K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Vyberte si tie správne mobilné aplikácie na zimnú lyžovačku

Obdobie letných dovoleniek s niekoľkodňovým leňošením pri mori už máme dávno za sebou. Šancu oddýchnuť si ale dostanete aj v zime. Na snehu sa vybláznia najmä priaznivci snowboardov a lyžovania.

Aj v horských strediskách vám môže pomôcť váš mobil s pripojením na internet od 4ky. Vybrali sme tie najlepšie aplikácie, ktoré by ste si mali pred zbalením všetkého potrebného určite stiahnuť z obchodov Google Play a App Store.

iMeteo.sk - pre tie najpodrobnejšie informácie o počasí

Ak na lyžovačku môžete vyraziť v hociktorý deň, oplatí sa nepodceniť počasie. Najmä pri ceste autom. Predpoveď na najbližšie dni od iMeteo.sk odhalí, či bude snežiť, padať poľadovica alebo naopak svietiť slnko. Nechcete predsa, aby cesta s rodinou skončila vyťahovaním auta zo závejov.

iMeteo predpoveď počasia pre Android

Stiahnuť z Google Play

Stiahnuť z App Store

PackPoint - travel packing list

Táto aplikácia je síce len v angličtine, ale bude vaším vítaným spoločníkom pri každej letnej či zimnej dovolenke a pracovnej ceste. Na začiatku si v nej zvolíte lokalitu, dĺžku pobytu a účel cesty.

V ďalšom kroku vyberiete aktivity, ktorým sa chcete venovať - zimné športy, turistika, práca alebo dokonca cestovanie s dieťaťom? PackPoint vám sám odporučí zoznam vecí, na ktoré by ste nemali zabudnúť. Čo nepotrebujete odstránite, vlastné položky zas jednoducho dopíšete.   

Packpoint iOS

Stiahnuť z Google Play

Stiahnuť z App Store

OnTheSnow - snehové správy aj zo slovenských lyžiarskych stredísk

Na zimnej lyžovačke je najdôležitejší sneh. Medzinárodná aplikácia OnTheSnow pozná okrem talianskych, švajčiarskych a rakúskych centier zimných športov aj tie tatranské. Ponúkne on-line kamery zo všetkých najznámejších SKI areálov na Slovensku, vrátane podrobného snehového spravodajstva.

Nechýba Jasná, Tatranská Lomnica, Donovaly či Roháče. Na svojom mobile uvidíte ich podrobné mapy a v prípade, že napadne čerstvý sneh, môžete dostať okamžitú notifikáciu.

Stiahnuť z Google Play

Stiahnuť z App Store

Nájdi kopec

Túto aplikáciu využijete, ak sa budete chcieť pokochať výhľadmi okolo seba v hornej stanici lyžiarskeho vleku. Stačí použiť fotoaparát vášho mobilu a namieriť na ktorýkoľvek vrch okolo seba. Displej vám potom ukáže jeho meno, takže môžete začať plánovať aj letné túry. Dajte si však pozor, aby vám pri ovládaní mobilu nezmrzli prsty. 

Nájdi kopec - Aplikácia pre turistov

Stiahnuť z Google Play

Endomondo

Že by ste fitness aplikáciu medzi tipmi na zimné aplikácie nečakali? Práve naopak, Endomondo aj väčšina konkurenčných služieb dokáže okrem behu, cyklistiky a dalších športov zaznamenávať aj bežecké a zjazdové lyžovanie.

V teple horskej chaty vás možno bude zaujímať, koľko kilometrov máte v nohách a aká bola vaša najvyššia dosiahnutá rýchlosť pri spúšťaní sa z kopca. Nezabudnite ale, že po celodennej lyžovačke a využívaní GPS váš mobil zrejme bude potrebovať dodatočnú šťavu z externej batérie.

Endomondo Android iOS

Stiahnuť z Google Play

Stiahnuť z App Store

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google