Klepeš sa z maturity? Týchto 5 appiek ti pomôže

Diktáty ľavou-zadnou, príklady, ktoré sa počítajú samé a detailne vypracované odpovede na každú maturitnú otázku? Teraz môžeš mať všetko v mobile.

25.05.2023

Chodíš do posledného ročníka na gymnáziu alebo strednej škole? To znamená, že ťa v najbližších týždňoch čakajú interné maturity. V prvom rade súcitíme, v tom druhom držíme palce a dodávame odvahu.

 

Hoci môže ísť o jednu z prvých ťažkých skúšok v živote každého študenta, stačí na pár dní zamakať, skloniť hlavu do maturitných otázok a výsledok sa určite dostaví. Navyše, dnešným maturantom pomáha aj niekoľko šikovných mobilných aplikácií pre Android aj iOS, vďaka ktorým budú skúšky o kus jednoduchšie!

Naspäť k maturitným otázkam - Maturita SK (Android)

Chceš sa kedykoľvek pozrieť na 30 tém zo všetkých predmetov ako Angličtina, Chémia, Dejepis, Geografia, Matematika či Slovenský jazyk?

Aplikácia Maturita SK ti ich zobrazí na mobile kedykoľvek aj vo vlaku či autobuse. 

 

Každá z otázok je vypravovaná naozaj dostatočne a najmä prehľadne. Skúseným vykrúcačom totiž stačí pár odrážok na to, aby pred tabuľou dokázali rozprávať celé hodiny. Nie, to rozhodne nie je na škodu, pretože schopnosť rozvíjať myšlienky a sebavedomo prezentovať sa určite v živote hodí.


 

Hor sa na diktáty a správne i/y – Slovenská gramatika (Android, iOS

 

Apka špeciálne zameraná na slovenčinu rozhodne poslúži nielen počas maturít. Písané slovo bude základ aj vo všetkých laboratórnych prácach a referátoch, ktorých na výške napíšeš celé desiatky.

 

Preto nezaškodí ovládať vybrané slová, spodobovanie, predložky a kedy sa píšu malé či veľké písmená. S touto appkou už rozhodne z diktátov nikomu nehrozí päťka. Testy majú viac než 5 000 otázok, po ktorých prichádza to najlepšie – vypracované odpovede!

 

Učivo hrou – kartičky (iOS)

 

Že už ti z neustáleho prechádzania 30 otázok poriadne preskakuje? Čo tak učenie vymeniť za zábavnejší formát? Táto appka odpovede vymenila za zábavné otváranie kartičiek, takže sa budeš cítiť, ako by si hral skutočnú hru a nie sedel nad knihami.

 

Je síce v češtine, no to vôbec nevadí, keďže Matematika, Dejepis, Chémia a hlavné mestá na Zemepise sú rovnaké po celom svete.

 

Referáty – ale len na inšpiráciu! (Android)

 

Známu stránku s tisíckami vypracovaných referátov na každú tému pozná úplne každý – a bohužiaľ (alebo našťastie), už aj tvoji učitelia. Počas roka sa tak rozhodne neoplatí niektorý iba vytlačiť, dopísať naň svoje meno a odovzdať.

 

V čase maturít, kedy ti náhodou bude chýbať niektorá vypracovaná maturitná otázka, však táto appka poriadne ušetrí čas a cennú energiu. 

 

Čo ak by sa príklady riešili samé? Photomath to dokáže (Android, iOS)

 

Pred tými, ktorí sa rozhodli maturovať z matematiky, treba rozhodne zložiť všetky čiapky a klobúky. Príklady a rovnice budú počítať aj vtedy, keď nevyhnutne nemusia! 

 

Každopádne, aj oni môžu trošičku podvázdať, aspoň počas trénovania zadaní. S apkou Photomath stačí namieriť kameru mobilu aj na rukou písaný príklad a na displeji mobilu sa zázračne zobrazí výsledok.

 

Nejde však len o ten, appka totiž ukáže aj to, ako by si sa k výsledku mal dopátrať, takže naozaj pomôže aj v učení. 

 

Poriadny paušál pre všetkých mladých od 4ky

 

Počas maturít musí byť mobil vypnutý a uložený niekde v taške. Keď ti však začnú prázdniny, budeš potrebovať poriadny balík dát na všetky sociálne siete a videá.

 

Všetko to dostaneš v novom paušále SLOBODA pre MLADÝCH + DÁTA NAVYŠE od 4ky. Namiesto nezmyslov ti dáme až 20 GB dát v SR (z toho 9,56 GB v EÚ) len za 10 eur / 30 dní a k tomu ti pribalíme ešte 50 minút na volania alebo rovnaký objem SMS-iek v celej EÚ, ak ich ešte niekam vôbec posielaš. 

 

Získať ho môže každý vo veku od 6 do 26 rokov a v prípade, že ťa práve omrzí, ho kedykoľvek bez viazanosti zrušíš. Aktivovať sa dá priamo v aplikácii Moja 4ka a platiť sa môže automaticky z platobnej karty, ktorá pokojne môže patriť aj rodičom. 

 

Máme dokonca aj ešte lacnejšiu verziu, ktorá stojí len 4 eurá na 30 dní a ponúkne ti 4 GB dát a k tomu 50 min/SMS, ak viac nepotrebuješ. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.