K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Mobilný internet: koľko dát potrebujete a čo za to zaplatíte?

Internet je všade. Využívame ho na zábavu, surfovanie po sociálnych sieťach, počúvanie hudby, čítanie pracovných e-mailov, nájdenie najrýchlejšej trasy do práce či komunikáciu s rodinou. Aký veľký dátový balík však postačí pre vaše potreby? Bude to pár stoviek megabajtov, 1 GB, 5 GB či dokonca radšej siahnete po neobmedzenom paušále?

Dáta len ako doplnok

Mobilný operátor 4ka myslí na všetky skupiny. Potrebujete núdzový prístup k internetu s pár megabajtami za mesiac? Všetci štvorkári môžu bez obáv zapnúť svoje mobilné dáta a surfovať kdekoľvek na Slovensku či v celej EÚ. Za každý 1 MB zaplatia len 1 cent (0,01 eur).

Ak takto miniete 50 MB, z vášho kreditu vám odrátame 50 centov, 200 MB vás bude stáť 2 eurá.

Trio najväčších konkurenčných operátorov takúto možnosť platby za každý spotrebovaný megabajt neponúka. V Orangei si k Prima karte budete musieť kúpiť minimálne 200 MB balíček za 2 eurá mesačne, k O2 fér 1 GB za 5 eur a v Telekome pre Easy kartu 1,5 GB za 6 eur na mesiac.

Stály prístup k Messengeru a soc. sieťam (1 GB mesačne)

Ak sa nechcete obťažovať zbytočným vypínaním mobilných dát a ich opätovným povoľovaním v prípade potreby, poobzerajte sa po balíčkoch alebo paušáloch, ktoré už internet ponúkajú. Takto vám e-maily a správy od vašich priateľov prídu naozaj okamžite. Nebudete sa musieť obávať načítania obrázkov ani posielania fotografií.

Na svoje si prídu tiež fanúšikovia hudby. Spotify vám pri nastaveniach kvality na strednú úroveň kvality (160 kbit/s) spotrebuje približne 72 MB dát za hodinu počúvania. Jeden gigabajt internetu vám tak vystačí na takmer 14 hodín prehrávania obľúbených albumov po ceste do práce.

4ka si pre takýchto zákazníkov pripravila svoj základný dátový balík GIGA len za 2 eurá. Jeho 1 GB dát môžete čerpať na celom Slovensku - to znamená v rýchlej LTE sieti 4ky a mimo nej v 3G sieťach obchodných partnerov.

Porovnanie s konkurenciou tu zostáva takmer rovnaké: 5 eur za 1 GB od O2, 6 eur v Telekome (1000 MB+500 MB) a Orange ponúka 1000 MB balík za 6 eur.Porovnanie mobilných operátorov

Internet naozaj na všetko (5 GB mesačne)

Až 70 hodín hudby, 17 hodín videí v HD rozlíšení, alebo surfovanie na internete a dlhé skrolovanie Facebooku či Instagramu každý deň. Podľa nedávneho prieskumu portálu MojAndroid.sk, v ktorom sa zákazníci 4ky ukázali ako najspokojnejší, minú do 5 GB dát až 3/4 zákazníkov všetkých operátorov.

Vo 4ke má záujemca o 5 GB dát dve možnosti. Za 8 eur mesačne si môže aktivovať paušál SLOBODA 100 +, ktorý mu ponúkne 10 GB internetu v rýchlej LTE sieti 4ky, spolu so 100 minútami alebo SMS do všetkých sietí v SR. Mimo siete 4ky, v 3G sieťach partnerov môže presurfovať 1 GB.

Ak potrebujete surfovať naozaj všade, nie je nič jednoduchšie, než využiť už spomínaný 1 GB balík GIGA a nastaviť si jeho automatickú obnovu. Po presurfovaní 5 GB dát v celej SR zaplatíte 10 eur.

Porovnanie mobilných operátorovKonkurencia si pripravila Modré O2 dáta (5 GB) za 15 € mesačne, Orange Go Data 20 € (6 GB) a v prípade Telekomu by ste museli využiť paušál Áno XL (10 GB dát) za 40 eur s neobmedzenými hlasovými a textovými službami.

Naozaj neobmedzené mobilné dáta

Je vám málo 1 GB, 5 GB aj 10 GB? Ak potrebujete naozaj neobmedzené mobilné dáta, 4ka a jej paušál SLOBODA ∞ + s nekonečným objemom minút na telefonovanie, SMS a nekonečným objemom dát v LTE sieti 4ky bude jedinou možnosťou na trhu. Stojí 20 eur.

Telekom vám ponúkne najviac 20 GB internetu v paušále za 70 eur (alebo neobmedzený internet platný len jeden deň), O2 maximálne 20 GB za 30 eur a Orange 15 GB za 30 eur.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google