Najlepšie hry na mobil? Zabavia aj potrápia mozgové závity

Hry v mobile veľmi rýchlo ovládli aj smartfóny s Androidom či s nahryznutým jabĺčkom v logu. V obchodoch Google Play či App Store ich nájdete doslova státisíce. Hrali ste už tie najpopulárnejšie z nich?

16.10.2017

Smartfóny už dávno neslúžia len na telefonovanie, posielanie SMS-iek a vybavovanie pracovných e-mailov. Už na starých tlačidlových Nokiách sa dalo dlhé hodiny zabaviť hraním hadíka, tetrisu a neskôr aj rôznych graficky pekne spracovaných hier. Hry v mobile veľmi rýchlo ovládli aj smartfóny s Androidom či s nahryznutým jabĺčkom v logu. V obchodoch Google Play či App Store ich nájdete doslova státisíce.

Niektoré sú zadarmo, iné platené. Časť z nich odinštalujete po pár minútach, tie ostatné budete hrať hodiny a hodiny. A pravdepodobne nie len pri čakaní u lekára alebo počas nudných presunov do školy. Hrali ste už tie najpopulárnejšie z nich?

Angry Birds

Náš výber tých najlepších hier musíme začať snáď prvou modernou hrou, ktorá na malých obrazovkách spôsobila doslova ošiaľ a najnovšie sa dostala aj na filmové plátna.

Cieľom tejto hry je zlikvidovať všetky nebezpečné prasiatka (alebo iných nepriateľov v jej nespočetných variáciách) práve strieľaním nahnevaných vtákov pomocou špeciálneho katapultu. Hra teda trochu precvičí aj vaše znalosti z fyziky, no hlavne ponúkne stovky levelov na hodiny zábavy. Úplne prvý Angry Birds je pre Android aj iOS dostupný zadarmo.

Angry Birds je jedna z najpopulárnejśích hier na mobil

Flappy Bird

Operenec bol hlavným hrdinom aj v tomto prípade, história hry je však oveľa komplikovanejšia. Vtáčika bolo nutné udržať vo vzduchu opakovaným ťukaním prsta na displej mobilu. Popri tom ste ešte museli preletieť pomedzi množstvo prekážok. Ak ste do niektorej z nich narazili, hra skončila.

Toto niektorí používatelia v snahe vylepšiť svoje najlepšie skóre niesli veľmi ťažko a výnimkou neboli ani rozbité mobily pod návalom hnevu. Tvorca hry Dong Nguyen si preto povedal dosť a hru nakoniec z obchodov odstránil. Šialenstvo však pokračovalo a iPhony s už skôr nainštalovanou hrou rôzni špekulanti predávali za tisícky dolárov.

Aktuálne si môžete vyskúšať rôzne klony originálneho Flappy Bird, odporúčame to však len naozaj pokojným povahám. Odporúčame napríklad výborne graficky spracovanú hru Badland.

 Flappy Brid sa stala doslova fenoménom mobilných hier

Real Racing 3

Real Racing 3 vyzerá ako bežná pretekárska hra, no veľmi rýchlo sa z nej stalo niečo viac. Nadviazala partnerstvá s takmer všetkými najznámejšími výrobcami a ponúka viac než 140 detailne spracovaných áut či 17 reálnych pretekárskych tratí z celého sveta vrátane legendárnych okruhov Spa, Suzuka, či Silverstone. Ovládanie je intuitívne nakláňaním mobilu a pripojiť si môžete aj reálne gamepady či veľký televízor, aby bol zážitok čo najlepší.

S pripojením na Wi-Fi alebo niektorým z dátových paušálov TO. od 4ky môžete hrať aj on-line, s hráčmi z aj  druhého konca sveta.  

Mini Metro

Táto hra je síce platená, ale určite stojí za to. Je pritom jedno, či máte Android alebo iPhone. Cieľom je navrhnúť ideálnu trasu metra naprieč zobrazenými stanicami. Váš plán by mal byť čo najefektívnejší. Cestujúci totiž smerujú do rôznych staníc, čakať sa im príliš nechce a vozne majú len obmedzenú kapacitu.

Mobilná hra Mini Metro pobaví aj potrápi mozgové závity

Limbo

Limbo ponúkne jeden z najlepších príbehov, ktorý si môžete zahrať na svojom smartfóne. Zároveň potvrdzuje, že na to, aby si vás pripútala nepotrebuje detailnú grafiku a množstvo farieb. Stačia dve, čierna a biela.

Vašou úlohou bude dostať chlapca až na koniec, no popri tom musíte prekonať množstvo prekážok a rozlúsknuť niekoľko logických hádaniek.

Pokémon GO

Približne pred rokom prišla na svetlo sveta revolučná hra spájajuca reálny a virtuálny svet pomocou tzv. rozšírenej reality. Hra Pokémon GO na niekoľko mesiacov doslova pobláznila celý svet. Hru si do svojho mobilu stiahli milióny fanúšikov. A aj keď jej hviezda už pomaly pohasína, stále stojí za to ju vyskúšať, napríklad počas prechádzky s mobilom po meste. Kedže k svojmu fungovaniu potrebuje kopec dát, nevyhnutným pomocníkom pri jej hraní vám bude neobmedzený internet v niektorom z našich nových nekonečných paušálov.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.