K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Toto sú top dual SIM a eSIM mobily v hre. Vyberiete si rovno z nášho e-shopu

Vo 4ke sa vždy snažíme o to, aby boli naše služby čo najvýhodnejšie a z paušálov s vysokým objemom dát a voľných minút si vybral každý.  

Niekedy sa však dostanete do situácie, kedy jedna SIM karta nestačí. Napríklad, ak si chcete dôsledne oddeliť súkromie a pracovné povinnosti, teda používať dve telefónne čísla naraz.

Ťahať so sebou dva mobily a každý deň ich nabíjať? To asi nie… Riešením je už dlho dual SIM smartfón, do ktorého pohodlne vložíte dve rôzne SIM-ky naraz. Mobil vždy zobrazí, na ktorú sa vám volajúci snaží dovolať a naopak, vy rozhodujete, ktorá z dvoch kariet sa má použiť na volania alebo dátovanie. 

Dual SIM prístroje z trhu miznú. Nič však nie je stratené

Samsung, Xiaomi alebo Motorola zostávajú verní tradíciám a väčšinu svojich modelov ponúkajú aj v dual SIM verzii na dve SIM karty. Apple však na to ide trochu inak. 

Jeho iPhony nikdy dva sloty neponúkali. Novšie modely v našom e-shope však s dvomi telefónnymi číslami používať môžete. 

K bežnej SIM-karte, ktorá bude obsluhovať jedno telefónne číslo, pridáte to druhé formou tzv. eSIM

eSIM

O eSIM môžu zákazníci 4ky požiadať za jednorazový poplatok, keď na webe zadáte svoje existujúce mobilné číslo a PUK kód, ktorý ste dostali ku klasickej 4ka SIM karte.

Jedno číslo na SIM, druhé na eSIM

iPhone potom budete používať s vloženou klasickou SIM (tá môže byť aj od iného operátora) a virtuálnou eSIM, ktorú nainštalujete cez nastavenie smartfónu po naskenovaní vygenerovaného QR kódu.

Avšak pozor, keď raz svoju SIM kartu zmeníte na eSIM, klasická plastová kartička prestáva fungovať a na pobočkách pošty alebo v partnerských predajniach 4ky budete musieť požiadať o jej znovuvydanie.

V praxi teda budete potrebovať jednu SIM s jedným telefónnym číslom a druhú SIM, ktorú si cez web zameníte za eSIM. 

eSIM od 4ky

Klasický dual SIM od Samsungu alebo Xiaomi

Ak vám všetko príde príliš zložité, siahnite po klasickom dual SIM prístroji, akým je napríklad Samsung Galaxy A51. So SLOBODOU 300 +, ktorá vám dá až 16 GB dát v SR a EÚ a 300 minút na voľné hovory alebo SMS, ho môžete mať už od 15 eur mesačne (pri rozložení platieb na 24 mesiacov). 

Samsung Galaxy S41

Alternatívou je Xiaomi Redmi 9T s ešte lepším pomerom cena / výkon. S rovnakým paušálom bude tento dual SIM váš už za 7,50 eur mesačne. 

Moderná eSIM aj v mobiloch len s jedným slotom

V prípade najnovšieho Apple iPhonu 12 to už bude chcieť trochu kreativity a pár klikov pre vydanie eSIM. Špičkový supermobil vás však aj spolu s 24 platbami vyjde len 39,75 eur mesačne. 

iPhone 12 4ka

Podobne je na tom aj jeho konkurent Huawei P40. So SLOBODOU 300 + bude váš len za 33 eur mesačne. 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google