfom vyslaný do mestečka Tulsa, Manfredi si uvedomí, že má na viac. Založí si teda vlastnú mafiánsku skupinu.

 

Rap Sh!t (HBO Max)

 

Šialená komédia o dvoch ženských raperkách, ktoré sa snažia preraziť v Miami a miestnom showbiznise. Shawne sa však v hudbe až tak nedarí, takže musí pracovať ako recepčná v miestnom hoteli a Mia má prác ešte ďaleko viac, okrem hudby jej totiž visí na krku aj 4-ročná dcéra. 

 

Seriál má poriadnu dávku humoru a mladí si v ňom nájdu odkazy na veci, ktoré hýbu aj dnešným internetom. Svoju hudobnú kariéru sa totiž dvojica bude snažiť rozbehnúť aj vďaka Spotify. Mia sa zas naštve, keď sa jej bývalý chvastá novými hodinkami na Instagrame a pomôcť zlepšiť jej finančnú situáciu by mala aj kariéra na OnlyFans. 

 

Rap Sh!t aktuálne finišuje druhou sériou na HBO Max. 

 

Welcome to Wrexham (Disney+)

 

Ak vám názov Wrexham nič nehovorí, pokojne seriál preskočte. Ak ste ale fanúšikom futbalu a najmä toho anglického, alebo vás očaril seriál Ted Lasso, zbystrite pozornosť.

Wrexham A.F.C. je skutočný futbalový klub z Walesu, ktorý sa potácal niekde v piatej anglickej lige a hrozil mu zánik, Potom sa ho však rozhodli kúpiť hollywoodske hviezdy Ryan Reynolds a Rob McElhenney, hoci s riadením futbalového klubu nemali žiadne skúsenosti. 

 

Wrexhamu sa však aktuálne darí skutočne výborne a klub má namiesto záchrany tie najvyššie ambície. V príprave na aktuálnu sezónu dokázali poraziť aj slávny Manchester United. Už bola potvrdená aj tretia séria, ktorá vyjde niekedy budúci rok, zatiaľ však môžete dobehnúť prvé dve. Takže naozaj, toto je Ted Lasso ešte raz, ale v skutočnosti. 

 

 

Aby mladí a tínedžeri mohli aktuálne filmy a seriály sledovať kdekoľvek, 4ka má pre každého študenta od 6 do 26 rokov nový paušál SLOBODA pre MLADÝCH + DÁTA NAVYŠE, s ktorým dostane až 20 GB dát v SR (z toho až 9,56 GB pre dátovanie v EÚ) len za 10 eur na 30 dní a k tomu ešte 50 minút na volania alebo SMS-iek v celej EÚ. 


Lacnejšia verzia SLOBODY pre MLADÝCH stojí len 4 eurá na 30 dní a obsahuje 4 GB dát a 50 min/SMS v EÚ. Paušál si aktivuješ priamo v appke Moja 4ka.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.