Februárový splín? Tieto podcasty ťa pobavia aj poučia

Zlá nálada či dokonca depresia občas zaútočia na každého. Podstatné je sa nevzdať a nájsť cestu vpred, aj vďaka týmto inšpiratívnym podcastom.

22.02.2024

Jarná únava a februárové depresie. Bohužiaľ, aktuálne obdobie je podľa prieskumov tým vôbec najdepresívnejším v roku. Môže za to stále chladné počasie s minimom slnka, smutné stromy bezi stopy zelene aj prvé sklamania z nezvládnutých predsavzatí. 

 

Priznať si, že ste v boji s depresiou, nie je žiadna hanba a podporu môžete hľadať aj v zábavných či naopak motivačných podcastoch a rozhovoroch. 

 

Vybrali sme niekoľko tipov, vďaka ktorým možno opäť načerpáte energiu a novú motiváciu.

Zdravie, energia, výkon – Daniel Weiss

Niet pochýb o tom, že ste to, čo jete. Alebo inak povedané, že strava má možno najzásadnejší vplyv na to, ako sa cítite.

Nehovoríme pritom len o tom, že by ste mali obmedziť prejedanie, vyprážané jedlá či údeniny. Pokiaľ deň nezačnete raňajkami bohatými na bielkoviny, zákonite nebudete mať dostatok energie a vaše mozgové závity sa v práci ani nepohnú. 


Všetko vám to vysvetlí napríklad výživový kouč Daniel Weiss vo svojom podcaste.

 

Okná duše dokorán – Liga za duševné zdravie

Relácia vytvorená v koprodukcii slovenskej Ligy za duševné zdravie a RTVS vznikla síce už v roku 2021, no diskusie o psychohygiene, párovej terapii alebo psychológii a psychoterapii sú dnes aktuálne ešte viac. 


Už len kvôli tomu, aby zo spoločnosti zmizla stigma, podľa ktorej je hanbou vôbec vyhľadať pomoc. Vo svojich problémoch nikdy nemusíte byť sami. 

 

Jauuu, PS: to bolelo – Evelyn a Petra Polnišová

Jauuu, PS: to bolelo je ozajstným ženským podcastom od (dvoch známych) žien pre ženy. Rozoberá najmä témy vzťahov, ale aj iné krízy, ktoré trápia moderné ženy.

 

Ich hodinový podcast vychádza raz za mesiac, ale určite sa pri ňom poriadne nasmejete, aspoň na diaľku získate svoje spriazdnené duše a možno aj nájdete inšpiráciu k riešeniam svojich aktuálnych problémov. 

 

Středověk (CZ)

Keď spomíname podcast pre ženy, patrilo by sa odporučiť aj jeden pre mužov. Pokiaľ si však myslíte, že moderní muži (akéhokoľvek veku) sa medzi sebou zhovárajú len o autách a športe, ste na omyle. Je to aj o drahých hodinkách alebo hladkaní si vlastného ega.

Samozrejme, žartujeme. Podcast troch úspešných českých mužov otvára aj ťažké témy rodiny, toho, ako byť ideálnym vzorom pre svoje deti, alebo ako nezísť z cesty, ktorú by muž mal vždy jasne vidieť priamo pred sebou. 

 

Nevyhorení (Forbes)

Téma vyhorenia sa väčšinou spája najmä s nezvládnutím pracovného nasadenia alebo všeobecne toxickým vzťahom k práci. Ako sa mu vyhnúť, sa preto môžete učiť aj od tých, ktorí už burn-out majú za sebou.

 

Duševné zdravie, well-being, osobný rozvoj či zdravé pracovné prostredie. To sú oblasti, ktorým sa venuje prvá podcastová séria magazínu Forbes. Jej hostia odpovedajú aj na otázky ako sa o seba lepšie starať, zvládať stres alebo ako nepodceňovať spánok. 

 

4kast 

Svoj podcast ale má aj 4ka. Dozviete sa v ňom hlavne novinky zo sveta technológií a života s vaším obľúbeným operátorom. V jednej z posledných častí sme napríklad hovorili o tých najlepších slovenských aplikáciách, ktoré vám zjednodušia každodenný život.

Najnovší diel zas vysvetľuje, aké ťažké je niekedy manželstvo operátorov so slovenskými televíziami, aj prečo chcú televízie zakázať pretáčanie reklám v archívoch digitálnych TV, ako je napríklad obľúbená 4KA TV

 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.