Jarná nádielka hier pre všetkých fajnšmekrov

Nažhavte počítače a herné konzoly, je čas opäť vziať do rúk ovládače a podmaniť si celé mestá, športové ihriská či čarodejnícky svet.

05.05.2023

Vraví sa, že na jar všetko rozkvitá a rovnaké je to aj s ponukou nových titulov pre všetkých gamerov či príležitostných hráčov, ktorí po ťažkom dni v práci radi aspoň zoberú do rúk ovládač a prenesú sa do virtuálneho sveta.

 

Tentokrát sme si pre vás vybrali 5 hier, o ktorých možno netušíte, no obchádzať by ich bola naozaj extrémna škoda. 

MLB The Show 23 (PlayStation, Xbox)

 

FIFU alebo NHL pozná asi každý. No čo ak by ste namiesto kopačiek alebo hokejky skúsili zobrať do rúk pálku?

Je jasné, že baseball u nás nešplhá na najvyššie priečky popularity, no napríklad v USA je to presne naopak a je možné, že na tom predsa len niečo bude. Nová sezóna MLB začala len pred mesiacom a kto vie, možno vás virtuálne odpaly namotivujú sledovať aj výkony skutočných tímov, ktoré sa u nás dajú sledovať cez oficiálnu internetovú televíziu. 

 

Novinka MLB The Show 23 opäť obsahuje špeciálny režim, kedy sa s jedným hráčom z najnižších líg dostávate až na úplný vrchol a ozajstných fanúšikov poteší aj prídavok, ktorý sa sústredí na najznámejších hráčov z histórie – to znamená aj plno archívnych záberov s originálnym komentárom. 

 

A najlepšiu správu máme pre majiteľov Xboxov, hra je totiž dostupná “zadarmo” v rámci predplatného GamePass. 

 

Crime Boss: Rockay City (PC, PlayStation, Xbox)

 

Je jasné, že Chuck Norris by odpálil všetky homeruny a nehrá žiadne počítačové hry, pretože počítače hrajú hry Chucka Norrisa. A teraz môžete aj vy!

 

Teda, je to trochu inak. Po masívnom úspechu Cyberpunku, kde sa v hlavnej úlohe zaskvel digitálny Keanu Reeves, sa české vývojárske štúdio Ingame snaží o niečo podobné. Crime Boss má takmer rovnaký vizuál, no primiešajte si do toho retro look GTA: Vice City a dostanete výsledok. 90. roky navyše okrem Chucka Norrisa prinášajú aj ďalšie hollywoodske hviezdy z tohto obdobia, napríklad Kim Basinger, Vannilu Ice, Dannyho Treja a Dannyho Glovera, ktoré vás lákajú už v traileri.

 

Podľa kritikov nejde o žiadny úplný herný zázrak, no pre starších hráčov, ktorí vyrastali na tarantinovkách ako Reservoir Dogs či Kill Bill, prípadne klasikách ako je L.A. Confidental či 8 Mile, to môže byť príjemných pár hodín, ktoré navyše nestrávia sami. Rockay City totiž môžete v kooperačných módoch prechádzať aj s kamošmi, takže chyby hre odpustíte. 

 

Terra Nil (PC, iOS, Android)

 

Poznáte The Sims, Sim City alebo legendárny Transport Tycoon, kde dostanete prázdnu mapu a máte vystavať domy, mestá či celú sieť železníc? Terra Nil na to ide presne opačne. 

 

Tu je všetko udržateľné a spojené so zelenou planétou. Začínate na totálne zničenej ploche bez jediného zeleného lístočka a vašou úlohou bude túto plochu napumpovať vodou, životom a novými obyvateľmi, ktorí budú mať viac ako dve nohy, srsť, krídla či perie. 

 

Terra Nil je absolútna odreagovačka, pri ktorej zabudnete na stres a už nikdy nevyhodíte odpadky tam, kde nepatria. 

 

Navyše, okrem počítača ju môžete skúsiť aj na mobiloch s Androidom alebo iOS a planétu tak zachraňovať aj mimo domu.

 

Sherlock Holmes: The Awakened (PC, Xbox, PlayStation)

 

Britský seriál Sherlock s úžasným Benedictom Cumberbatchom bol rozhodne jednou z najlepších kedy natočených detektívok. Odvtedy sa dočkal hneď niekoľkých ďalších filmových spracovaní, no tým vždy niečo chýbalo.

 

Osud superinteligentného, aj keď trochu svojského detektíva teraz môžete vziať do vlastných rúk v novej hre na PC a konzoly, ktorá je už desiatym pokračovaním série. 

 

Na rozdiel od seriálu teraz príbeh Sherlocka vracia do podmanivej Lousiany, no nebojte sa. Jeho verný spoločník Watson nebude chýbať a okrem nových prípadov budete riešiť aj jeho uštipačné poznámky. Ak chcete na príbeh a hádanky ísť chronologicky, nezabudnite ani na prvú časť Sherlock Holmes: Chapter One, na ktorú Awakened prirodzene nadväzuje. 

 

Hra poteší aj hráčov, ktorí nevládnu angličtinou, minimálne PC verzii totiž nechýba ani čeština. 

 

Hogwarts Legacy (PC, Xbox, PlayStation)

 

Táto hra je vonku už pár mesiacov, no ak ste ju ešte nehrali, je nutné to okamžite napraviť. Po rokoch totiž ide o návrat do kúzelného sveta mágie a Rockfortu, ktorý sa podľa recenzií naozaj extrémne vydaril.

 

Harryho Pottera, Hermionu ani Rona síce neuvidíte, pretože príbeh sa vracia ďaleko do 19. storočia pred legendárne filmy o mladom čarodejníkovi. Jeho škola však už stojí a rovnako tak konkurenčné fakulty Chrabromil, Bifľomor, Bystrohlav, Slizolin, do ktorých sa budete môcť pridať hneď po tom, ako si vytvoríte svoju vlastnú postavu.

 

Následne budete musieť zvládnuť všetky predmety a učenie kúziel či miešanie elixírov, no čaká vás aj nadväzovanie priateľstiev s ostatnými študentami a objavovanie obrovského a graficky nádherne spracovaného sveta. 

 

Samozrejme, štúdium sa poriadne skomplikuje a po krku vám nepôjdu len neobľúbení učitelia, no na to už rozhodne rýchlo prídete sami. Hogwarts Legacy je povinnosť pre všetkých fanúšikov Harryho Pottera, ešte predtým, než na HBO Max dorazí znovuzrodený seriál. 

 

Všetky hry za pár minút s internetom od 4ky

 

Keďže dnes sa už hry nekupujú na CD či DVD-čkach, môžete ich hrať prakticky okamžite po zakúpení v digitálnych obchodoch. Potrebujete však rýchly a spoľahlivý domáci internet od 4ky, ktorý zvládne poháňať domácu Wi-Fi aj všetky mobily, tablety a počítače v rodine. 

 

Získate ho až do konca mája teraz ešte výhodnejšie a to už od 7 € mesačne až na 15 mesiacov. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.