Divadlo a poriadna kultúra aj doma v papučiach? Sleduj tieto účty

Kde nájdete tie najlepšie tipy na divadelné predstavenia, koncerty či výstavy?

02.04.2024

V záplave bezduchých reality show a bulvárnych článkov o rôznych celebritách sa občas oplatí vyraziť za skutočnou kultúrou. Na Slovensku jej stále máme dosť, hoci v dnešných časoch naozaj potrebuje vašu pomoc – vyrazte preto do divadla, na koncert či výstavu a podporte ozajstných umelcov.

Tie najlepšie tipy môžete nájsť rovno z mobilu alebo všetko sledovať aj priamo doma. Postačí vám poriadny internet a znalosť tých správnych aplikácií alebo webov.

Ticketportal.sk

Tu nájdete lístky na všetky najväčšie kultúrne podujatie u nás. Divadlo, hudobné festivaly a dokonca aj športové podujatia, ktoré, ak si vyberiete správne, môžu byť tiež poriadna spoločenská udalosť. Portál by mal poskytovať garanciu, že lístok bude naozaj pravý a vyrieši nepríjemnosti v prípade, že by podujatie napríklad pre chorobu umelcov muselo byť zrušené. Svoje peniaze určite dostanete späť.

Na klasickú kultúru je ešte výraznejšie zameraný portál Návštevník.sk, ktorý funguje priamo pod záštitou Ministerstva kultúry. Nájdete tu teda program SND alebo štátnej Opery a dostanete sa cez neho aj k harmonogramu Slovenskej filharmónie, ak máte chuť na klasickú hudbu a inštrumentálne nástoroje, namiesto hlučnej elektroniky.  

Streamujte koncerty a divadlo

Mimochodom, Slovenská filharmónia vlastný videoportál, takže jej koncerty si môžete pustiť aj z mobilu alebo doma na televízore. Určite sa oplatí dať im šancu a potom sa vybrať na nejaký naživo.

“Netflixom” pre slovenské a české divadelné predstavenia je zas portál Dramox.sk, ktorý môžete sledovať počas prvých 7-dní úplne zadarmo. Následne stojí 11,90 eur mesačne, veľká časť predplatného však ide priamo divadlám.

Čo sa deje vo vašom okolí s CityLife a appkou GoOut

Ak žijete v Bratislave alebo okolí, portál CityLife vám dá tipy na koncerty, výstavy a predstavenia práve v hlavnom meste.

Určite si však nainštalujte aj aplikáciu GoOut dostupnú pre Android aj iOS, ktorá má vynikajúco prehľadný vizuál, pozná aj podujatia v ČR a zahraničí. Z pohodlia mobilu si cez ňu dokonca objednáte aj vstupenky.

Tie najzaujímavejšie tipy na kultúru môžete dostať aj od influencerov. Áno, máme takých aj v kultúre. Príkladom môže byť Maximilián Sorbek, ktorého nájdete na Instagrame či na TikToku.

 

Záznamy predstavení a tie správne tipy s poriadnym internetom od 4ky


Aby ste vždy našli tie správne tipy na večerné výlety za kultúrou, alebo mohli záznamy predstavení sledovať bez otravného sekania pohodlne aj doma v papučiach, potrebujete poriadny domáci internet.

Neobmedzený internet a poriadnu Wi-Fi, ktorá doma utiahne smart telku a všetky počítače aj mobily, môžete mať vďaka 4ke so zľavou 4 eur už od 7 eur mesačne.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.