Google ukázal plány na ďalší rok: Android 9.0 a smartfóny Pixel 3

Každý rok sa opakuje súboj Apple a Googlu. Nové Pixely 3 a 3 XL majú byť odpoveďou na tohtoročné iPhony.

29.10.2018

V septembri sme spoznali trio nových iPhonov XS, XS Max a XR len preto, aby už o mesiac neskôr svoje hlavné zbrane na poli smartfónov vytiahol aj Google. Ten si pre nás prichystal vynovené high-end mobily z rodiny Pixel a úplne novú generáciu Androidu 9.0 Pie.

Zabudnite na tlačidlá, Pixel 3 a Pixel 3 XL ovládate gestami

Prvý pohľad často klame. Pixel 3 je síce rovnako veľký ako jeho predchodca, no keďže sa podarilo zmenšiť zbytočné okraje, OLED displej mohol narásť až na 5,5 palca.

Jeho väčší súrodenec Pixel 3 XL  to dotiahol ešte ďalej a všetok obsah zobrazí na 6,3-palcovej obrazovke, ktorej nesmie chýbať čoraz populárnejší výrez. Takto sa môžu hodiny a nevyhnutné stavové ikony presunúť preč z plochy vyhradenej pre hry a aplikácie. Časti zákazníkov však tento dizajnový experiment stále príliš nevonia.

Google Pixel

Vlani stavil Google všetko na jednu kartu a Pixely okamžite ovládli nezávislý test kvality fotoaparátov DxOMark, takže predpokladáme, že 12,2 Mpix čipy v tejto dvojici rozhodne nesklamú. S prehľadom zvládnu všetky svetelné podmienky aj softvérové rozostrovanie pozadia v režime Portrét, hoci objektív vzadu je len jeden. Riešeniami z nových iPhonov či Huaweiov sa teda inžinieri zlákať nenechali.

Google Pixel fotoaparát

Naopak, na svoje si prídu fanúšikovia a autoportrétov a skupinových selfies. K tradičnému prednému foťáku nad displejom totiž pribudol ešte jeden. Má zvládnuť 107° uhol záberu, takže sa na vašich záberoch budete môcť pochytať za plecia so všetkými priateľmi, no aj tak za zmestíte do jednej snímky.

Technokrati čakajúci trhanie rekordov môžu zostať sklamaní, keďže hardvér pozostáva zo známeho Snapdragonu 845, 4 GB RAM a 64 alebo 128-gigabajtového úložiska.

Ceny nie sú práve skromné. Menší Pixel 3 začína na 849 eurách, na Pixel 3 XL si pripravte až 949 eur.

Google Pixel 3 XL

Úspech zabezpečí nový Android 9.0 Pie a aktualizácie na 3 roky

Ak vás hnevá, že sa každý mobil s Androidom ovláda úplne inak, práve pre vás budú určené nové Pixely s čistým prostredím bez grafických nadstavieb. Ako prvé dostanú novú verziu operačného systému s kódovým označením 9.0 Pie.

Okrem drobných grafických zmien prináša Android 9 hlavne revolúciu v ovládaní. Zabudnite na trojicu tlačidiel Domov, Späť a otváranie naposledy spustených aplikácií.

Android 9 Pie

Tu všetko nahrádzajú gestá, ktoré obslúžite jednoduchým pohybom palca. Jeho posunutie zospodu nahor napríklad zobrazí domácu obrazovku a obľúbené widgety.

Nezabúdajte, že poriadne vybavený multimediálny smartfón využijete naozaj naplno len s dostatočným dátovým balíkom. Tak svoj telefón nabite dátovým paušálom SLOBODA DÁTA, s ktorým získate neobmedzené 4G dáta za 12 eur mesačne. To vám inde nedajú! Objednajte si ho ešte dnes cez e-shop a na prvý mesiac vám ho dáme zadarmo. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.