K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

LTE a 3G internet od 4ky už môžete využívať na celom Slovensku. Poradíme, ako na to

Od februára už môžu zákazníci 4ky využívať svoj rýchly mobilný internet na celom území Slovenskej republiky. Na spoľahlivé pripojenie v miestach, kde má 4ka LTE sieť, ste už zvyknutí. Takýmto pripojením dnes pokrývame viac než 70 % obyvateľov Slovenska.

Mimo týchto lokalít sa teraz môže váš mobil prepnúť do 3G sietí, ktoré zaručia stále dostatočne svižné pripojenie a samozrejme aj dostupnosť volaní a SMS služieb.

Svoj smartfón so SIM kartou od 4ky tak budete môcť plnohodnotne využívať takmer úplne všade.

4ka pokrytie

V miestach, kde 4ka zatiaľ nemá vybudovanú vlastnú 4G sieť, sme pre vás zabezpečili využívanie 3G siete našich zmluvných partnerov. V praxi sa rýchlosť sťahovania v týchto miestach pohybuje medzi 20 až 30 Mbit/s a aj v prípade slabého pokrytia je rýchlosť oproti pôvodnému 2G až desaťnásobná.

Možnosť využívať 3G siete na celom území SR je dostupná pre všetkých zákazníkov 4ky. Možno si však budete musieť skontrolovať nastavenia vášho mobilu.

Ako na to môžem využívať 4G a 3G internet v celej SR?

V miestach pokrytých LTE sieťou 4ky nemusíte robiť vôbec nič. Postačí mať zapnuté mobilné dáta a mobil sa k rýchlemu internetu od 4ky pripojí automaticky. Presne tak, ako doteraz.

Mimo tohto územia sa mobil môže prepnúť do 3G siete obchodného partnera všade tam, kde to vidíte na mape pokrytia vyššie. Aby sa tak stalo, musíte mať v nastaveniach svojho telefónu povolený dátový roaming.

Tejto voľby sa netreba báť. Počas pohybu na území Slovenska bude využívaný tzv. národný roaming. Práve ten povoľuje využívanie sietí partnerov v miestach, kde 4ka zatiaľ svoje LTE siete nemá.

4ka LTE nastaveniaNa androidoch aj iPhonoch s iOS zamierte do nastavení a položky Mobilá sieť, respektíve Mobilné. Uistite sa, že sú prepínače Dátového roamingu zapnuté.

V položke Preferovaný typ siete by ste mali mať zvolené 4G/3G/2G. Na iPhonoch zas v položke Hlas a dáta vyberte 4G. Ak pripájanie do 3G sietí nefunguje, reštartujte telefón.

Nebojte sa vysokých poplatkov. Národný a medzinárodný roaming nie je to isté

V minulosti sme zvykli tieto prepínače pre roaming deaktivovať kvôli strachu z vysokých faktúr za využívanie internetu v sieťach zahraničných operátorov. Pri pohybe na Slovensku však nič také nehrozí, mobil totiž bude využívať len národný roaming na pripájanie sa do 3G sietí obchodných partnerov.  

O gigabajt dát v nových paušáloch SLOBODA 100, SLOBODA 300 a SLOBODA ∞ sa môžete bez obáv podeliť aj v celej EÚ. Ak však za hranicami výhodné dátovanie predsa len nechcete využívať, na cestách môžete prepínač roamingu dočasne vypnúť, alebo si vo 4ke nechať medzinárodný roaming deaktivovať, o nič sa nestarať a za hranicami nič nevypínať.

Pre deaktiváciu medzinárodného roamingu pošlite SMS s textom DATA MR STOP na číslo 900. Pre opätovné zapnutie dátovania v zahraničí pošlite na rovnaké číslo text DATA MR START.

Sloboda na celom Slovensku a v EÚ

S novými paušálmi SLOBODA získate 1 GB dát v celej EÚ. K novým paušálom SLOBODA+ vám k tomu za bezkonkurenčné ceny pridáme ešte viac, 10 GB, 15 GB alebo nekonečné dáta využiteľné v sieti 4ky. Z nich môžete v rámci celej EÚ využiť dalších 1,11 GB.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google