K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Žerie vám Facebook batériu a spomaľuje mobil? Naordinujte mu redukčnú diétu!

Na Facebooku trávi mnoho z nás niekedy až príliš veľa času. Niektorí používatelia to vyriešili radikálne a svoje konto či aspoň aplikáciu z mobilu jednoducho vymazali. Čo však robiť v prípade, že jednu z najobľúbenejších sociálnych sietí jednoducho potrebujete kvôli práci alebo kontaktu s najbližším, no stále vám prekáža, koľko megabajtov a energie z batérie spotrebuje?

Vyskúšajte odľahčené verzie Facebook Lite a Messenger Lite, ktoré sú dostupné pre operačný systém Android. Spoznáte ich podľa ikony s prevrátenými farbami oproti ich žravejšej plnej verzii.

Facebook Lite odstránil zbytočné efekty a animácie, ktoré mohli spôsobovať problémy majiteľom pomalších zariadení. Pre ušetrenie batérie aj dát sa videá už nezačnú spúšťať automaticky počas posúvania časovej osi, ale načítavajú sa až po kliknutí a okrem toho si v appke môžete tiež vybrať z troch nastavení kvality zobrazovaných obrázkov.

Aplikácia Facebook Lite pre Android šetrí batériu, pamäťaj dáta mobilu

Osoby s horším zrakom využijú zväčšenie písma a menej skúsení používatelia ocenia oveľa jednoduchšie a prehľadnejšie nastavenia.

Ak Facebook v mobile používate pravidelne, vo vnútornom úložisku môže zaberať až niekoľko stoviek megabajtov. Pre jeho Lite verziu sú to maximálne dvojciferné čísla, takže ušetrí aj miesto v mobile pre ďalšie aplikácie alebo napríklad fotografie.

Facebook Lite zaberá v mobile omnoho menej miesta ako klasický Facebook

Samozrejme, z pohľadu obsahu od vašich priateľov a sledovaných stránok o nič neprídete. Tie isté statusy, videá a fotografie by ste mali vidieť vo Facebooku aj Facebooku Lite. Reagovať môžete aj známou päticou smajlíkov namiesto tradičného "lajku".

Messenger Lite je ešte zaujímavejší. Hlavne preto, že po jeho otvorení uvidíte len zoznam vašich posledných konverzácií a nie mimoriadne otravné miznúce fotografie z funkcie Deň. Kým na Instagrame sú pomerne obľúbené, v Messengeri väčšinou iba prekážajú.

Lite verzia síce neponúka možnosť odoslať polohu a animované GIF obrázky, no o posielanie a otváranie klasických fotografií neprídete. Čo viac vám môže chýbať?

Messanger Lite

So SIM kartou od 4ky sa ale o prenesené megabajty nemusíte obávať vôbec. Vďaka 4 jednoduchým krokom totiž získate nekonečné dáta úplne zadarmo. Ponuku môžete využiť až do konca augusta.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google