K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Tri fotoaparáty a 40 Mpix. Huawei P20 Pro je novým kráľom fotomobilov

Huawei sa s plnou vážnosťou plánuje postaviť Samsungu Galaxy S9 a najnovším iPhonom. Nádeje vkladá do svojej horúcej novinky, modelu P20 Pro. Aj on má výrez v hornej časti displeja, no pod 6,1-palcovým OLED panelom ešte nájdeme starú, dobrú čítačku odtlačkov prstov. Nemusíte sa tak spoliehať iba na čoraz populárnejšie odomykanie tvárou.

Pozornosť bude pútať najmä v exkluzívnej modro-fialovej farebnej kombinácii, lenže P20 Pro zaujme aj zvnútra.

Huawei P20 Pro

Aj v prípade, že pravidelne nečistíte nepotrebné dáta z mobilu, pre vaše fotografie, hudbu a súbory bude dostupných 128 GB priestoru. O dostatok výkonu sa zasa postará 6 GB operačná pamäť a výkonný procesor.

Najlepší fotomobil na trhu podľa hodnotenia DxOMark

P20 Pro je doslova posiaty objektívmi. Ak ste si už zvykali na duálne fotoaparáty, ktoré dokázali rozmazávať pozadie alebo priblížiť akúkoľvek scénu, Huawei pridáva ešte ďalší, tretí snímač. Ten ponúkne namiesto 2-násobného priblíženia rovno trojnásobné, samozrejme, s optickou stabilizáciou a 10-megapixelovým rozlíšením.

Primárny objektív zas dostal rekordných 40 megapixelov a veľký 14-milimetrový snímač s nahrávaním 4K videí alebo spomalených záberov s až 960 fps.

Huawei P20 Pro

Nezávislý porovnávač DxOMark jeho výkony ohodnotil a P20 Pro spolu so svojim lacnejším súrodencom v rebríčku okamžite obsadili prvé dve priečky. Oba sa stali prvými modelmi, ktoré prekonali hranicu sto bodov a porazili tak aj Samsung Galaxy S9, Google Pixel 2 či iPhone X.

Rebríček fotomobilov DxOMark:

  • Huawei P20 Pro (109 b.)

  • Huawei P20 (102 b.)

  • Samsung Galaxy S9+ (99 b.)

  • Google Pixel 2 (98 b.)

  • Apple iPhone X (97 b.)

Novinka zachytí až o 20 % viac svetla a pri snímkach s obrovským počtom bodov dokáže tie susedné spájať do jedného, vďaka pomoci ďalšieho čierno-bieleho objektívu a umelej inteligencii.

Huawei P20 ProVýsledkom majú byť bezkonkurenčne najkrajšie nočné fotografie a pôsobivé výsledky pri všetkých podmienkach aj bez používania statívu. Na druhej strane to bude podobné. Pre fanúškov selfies je pripravený 24-megapixelový predný fotoaparát.

Huaweiu P20 Pro nechýba odolnosť voči vode (IP68), takže prežije ponorenie jeden meter pod hladinu až na 30 minút. Batéria s kapacitou 4000 mAh by mala vydržať dva dni.

Novinka bude stáť 849 EUR. Pokiaľ by ste chceli šetriť a nepotrebujete ultimátnu výbavu, lacnejší model P20 s menším displejom a klasickými fotoaparátmi môže byť váš za 669 EUR. K celkovej cene, samozrejme, nezabudnite zarátať aj mesačnú sumu za paušál alebo dátové služby.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google