Hlas zo zlata? S týmito appkami budeš spievať ako Pavarotti

Či už chcete spievať, zmeniť tón svojho hlasu alebo pracovať s nahrávkami z diktafónu, tieto appky sú pre vás to pravé.

17.04.2024

Aj v časoch sociálnych sietí, chatovacích aplikácií a videí je hlas stále dôležitý. Najmä pre Štvorkárov, ktorí si v paušáloch SLOBODA užívajú stovky voľných minút a dokonca neobmedzené telefonáty do všetkých sietí v SR a EÚ.

 

Na hovorenú reč a prácu s ňou sa zameriava aj veľa aplikácií a funkcií v našich mobilných telefónoch. O niektorých ste možno vôbec netušili, alebo ich vôbec nepoužívate naplno! 

Diktafón a diktovanie v iPhone

 

Diktafón alebo Záznamník hlasu má dnes medzi predinštalovanými aplikáciami dispozícii takmer každý smartfón. Použiť ho môžete napríklad na zaznamenanie si nápadov či poznámok, ktoré za chôdze nemáte čas naťukať na bežnej klávesnici.

Oplatí sa však aj na nahrávanie porád a meetingov v práci – samozrejme, s výslovným súhlasom všetkých zúčastnených. Možno však neviete, že takúto hlasovú nahrávku, pokojne aj viac než hodinu dlhú, dnes môžete nakopírovať ako audio súbor napríklad do obľúbeného Wordu. Ten ju pomerne úspešne prerobí na písaný text. Funkcia zatiaľ funguje len na Windows, ale dokáže pracovať aj s nahrávkami v slovenčine.   


Klasické “hlasovky” vo WhatsAppe alebo Messengeri buď milujete, alebo nenávidíte, že sa niekedy nedajú počúvať medzi ostatnými ľuďmi.

Apple však myslel aj na tento problém a namiesto hlasovky môžete správu nadiktovať tak, aby ju iPhone na klasický text prepísal za vás. Potom stačí len ťuknúť na odoslať, prípadne opraviť pár preklepov. Diktovanie funguje aj v našom jazyku a dokonca počúva aj to, kedy má pridať čiarky či iné interpunkčné znamienka.   

Rozbehnite svoj vlastný podcast

 

Máte pocit, že máte svetu čo povedať, no nechce sa vám šaškovať pred kamerou, prípadne si veríte na dlhší obsah než bežní YouTuberi a TikTokeri?

Pustite sa do nahrávania vlastného podcastu. Na začiatok vám možno postačí jeden kvalitnejší mikrofón a aplikácia priamo od Spotify určená pre Android či iOS. Tá vám umožní spojiť hlas od prípadných hostí a vystrihnúť časti, ktoré by sa do uší verejnosti radšej dostať nemali. To najdôležitejšie však je, že je zadarmo a dokáže vám bezplatnej zverejniť jednotlivé epizódy, ktoré nahráte. 

Zlepšite si hlas či spev

 

Hovorí sa, že ľudí s hlbším a prenikavejším hlasom považujeme za dôveryhodnejších a presvedčivejších. Našťastie, aj s hlasom sa dá pracovať a trénovať ho. Nemusíte sa pritom zrovna chcieť stať ďalšou hviezdou hudobného priemyslu.

Appky ako Vocal Image: AI Voice Coach (Android, iOS) vám vďaka AI navrhnú cvičenia, ktoré by mali váš hlas urobiť maskulínnejší či presvedčivejší už pred ďalšou prezentáciou v práci. Vocal Booth (Android, iOS) zas ponúka dychové cvičenia či cvičenia na zlepšenie artikulácie.

 

Skúsiť môžete aj appku Vocaly (Android, iOS), ktorá sa však už viac zameriava na ľudí so speváckymi ambíciami.  

Hlasivky si chráňte. Ide o vaše zdravie

 

Stratiť hlas nemusíte len z poriadneho prekvapenia alebo pri nepríjemnej chorobe. V prípade, že cítite, že z vašim hrdlom nie je niečo v poriadku, doprajte si kľudový režim a namiesto volaní radšej použite SMS-ky.

 

Pomôcť vraj môže aj teplý čaj a veľa vody. Naopak, vyhnite sa alkoholu či fajčeniu. Obyčajne však hlasivky dostanú zabrať najmä po poriadnej párty a na koncerte, kde sa kvôli hluku snažíte prekričať hlasnú hudbu.

Aktuálne sú čoraz väčšou témou špeciálne štuple do uší. Tie drahšie dokážu potlačiť vysoké decibely, nedeformujú však frekvencie samotnej hudby a dokonca sa s nimi zvládnete rozprávať aj s osobou vedľa vás. Vyhnete sa však nepríjemnému pískaniu v ušiach. Na podobnú ochranu myslite aj v prípade, že dlhšie než pár minút pracujete s domácim náradím ako je píla či vŕtačka. 


Podobné appky si následne so zdravým sluchom a hlasivkami budete môcť vyskúšať aj vďaka paušálu SLOBODA NEKONEČNO+. Ten vám okrem neobmedzených voľných minút a SMS ponúkne aj neobmedzené dáta v SR. Pri nákupe v našom e-shope s novou 4ka SIM kartou ho môžete mať len za 4 eurá na 30 dní.   

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.